Kompistid

Är det inte bra typiskt att de ringer från dagiset och frågar om inte jag kunde komma i torsdags som vikarie. Det verkligen sved att säga nej, hade ju planer på Stockholm och att träffa Anna och Madde. Tacka även nej till lite jobb från ICA men åtog mig istället på lördagen, lika bra betalt då med=).



Så satt mig på tågrt mot kungliga huvudstaden torsdagsmorgon och blev uppmött av Ana Banana där=) Min USA kompis, som jag inte träffat på 2 månader. Tog T-banan ut till hennes kompis Matilda och åt lite lunch ihop innan vi åkte in till stan igen och gick in i en affär och sedan bara satt på ett fik i timmar. Det var mysigt=)

          Anna och Matilda

Sedan skulle jag träffa Madde med som jag inte hade sett på år och dagar, där pratar vi inte månader inte. Men det var sig likt, med henne och hemma där, förutom köket som var nybyggt då! 

På fredagen så var vi till Skärholmen och gick och kika lite i shopcentrumet och åt god lunch där. 
Kvällen bestod av lite småjäkt och utgång på Pans vid Gamla staden. Jätteläckra lokaler och riktigt bra musik, men en aning kyligt. 

Därefter var det bara upp tidigt tidigt lördag morgon för att ta sig hem och börja jobba vid 12 på ICA. Sedan bestod resten av helgen av jobb, jobb, jobb,  

Var riktigt kul att träffa pärlorna igen=) Naaajs...

29 september

Hade tydligen namnsdag igår, och även så gick prövotiden ut på körkortet=D
Känns såååå skönt!

JAG DUGER!

Inte trodde jag att det skulle var såååå svårt... Att fixa ett jobb när man kom hem. Visserligen hoppa jag på jobb direkt 4 dagar efter jag kom hem, 2 veckors sommarjobb på hederliga ICA. Men sedan tog bestämt jobb slut men lyckades få ihop några dagar efter det så det har väl inte varit någon panik liksom. Men dagarna visade sig sina till slut, en vecka med endast ett pass och ytterligare en vecka med noll jobb, inte på ICA i alla fall.

Som tur var fick jag rycka in som lärarvikarie och ha idrott med 8 och 9 åringar. Blev uppring 8 på morgonen i onsdags, 8.07 la jag på. Kom på att jag måste hinna med 8.10 bussen för att hinna hem och hämta bilen då jag sov i Gimo. Fort som fasiken slängde jag på mig kläderna och 8.10 stod jag utanför ytterdörren och vred om låset. Sedan var det marathonlöpning till bussen som jag lyckligtvis hann med, dock med andan i halsgropen.
Var riktigt riktigt roligt att göra någonting annat och med barn för den delen.

Dagarna efter låg man som på spänn i sängen vid 8 och bara väntade på att någon skulle ringa... men ingen som gjorde det. Typiskt!

 Två veckor, två jobbpass... Lagom småtrist med andra ord. Annars hade det varit skönt att vara ledig, men inte när det är på obestämd tid.

Sedan kommer en vecka då bara jobben löper in,.. Måndag, tisdag onsdag. Kunde även få torsdag fredag med, men ska unna mig att träffa vänner så då får jobbet vara. Är ändå supernöjd med det jag hittils fått, har ju även söndagen med som räknas som två, då det är 100% o.b. Smaskens!

Och tro inte att jag inte sökt jobb, för det har jag för banne mig! Som en galning skulle jag vilja påstå. 45 jobb på två månader, plus 10 jobbsök jag gjorde idag då jag tog en sväng till Gränby Centrum och gick och dela ut CV hejvillt.
En del är spontana, men mestadels tjänster de söks. Cafébiträde, kassapersonal, barnskötare, butiksmedarbetare, lunchpersonal o.s.v. Men när det blir avslag från dagis och kassa blir jag frågesam. Det är ju något jag kan, något jag har  bäst erfarenhet av, men nej, det hjälps inte.



Står i alla fall på dagis och skola vikarielista, så det är något i alla fall.

Häs har man slitit och sommarjobbat ändå från sommaren 2003. Inte en enda sommar har jag inte jobbat. Men vad hjälper det?

Men snart är det jul , någon borde vilja ha mig då. Eller?

Vad skulle världen vara utan musik?

Härom dagen slog det mig hur speciell musik kan vara, att det finns något för varje smak. Det finns en hel del sommarplågor som väcker goa minnen, och hur bra gör inte den ens humör om man mår toppen, och även kan den få oss att känna oss mer nere än någonsin. Ord i känslor som flyter ihop till en sång, som förklarar hur vi ibland kan känna oss.

Kom fram till att jag har en hel del låtar på hyllan som är speciella för mig med betydande människor.



Glömmer aldrig när Joakim kom och hälsade på i kaiforninen, och vilken frihet det var att sätta sig i en bil och bara njuta av Highway 1 och allt annat på våran roadtrip. I bilen gick en bränd skiva på repeat om och om igen då vi glömt tagit med någon mera, tillslut kunde man låtarna och ordingsföljden utantill. Och på sista sträckan hem , trött och mättat på äventyret, musiken var inprintad och vi sjöng  med the Arks låt- It take a fool to remain sane."DO DO DO...What you wanna do.  Don´t think twice , DO, What you have to do, DODODO, Let you heart decide..."



Sjöng här om dagen på en låt som Patrik Isaksson sjunger. Hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar, hos dig har jag allt, där vågar jag stanna kvar. Så som jag kan känna mig tillsammans med hjärtat mitt.

Med Liza har jag två speciella låtar med också. Utgång med Sean Pauls låt, Shake that thing miss , blev en riktig hit när vi hade 16 års utgång på D12.
Även har vi en låt som får oss båda att skratta högt idag som vi hade när vi uppträde i Olansstjärnorna när vi var så där 10 år. Systrarna Graaf- You got...hahha, gamla minnen.


En annan låt som väcker sommarminnen är Carolas låt,
 som Sabina så fint med flera sjöng med tonerna på högsta topp 

-En Evigheeeeet....
Lovely!



Första gången jag hörde Forever, Chris Brown var i en stor bil med glada tjejer i på väg till fest (som jag i efterhand inte skulle kalla party) körandes på 5 filig väg i Kaliforninen. En helt underbar känsla med volymen på högsta volym. "One, two, three, four..."

En låt som spelades på radion idag, som jag också tänkte på härom dagen var Jag vill vara din Margareta. Den låten hade jag och Liza väldigt kul åt när vi gick upp på höskullen och sjöng den ner i en springa åt Malin Stjärna som stod där och rusade ut för att se vem som jäklades med henne. Det är nämligen hennes mellannamn som hon inte gillade, och absolut inte den sången.

Ja musik finns det för allt! Vad skulle vi göra utan den?

ToppenHelg

Helgen som var, var en sådan där topp tio helg. Då är det så underbart att vara hemma och få vara med, med allting som betyder något för en, sådant man inte behöver sakna på mils avstånd. Jag var där, jag missade inte det. Allting värdefullt inklämt på en och samma helg.

Fredagen blev mys med hjärtat, även om han var en sjukling för tillfället. Mysig filmkväll med lite snask till. Varmt och gosigt, kan ju inte bli bättre.

Lördag åkte hela familjen till Skyttorp där väran kusin skulle ha namngivelse. Hela kusinskaran var samlad och bevittnade när Isa fick sin fot doppad i champage. Sedan blev det sång, bullar och tårta som fick stå för lunchen. Lekte runt med kusinerna innan det var dags att åka några timmar senare, än har jag inte blivit trött på barn.


Var upp och visade mamma, pappa och mormor Jockes lya en snabbis innan Martina kom över. Då var det nämligen dags att hälla upp i martiniglasen(vin) och byta från kalaskläder till något mer festligt. Vi skulle ju nämligen till Malins hej då fest, som åker till New York på måndag, som Au pair.  Varifrån kan hon ha fått de ifrån??
Blev god smaklig tacomat, plingande musik, knepig frågetävling, en hel del prat och umgänge med underbara människor. Alla var där, till och med jag=)

Blev alldeles för sent för min del, men det har jag väl bara mig själv att skylla. Skulle ju upp och jobba dagen efter, så i säng vid halv 4 och upp 7 var bara alltför bedårande. Ändå kändes det bara så bra att jobba, hade hand om favoritavdelningen frukt och grönt, 100% ob och man får vara glad för dem dagar man får och vara rädda om dem. Något jag har lärt mig är att inte ta jobb för givet.

Som avslut på denna underbara helg blev den som den inleddes. Mys med hjärtat, dock mycket tröttare, men lika underbart att bli ompysslad i en gosig famn.


Over´n out!

Två månader...

Och jag befinner mig på svensk mark. Och vad har hänt under den tiden?
 
Ett kort sammandrag:
Hejovälkommenjagärhemma-party, jobb i fina sommarvädret, sommarbad vid klipporna, mys med pojkvän o vänner, roslagsloppet, fyllechaffis åt päronen, semestertrip till Göteborg, Mamma Mia kosert, provjobb på café, prövning Eng A, jobbsök på jobbsök, extra inhopp på ica, flera besök på IKEA, blivit sambo, förhandsvisning av Patrik 1,5, med mera.

Har liksom saknat skrivarkänslan, har ju ändå uppdaterat rätt så bra under mitt år i resdagboken.se. Men där kan jag ju inte skriva mera, inte för tillfället i alla fall. Det längsta jag reser nu för tillfället skulle väl vara Öregrund och Uppsala. Inte mycket mera än så blir det.

så här kommer fortsättning på mitt-liv-efter-Au-pair-livet. Enjoy!

RSS 2.0