Frödinge Mintchokladtårta


Idag ska jag stå på Coop Extra Östhammar och bjuda på tårtakalas,  självaste mintnyheten från Frödinge. Den låter ju väldigt god, hasselnötsbottnar med mintlager imellan och chokladlager ovanpå.

Det kommer defenitiv bli en roligare sak att dema, och föhoppningsvis kan sälja bra till Mors dag nu på söndag. Jag har ju fått mina uppgiter och försäljningsargument av Caliptus, som ser ut så här idag.

Kom ihåg att Coop Extra fyller år och då kan det vara roligt att göra det lite extra fint runt aktivitetsplatsen.

Dekorera med blommor om möjligt och hämta ut en vit duk från butiken och använd den under demon.

Be butiken att skriva ut en vit skylt med röd text: "Coop Extra fyller 5 år och bjuder idag alla våra kunder på Frödinge Tårta".

Du ska även exponera samtliga produkter i sortimentet på bordet. För mer info om produkten, Läs bifogad fil.


Försäljningsargument:

* Smakar jättegott och är bra / bekvämt att ha i frysen om man får besök.

* Lätt att ta fram och tina upp ( i rumstemperatur ca 1 timme ).

* Det går utmärkt att dela Mintchokladtårtan fryst om man bara vill ha en bit eller två.

* Det finns alltid något / någon att fira.

* Prisvärd dessert.

Tydligen har frödinge tänkt sig att denna produkt är mer "ungdomlig". Upp till bevis säger väl jag=) Tror den kan locka både äldre och yngre idag.


Lovely Rainbow

Har aldrig sett en sådan fin regnbåge, någonsin! Riktigt färgsprakande en, som började i ena ändan och gick ner mot "skatten". Skimra riktigt bra om den, ljusstark som få, och en till regnbåge dök upp nästintill den stora.



Ett riktigt mysko väder har det varit denna efter middag. Jag som längtat att ge mig ut i skogen på en ridtur och bara låta solen värma om ryggen, men ej då. Det började regna.

Men det blev en trevliga ridtur i alla fall med bästis Liza. Glömmer nästa bort hur underbart det är att vara på hästryggen. 

My B-day!

Ja, kan man tänka sig, att man nu är USA myndig och allt.  Tror jag är på fel plats i år, skulle bytt föra året mot nu. Hihi.. Men då kunde jag inte ha så trevligt som jag hade igår med mina goa vänner! Tack för att ni kom o smaka min rabarberpaj, som nästan inte blev någon rabarberpaj, då jag kom på att rabarber inte växer på balkongen direkt=)


Dubbelkalas



Det blev att mumsa av på en Hello Kitty och Nyckelpiga tårta i helgen. Kusinvitaminerna fyllde år.
Även på kvällen blev det festligheter på smörgåstårta och rabarberpaj=) Vilken smaskens lördag jag hade.

Vit som maskros



Göl vs. Pringels


Mot Coop

Nu är stekpanna nerpackad och även så kockrock. Är nämligen dags för demo igen, denna gång står jag pch bjuder på Göl korv, Tzatsiki, Ost korv och lite mera godbitar. Kom och smaka!

I en annan del av Coop kommer även Bina att stå någon stans och bjuda på Pringels.

Nu har jag även hittat en fotograf som håller fotokurs i Uppsala. Mailade iväg ett mail nyss och får se om det blir något aktuellt. Skulle ju vara toppen=)

Mys torsdag

Vad mysig kväll det blev med tjejerna igår. Satt hemma hos Bina med Malin och Sandy. Kollade på Twilight, en film som bina verkar ha nött lite väl på=P Riktigt mys! Filmen var riktigt bra med! Tummen upp=)

Lite fotboll






Norrskedika-Hinden 15 maj

Kvällsfika

Bakade gott bröd efter mammas recept och gjorde världens godaste smoothie till. Har aldrig gjort en så god en!
Brödet är så där varmt som nybakat bröd blir, så smöret smälter. Smootiesen var så där krämig och god, smakade fantastisk till det supergoda brödet.  Ja, nu överöser jag beröm över mig själv sådär, men har aldrig lyckats så här bra, smaklökarna är mer än tillfredställda!



Smootie
1 banan
Några björnbär
1-2 dl naturell yoghurt
lite florsocker

Pannbröd 175 C
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
7 dl grahammjöl
3 dl sirap
1 liter filmjölk
7 msk lingonsylt
6 tsk bikarbonat

Så där ja!

Nu är del ett klar i geografi. Gick väl inte som jag hade hoppats, då tiden som rann ur handen på mig kändes det som.

Så nu är det bara att ta fram handboken för min systemkamera och läsa på där i stället. Ska iväg om två timmar på dans, så blir till att hoppa i pjamasen (thihi.. vi har det som tema på vår föreställning, pjamasparty!), är sista dansen innan föreställningen. Så därför ska vi ha kläderna på oss och bara nöta nöta nöta på koreografin.

Fina Muffe som fick modella här om dagen.

Har inte tid att blogga

Har för mycket annat att göra. Jobbar på 3 ställen, friskis värd på det, plugg och kalas. Vissa dagar åker jag vid 7 på morgonen och är inte tillbaka förrens 10. Jobbiga dagar må jag säga.

Prövning på tisdag så det är plugg i helgen som gäller. Är en ledig helg för mig dessutom, har inte haft en hel ledig helg på 6 veckor nånting. Så tänkte meddela att jag går på bloggsemester nu. Ska fota, plugga geografi, läsa på om kameran, kolla på fotboll och pluggpluggplugga.

Bjuder på lite bilder Bina och jag tog i veckan. See ya!


Arbetsintervju



Som tur gick det bättre för Sabina idag än för denna lilla filur=) Grattis gumman! Det lär vi ju fira i helgen=) Är ju faktiskt min första helg på länge som jag inte har något jobb på schemat, så de bör med firas!

Lekbilder med nya kameran



Canon EOS 350D+Sigma 70-300 4-5.6 Macro

Här är resultatet efter 40 min provfotografering.
Superduperkul att få till "riktiga" bilder=)

Lägenhet

Nu har jag anmält intresseanmälan till 10 lägenheter i Götet. I fall om man kommer in vill säga.


Den minst omtyckta rosen?


Var ute här om dagen och plockade en bukett gula blommor och kom att tänka på denna sort blomma då.

En blomma som varje trädgårsägare fruktar. Eller är det ogräs som den kallas? En gul blomma som syns överallt, färgsätter de gröna fälten med gula prickar.

Borde inte maskrosen vara mer populär än den är? Tänk när man var liten, då man kunde använda denna blomma till krigsmålning i ansiktet eller på armar och ben. Funkar bra som "pensel". Eller lukttricket, då man flippar blomman i ansiktet på den som tänker lukta på den. Hur roligt är det inte när den blir vit och man kan blåsa bort alla frön som flyger iväg i luften som om de dansade fram i vinden. Borde inte denna roliga ros vara med omtyckt, och sluta bli så ratad?



Om man fortfarande har barnasinnet kvar, eller gillar denna blomma, trots allt, så finns det en maskrosblomma på IKEA att köpa som jag såg här om dagen där jag var på nya IKEA i Uppsala. Riktigt läcker faktiskt.

MITT MITT MITT


Kolla in vad jag har köpt! Systemkamer Canon EOS 350D med 4 tillhörande objektiv. Jag är mycket mycket nöjd! Här ska det bli bilder av i framtiden!  Inte dåligt inte=)

Tenta Kina idag igår

Gick galant det där, men höll på att gå galet må jag säga. Hade nämligen glömt att anmäla mig till tentan som man ska göra två veckor innan. Så kan säga att jag gick tidigt upp lördag morgon för att ge mig in till Uppsala på vinst eller förlust.

Turen var med mig, fanns platser kvar. Och lycka blev ordet när jag fick provet i handen, efter frågorna provet bestod av följde a.b.c.d svar som man fick välja på. Galant, svaret fanns ju där, bara pricka in rätt. Dock två essäfrågor där man fick gnugga geniknölarna lite mera och låta pennan dansa över pappret.

Blev klar efter en timme och gick till biblioteket och en sväng till nya IKEA, där mamma och pappa befann sig. Bjöd dem på korv, och sedan blev det en tur till rusta innan statsturen avrundades.

Kvällen till ära stavades kalas, och dagen var kalas rätt igenom tycker jag.


Pluggtrött

Jag tror jag nästan har glömt bort hur man pluggar. Har redan lessnat på det... Får se hur det går i morgon egentligen. För fösta gången satsar jag på godkänt, men nu finns det bara två betydgssteg så tycker det är lite sak samma. Jag hoppas jag bara blir godkänd... Wish me luck!

Som att lära sig cykla

Går så bra på jobbet ibland, som idag till exempel. Gårdagen däremot var tung och hade bråttom till bussen med för att in och dansa efter jag slutat.

Har varit frukt och gröntansvarig på ICA till och från i fyra månader. Ett helt annat ansvar än bara som när man sitter i kassan. Jag har lärt mig att prisändra grönsakerna, som ni säkert vet att tomatpriserna kan variera från dag till dag, in-priset måste kollas varje morgon och justeras om något är förändrat på följesedeln. I så fall måste även ut-priset ändras, där marginalen i procent styr priset oftast.

Sedan är det väldigt mycket lyft och tungt är det med, 10 bananlåder á 15 kg, 6 morotsbackar osv. Allt måste in i kylrummet som finns på lagret när transporten kommer med nya varor, nya varor måste placeras unders i traven och äldre överst, vilket blir mycket omplaceringar. Sedan ska det fyllas på ut i butiken och lite mera lyft på vagnar som rullas ut. Känns som ryggen lyft ton när dagen är slut. Men oftast får jag hjälp med tunga lyft, lilla jag där med bananlådor upp till hakan.

Att beställa var svårast tyckte jag i början, beslutsångest för varje rad, funderingar på hur många lådor av en sort räcker för morgondagen och morgonen därpå. Så fortsätter frågan för varje rad, apelsin, banan, melon, päron, äpple av 4 sorter, paprikor.. ect.

Sedan beställer man potatis från en annan leveratör, där jag gissar mig till vad som kommer gå åt på en helg. 5 olika sorters potatis klappat och klart.

Inte nog med det så beställer man varor från ICA med som kommer med alla andra varor 3 gånger. Det har jag just precis lärt mig och gjorde en beställning idag som jag blev nöjd med.

Det är ett helt annat ansvar att vara fruktis, och jag gillar´t. Efter en dag då jag har sett hur min beställgning dagen innan räcker perfekt kan jag inte annat än känna mig nöjd. Jag känner mig inte så ofta supernöjd som jag gör nu vissa dagar. Jag känner mig bra på något, något som jag inte tycker är så lätt som det låter. Det känns som när man precis tagit av stödhjulen på cykeln och verkigen kan balansera på 2 hjul på egen hand. Den känslan är vad jag känner.

Jag är inte bara en fruktis, utan en nöjd sådan=) Det var bara det jag ville säga.

Way to busy

Jaha ni. Här har det inte vart mycket ledighet på ett tag. Jobb jobb jobb, inga små pass heller. Enda lediga dagen förra veckan var då valborg, underbar dag må jag säga, men så mycket ledighet var det inte=)

Nu har ja inte tid att vara mer ledig. Måste plugga! Inte allt för roligt då jag har en ledig dag, men har en tenta på lördag morgon (vem bestämde den den dagen av alla?) Kinakunskap it is. Men ska försöka med att uppdatera om Bina och min Valborg i Usala, bilder och sånt=), när tid finns.

RSS 2.0