Tretiosista augusti

Någon Sabina verkar tycka att jag uppdaterar lite dålig, så här kommer lite news! :)

En skolmåndag bestånde av en massa information, ja nästan så det blev nästan lite för mycket då det bara strömma på med nya saker från klockan 10 till 15 när vi fick sluta. Samtidigt som man bekantar sig med allt trevliga kurskamrater som verkar helt toppen. Har faktiskt hittat två tjejer som bor här på Wieselgrensplatsen där jag bor, ena bor i något hus längre bort bara=) Alla är verkligen trevliga, har börjat bekantat mig med en del nu. Lunchade med ett tjejgäng på ett Café med riktigt god mat dagen till ära.

Sedan gick jag, Pernilla, som bor där jag bor, och Therese runt i butiker när vi slutat. Sedan började Therese och jag prata om något som jag tänkt på i några dagar sådär, har nämligen vart så sugen på att spela volleyboll! Visade sig att hon hade spelat det för flera år sedan och det slutade med att hon följde med på en träning på kvällen.

Var bara hem och böt om, fick i mig mat och iväg igen. Sedan var det 2 timmars träning, och jag tror det det var för mycket för mitt huvud att kunna ta in mera för dagen, så träningen gick inte alls bra, jag låste mig helt i huvudet, kunde inte fokusera och varje ny övning fick mig att tappa självförtroendet helt. Haha, som inte nog med det så stukade jag tummen med. Egentligen inte så konstigt då det verkligen har varit en heldag med nya saker och människor.



Nathalie och Pernilla - hisingentjejer

Ett nytt ansikte för dagen, minns dock inte hennes namn då det nog försvann under volleybollträningen



Anna och Pernilla



Min nya skola - Pedagogen


Imorgon är jag skolledig:) Dock ska jag dit vid 4 då nollningen börjar!


Vem kom på besök?



Jo Anni!

Kunde inte haft en bättre första fredagsstart i Göteborg med denna primadonna! Jag tror vi gjorde det mesta, prata det mesta- göteborgsdialekten börjar redan leta sig på, haha. Men sen blev det lite engelska med och lite alla möjliga dialekter blandades.

Nu idag har vi varit lite på Liseberg, mitt första besök där. Blev lisebersbanan som blev dagens åkattraktion, resten sparar jag lite på;)

Bild vs. text

Kommer nog bli lite mer skrivande av på denna blogg framöver.
Med tankte på att jag nu mera har släkt som läser här så tänkte jag att det kunde vara lite trevligt att få updates från staden det regnar i. Har tänkt att bilderna annars talar bra för sig själv, men nu låter jag nog bokstäverna hjälpa till. 

Kommer uppta lite av mina journalistskills som jag trots allt borde ha lite kvar av. Man läser väl inte journalistik och media för att sedan slänga det i sjön? Kommer kanske inte vara som resdagboken, så låt mig vara lite ringrostig först.


Skolstart

Då var registreringen avklarad, och första mötet med mina blivande klasskamrater. Jag skulle nog ljuga om jag sa att det bara var jag som var nervös.

Sammanlagt var vi 84 st som ska läsa tillsammans detta första år, på ett program/kurs som inte funnits på kartan förrut. Helt nystartat, hälsopromotion med två inriktningar- idrottsvetenskap och kostvetenskap. Det som förvåna mig mest att det var så lite killar där, en 10 stycken bland alla dessa tjejer. 

Det hölls inspirerande tal av studierektorer och före detta studenter som läst just kost och friskvård, som det hette förrut, framtills igår=) Det bjöds på världens godaste soppa till lunch! Sedan var det aktiviteter med lekar innan dagen var slut. Fast på tisdag börjar de riktiga lekarna i 2½ vecka framåt, nollning!

För en gång skull längtar jag till den dag man längtar allra minst till, måndag. Då åker kollegeblock, penna och sudd fram, och det hela tar sin start. Hälsa och kost är trots allt mitt favoritämne, fasten jag har haft min tveksamhet på det på senaste. Med tanke på att min träning och matintresse har vart i en svacka sista delen av våren och sommaren, så har där även en osäkerhet smygit sig fram. Min matlagningsnivå har legat på omelett, vilket är långt ifrån normalt för att vara jag. Dom senaste veckorna vågar jag väl inte ens nämna.

Så detta är nog vad jag behöver, en nystart. Komma igång med träningen, så faller matbiten på plats sen av sig själv.

Detta kommer bli bra!


Göteborg

På plats i Götet nu. Snart påbörjas ett nytt kapitel - studentlivet. Mitt liv i flyttlådor fortsätter i ett par dagar till, innan jag får flytta in i rummet mitt.



Hej då dejt

Igår spenderade jag min tisdagskväll med underbaraste Sabina. Plockade blåbär, pratade en massa, kollade på film och fick vara röksällskap ute på balkongen ett antal gånger. Så trevlig=)

Idag blev det dejt med Liza inne i Uppsala. Kollade in hennes nya lya, inte illa det där! En sväng till IKEA blev det med, hälsa på hästen lite snabbt och en massa andra butiker innan vi drog oss hem till henne igen för att skratta åt galenskaper i San Francisco. Bay to Breakers var en upplevelse vi sent kommer glömma:) Tur att vi har så roliga kort, så det är omöjligt att inte skratta sig tillbaka.

Imorgon sitter jag på tåget med min rosa resväska, en fet sådan och med en orange lapp kvar som påminner om övervikten den hade från USA, hoho. Den var inte att leka med.


Tjuvtitt!

I söndags gick flyttlasset ner till Göteborg. En dryg söndag med 12 timmars bilfärd. men nu är det gjort.

Tänkte bjuda på en tjuvtitt på mitt nya rum. Var finare än vad jag mindes sedan sist jag var där.

 

Utsikten från mitt nya fönster. Kom ju på att jag glömde mina blommor hemma som ska stå där i fönstret. Typiskt. Nu får de helt enkelt åka tåg med mig ner på torsdag.

Tack snälla pappa som körde!


Vart tog denna hästtjej vägen?




Saknar dig Geisha!

Ringde nyss till Annis, som övertog en annan häst jag hade. Ett tag hade jag 2, fullt upp med andra ord. Har inte pratat med henne på flera år, och vågade knappt att ringa då jag inte visst om hon hade kvar Lady. Tårarna bara sprutade när jag fick höra att hon hade det, och det var tårar av glädje för omväxlings skull. Det var underbart att höra=) Min fina Lady som mamma haft sedan fölunge, och nu är hon 12!

Fredag

Sista fredagen hemma, för om en vecka är jag i Göteborg. De sista låderna ska fyllas idag och så funderar jag på att gå igenom alla lådor och sålla ut, har för mycket saker. Jag hatar verkligen att packa!

Och inte har jag fått några fjärillar i magen ännu, håller ju nästan på att packa ner mig själv i en flyttlåda så. Men har på känn att detta kommer nog bli bra, men tankarna sträcker sig inte längre än till söndag. En vecka i taget passar mig bra. 


Världens finaste syster



Bulgarien

Nu när en viss höstkyla börja smyga in i luften, så vill jag värma med dessa bilder!




Flyttlådematch

Just nu är ställningen 5-4. 

 5 lådor till Alunda, 4 till Göteborg.

Alltså har jag packat ihop 9 lådor idag. Inte så illa, men än är jag inte klar.


Lördag

Skulle egentligen på hopptävling, men slutade med myslördag med underbara mormor i Östhammar. Var hem till Alunda och åkte med mamma som skulle jobba i Östhammar.

Var uppe på mormors ballkong och blev överraskad av värmen solen gav. Inte ett moln på himlen och det kunde inte ha varit bättre. Gick en promenad ner till vattnet och in och hälsa på mamma på kiosken, mormor bjöd på glass och sedan åkte jag själv till Bakluckan och fynda lite innan hemfärd!
 






Söndag

Vad skönt att vara ledig för en gångs skull på en söndag. Helt underbart.

Och inte har jag suttit och latat mig framför tvn. Har blivit en hel del framför datorn dessvärre, men har fått en hel del gjort. Mailat, registrerat mig på SLUG (studentkår), kollat upp adressändring, e-legitimation och csn. Har slagit mig att det är en hel del saker som måste fixas.

Flyttlådorna står även på första parket, för imorgon är det jag som ska börja ta mig ann packningen. Mindre roligt, men nödvändigt ont.

Sommarens sista utgången

Tjejkväll hemma hos Anni med Hummel som avslutning! Vin, mys, prat och dans:) Lovely lördag. Desto trögare söndag, min huvudvärk släppte för ett litet tag sedan så nu är jag på topp snart igen=)



Martina shakar loss på dansgolvet;)

Vi ses igen på Hummel nästa sommar!

Äppeltantens blåbärspaj

Tänkte att jag skulle blogga lite nu medans pajen står i ugnen!


Blev blåbärsplockning med syster och hundarna efter dagens jobbslit.  Sista arbetsdagen är det med (utropstecken), och jag tänkte bjuda på blåbärspaj som jag kommer lagom med till eftermiddagsfikat:) Kan ju inte bli bättre!



Tog ett recept från min bok som jag fick i födelsedagpresent- Leila bakar! Så vi håller tummarna för att det kommer vara gott:)  Har inte hunnit bakat något ur den ännu, så detta blev det första.

Nu är jag bra trött på att gå upp 6 om morgorna, imorgon är det sovmorgon som gäller! Bara pajen kan bli klar så kan jag gå och sova...

Bulgarisk reklam



Tänk om vi skulle ha sådan här reklam på ICA denna vecka då vi faktiskt har annonspris på vattenmelon.

Picknickbabe!

Blev upp plockad av min egna favorit efter helgens hårda slit, både nattetid och dag. Picknickdate på Gimo IP där vi njöt av solen och kollade på lite fotboll. Därefter blev det ett kvällsdopp vid "guldkusten" .



Det är så här man ser ut när man bara vill gömma sig under luggen. Liza lika snygg som vanligt förstås!


 
Så här visar Liza hur man gör när man ser ormar! =)

Båtveckan

ONSDAG:
Bästa förfesten på hela sommaren! Martina stod som värd för denna underbara kväll på hennes altan. Därefter blev det neråt stan, och så småningom öltältet  efter ett litet tag. Där vara alla splittrade och borttappade, så blev en väldans letande efter alla.
 


FREDAG: Denna kväll stod Jacob för förfest, med hans syster och ett glatt tjejgäng. Där dök även två glassgubbar upp på tomten och höll oss sällskap:) Sedan neråt öltältet igen där världens bästa band spelade! Dom var så bra! Det blev en sådan där dans på dansgolvet dansa-varandra-på-fötterna och vare man sig ville eller inte gunga man med. Bästa kvällen, bortsätt från att jag inte kom med 00.38 bussen som var knökfull. Som tur var hade man mamma där som inte heller kom med, och det blev taxi hem med hennes tjejgäng när ingen extrabuss kom, som busschauffören hade sagt.




LÖRDAG: Förfest på klipporna med solnedgången! Underbar syn, underbara vänner. Åter igen neråt öltältet, där inte ett lika bra band spela denna kväll, inte heller alla folk som sa att de skulle dit. En liten besvikelse där! Ett stort plus var att de satt in extrabussar denna gång, fast jag och Bina trängde oss i alla fall förbi hela kön med sura personer bakom oss. Fick se lite fyverkerier med innan det var dags för hemfärd.




Friskis

Nej ska man ta och träna Friskis&Svettis i hopp om att det segaste kroppen ska försvinna? Känner mig bakful idag igen, fast mer åt jetlag hållet. 10 minuter efter jag kommit till jobbet undrade jag om jag skulle gå hem, men envis som jag är gjorde jag ju inte det.  En timmes vilostund hjälpte ju tydligen inte nu på kvällen.

Nej på med ipoden!


Badanka




Mysdag med mamma i Hargshamn. Sen kom lite kända grannar dit och jag lekte och bada, plaska och skratta med lillSara=)

Här kommer lite badbilder från Golden Sand, där jag leker för glatta livet i Hotelpoolens fontän. Mer kommer, jag är bara lite seg.


Fyrkant



Där låg jag, tidigare än vad man kan kalla morgon för att vara sin lediga dag och funderade på om flugan som flög runt i rummet var berusad av mina spritånger, då dens flygbana var som en fyrkant som den flög efter varv efter varv, byte och samma visa om igen, och igen. Vilken dum fluga!

Back to work

En dag för tidigt. Ja, lika bra att gå ut hårt igen efter semestern, 9-20 pass. Kunde inte bli en bättre start, jag verkligen jublar inombords. Nej, men vad gör man inte då andra är skadade, och inte klarar lyfta gurklådorna.

Riktigt skönt att åka långt bort på semestern, för när jag kom hem så tänkte jag på att jag inte hade koll alls på dagspriset för jordgubbar, vilket jag annars har stenkoll på;) Och en annan sak som slog mig var att jag inte hade koll på veckans annonsvaror, annars vet jag nästkommande veckans varor en halv vecka innan. Icke påläst Ica nörd. Lite arbetsskadad sådär, men va tusan, har ju endast 2 veckor kvar nu... Känns lite underligt.


Hurra Hurra Hurra!



Grattis på födelsedagen! Världens bästa syster=)

Tandborstsproblem?



Tänkte ta och borsta tänderna nu, men vet inte vilken tandborste jag ska välja=S Man skulle ju kunna tro att vi är en hel familj som bor här. Haha...

Hum, Hum, Hum från hummelgården



En kul kväll på Hummel igår=)

Jag och min rosa luftmadrass



Helt underbar vecka vi har haft! Sol, Svarta havet, värme, turister och utflyckter- Semester till fullo!

RSS 2.0