I brist på syre...

I bilen hem från kinaresturangen berättade jag för Anita att vi har olika dialekter i Sverige, och att det skiljer sig rätt så bra från norr till söder...  Förklarede hur det lät när norrläningar säger ja... Anita måste tro att vi är konstiga... så berättade den historian som pappa många gånger om brukar dra...
 
"Hur städar man enklast bort dammet under sängen?
Man ber en norrlänning ta en titt under sängen och frågar honom om det är dammigt."
 
hur vi skrattade...
 
Och så berättade jag om mina snälla kompisar hemma på midsommar...
 
"Men nu när du pratar med mig kan du lägga ner det där snacket... "
 

"du har lite dialekt, du kan inte vara här ifrån?!"

 
vilka kära upplandspärlor jag har...


Busy day



Tror jetlagen börjar komma ikapp... jag som var glad att slippa! men men... kan även vara vädret som påverkar... som inte är det bästa idag! eller en nio timmars arbetsdag kanske... tufft det där att köra bil...:)





I väntan på att Anita(mamman) skulle komma hem gjorde vi egen tvål, jag har fortfarande kreaktiviteten kvar, älskar att pyssla med barnen.... när det inte har andra aktiviteter på schemat så att säga!



Lika trött som Coco känner jag mig, så nu blir det till att breda ut sig riktigt i min king-size säng och kolla på film, hyrd för endast $1!


Var tog de tre åren vägen?

Känslan av att komma hit igen fick mig att tänka på hur det var för fyra år sedan.... men känslan var inte densamma, vägen vi körde kändes bekant, men jag vet hur det kändes för första gången... det var läskigt, men en utmaning jag ville testa..

Barnen sov när jag väl kom fram efter sisodär ett dygns resande... så hopp i säng, vakna upp i den nya tidzonen en aning för tidigt, tog en promenad med deras hund Coco, innan huset hade vaknat.

Det är som om någon har pausat tiden, allt är sig så likt förutom att det har kommit in bättre hälsosammare alternativ till det fluffiga rostbrödet... och att tjejerna hade fått växtnäring!

Måndag-ny vecka och aktiviteterna fyller upp dagen....  Irläsk danslektion, tennislektion, simlektion, matteskola och fotografering med simlaget. Däremellan blev det en plats i solen vid polen då deras pappa agerade taxi åt dem av de sista sysselsättningarna.


Full fart på Meadow

Begav mig ut på den fem-filiga motorvägen, nervöst höll jag hårt om ratten ett tag men efter några minuter så spred sig ett leende ut sig... känslan att vara tillbaka i Cali är toppen, även om det känts underligt med, med min kropp och lokalminne som sakta men säkert börjar infinna sig i där jag var för tre år sedan... som om någon trollat bort tiden..

kommer bli tre härliga veckor !!


Återupplivning...

Tar upp bloggandet igen för tre veckor..
...Så mamma kan ha något att skvallra om i Östhammar...
...så pappa kan vara säker på att jag fått in tekniken att köra som en amerikan igen...
...så syster inte blir snopen när hon får bröllopsinbjudan..
...så att anna vet när jag saknar henne som mest...
... för att jag inte vet hur jag ska sumera tre händelserika veckor på ett bra sätt...
så kommer bjuda på bilder och guldkorn från min semester i Kalifornia:)

RSS 2.0