Pluggishelg

Hemtenta och träning ligger på botten dessa dagar. Även satt jag igår efter fotbollen lite med det. Men då händer det att jag får svårt att somna efteråt när hjärnan arbetar på högvarv sent in på kvällen. Får rätta till det i helgen och ta tag i hemtentorna.

Har även dragit igång med projektarbete nu med. Bestämt till och med vad det ska handla om - ska undersöka hur godisvanor skiljer sig i olika stadsdelar i Göteborg. Ett steg på vägen.

En pluggarhelg framför en, men kommer vara gött när dessa två hemtentor är färdigskrivna. Fast ska försöka klämma in lite halloween med är det tänkt, det är ju fredag imorgon och efter jobbet kan man ju inte sitta med skolarbete en fredagskväll, sorgligt ju,  så sätter på mig nå spökligt (jag vet vad, men svslöjar inte:P) och iväg till Chez.

Skulle behöva leta lite lägenheter med... Mycket nu..

Dock återstår en segisdag på jobbet först!

Ge mig vin!!

Aldrig har jag suktat efter så mycket efter ett glas kallt vitt vin och vindruvor.  Det jag jobbar med dessa två dagar är ost, mängder av- allt från lagrad till dessertost! Vi står alltså och bjuder på blåmögelost på en bit smörgåsrån, det enda som saknas är vin! Klart man måste smaka på det man bjuder på, så man har någon anning om vad man pratar om.

Haha, har fått frågan om jag kommer från Kvibille idag. Börjar undrar om jag uttalar det fel:P Fast tror jag uttalar det olika hundra gånger om, så mycket upprepning det är i detta jobb! Tror även jag måste börja säga chex, så som en klasskompis sa. "Kex? Nej men nu bor du här Mikaela så då måste du säga chex!"



Senaste demo pågen & Scan - med mitt påklistrade leende

ÖIS - Elfsborg



DÅ har man för första gången satt sin fot på Gamla Ullevi! Örgryte spelade mot Elfborg, och som tur hade vi med studentkupong ett gratis inträde- så klart man utnyttjar! ÖIS hade bra många målchanser, men matchen slutade 1-1.

En kopp te blev snabbt uppdricken för att få tillbaka värmen!! Brrr..... Som tur hade jag ju införskaffat mig en ny värmande mössa som satt som pricken över i.et. FAB!

(Ångrar att  jag inte hade med min andra kamera, önskar jag kunde säga tjillevippen till den ibland, otympliga fanskap)

Innebandymåndag och åre

Fortfarande röd efter tre hårda bollar på min stackars västra underarm. Men vad gör väl det när man har bokat skidresa till åre!?!?!  

Kommer bli superskoj!!! 31jan-5 feb.



Jag i Squaw Valley, USA april 2008.


Obeskrivlig känsla

Kan inte beskriva med ord det jag känner när jag kollar på dessa gamla bilder. En blandad studsboll i magen av allt jag varit med om. Det jag har i ryggsäcken är jag grymt nöjd med, ett år som au pair. Allt jag fick lära mig, se, upptäcka.

Här kan vi snacka stärkt KASAM.



Gosh vad jag saknar dessa flickor!!!

Halloween runt knuten

Satt och kollade lite gamla halloweenbilder från mitt år i USA. Det finns inget som slår Halloween i USA!! De börjar ju redan pynta in i slutet av september, utsmyckar till och med bilar med låtsatshand som ser ut att ha klämts i motorhuvuden. Trick or treat var ju en höjdpunkt med barnen!! Underbart söta utklädda barn till allt mellan himmel och jord. "Mina" små tjejer var sjöjungfrun och ängel för två år sedan! Gisses vad de vuxit sedan dess!!

 


Inget slår nybakat

Ahhh.... så gott med mammas pannbröd, en smootie och en kopp te som kvällsfika!! Fast nu har jag så mycket bröd så jag funderar på att auktionera ut det=)


Haga by night



Detta mysiga ställe i Göteborg ska utforskas lite mera när tid finns. Gullerstensgator, mysiga butiker och caféer.

Hälso... vadå?



Sitter på sluttampen på första hemtentan. Allt känns så basic, uttjatning av tallriksmodellen och jag vet inte vad. Satt här vi köksbordet med ögonen vilandes på de röda tegelpannorna utanför fönstret och undrade om det är nu man börjar fundera på varför man började plugga. Hälsa, vad är det? tråk...


Surt sa räven...



Det är väl bara bita i det sura äpplet och ta i tu med hemtentan idag. Kom på att jag står som back up på jobb i morgon, så får vara beredd att rycka ut.

Pokerface


Skivstångsledare nästa

Kan ju passa på att avslöja vad jag sitter på för planer som jag inte nämnt så mycket om.


7 november
är det skivstångledaruttagningFriskis&Svettis, där jag kommer att vara med=) Ska själv sätta ihop ett eget minipass på 3 låtar- golvstyrka så som armhävningar och situps, ben-rygg och armar. En bedöming kommer att göras på min taktkänsla, plastik hållning och utstrålning bland annat.

Om jag blir uttagen där blir det kallelse till intervju och ett taktprov kommer göras.

Sedan blir det utbildning våren 2010 vid två tillfällen och jag får börja leda mina egna pass själv hösten 2010.
Håller tummarna och hoppas på mig själv. Har en känsla att jag jag kommer fixa detta, tror på mig själv=) Att ha varit idrottslärare för både årkurs 1 till årskurs 9 har nog stärkt mig en del. Själva hela vikarielärrargrejen har nog gjort det då jag tidigare själv under skolåren aldrig riktigt känt mig bekväm vid tal inför klassen. Men förra året var det "min" naturliga plats (då jag inte varit på ICA vill säga), och nästan så jag trivts med det. Märkligt det där.



Jag som friskis&svettisvärd i Alunda.

Får bara ta mig ann och göra detta minipass nu då... intryckt i allt skolplugg.


Biljett bokad

Sådär ja! Då var tågbiljett-julrusch-bokat nu. Från början fick vi veta när vi böjade här att det kunde klämmas in föreläsningar på mellandagarna, dvs inget juluppehåll att räkna med.  Men nu har vi inget sånt alls! Juluppehåll från 21 december till 14 januari. Härligt!!!

Just nu ser det mycket ut i kalendern - två hemtentor och ett projektarbete, plus föreläsningarna och seminariumen inom loppet av 1½ månad. Så eventuellt blir det ingen mer hemfärd innan jul- har ju mitt betygshetts att tänka på- för framtid fortsättning på Hälsopromtion.

Så kom gärna ner och hälsa på mig i stället=) Det är ju inte USA vi pratar om...


Måla med månen...



Ska ut på nattfotografering med fotokursen om lite mindre än en timme. Lite bilder som jag tog förra veckan på den fina månen som jag snabbt omvandla till något annat=)


SötSyster


SötSara




Sötaste grannungen=) (hemma i uppland)


Gule å blåe



Trevlig lördagskväll får man väl lova att säga. Hade bokat bord för 20, fast det slutade med att vi blev 13 till maten, sedan droppade det in mer och mer klasskompisar eftersom. God mat och trevligaste sällskap!

Jag trivs!

Denna vecka har verkligen gått i ljusets hastighet, även om den inte är slut ännu. Har haft en vecka med ovanligt många föreläsningar, 4 i stället för 3, fotokurs med studiofotografering och IKEA-besök(matstopp), biobesök, negerbollsbak, träning, idolmys och ny partykamerainköp=)

Förra helgen när jag var hemma och fick frågan upprepad om hur jag har det här nere, så förstår jag hur mycket jag gillar detta beslut. Ångest är ordet om jag inte tagit mitt pack och stick till Göteborg. Det finns inget jag har att klaga på, allt känns bara så toppen! Klasskamraterna mina är helt suveräna, trivs toppenbra i skolan och hälsopromotion programmet faller mig helt i smak, och där jag är inneboende funkar jättetoppen med. Där fick jag en träningkompis på köpet som jag är ute och går med ibland, tränar på gymmet, sällskap framför tv, pratsällskap och kommer jättebra överrens med.

Ibland undrar jag hur bra man kan få det, att det verkligen funkar på alla plan samtidigt?

Och staden GÖTEBORG är något i min smak med har jag upptäckt - en helmysig stad, charmig och lagom stor.

Dock finns det två små minus
- mitt kortidsboende
- att jag bara läser kursen 60p och måste ge järnet detta år för att ha en chans till att komma in på år 2=betygshets.

Men håller på att kolla lägenhet med 2 andra klasskompisar, skulle verkligen vara toppenkul att hitta nått tillsammans med dessa pärlor. Och så klart att jag ska ge allt för detta program och en plats på den. Heja!


Känns som jag har hittat askungens borttappade sko, med dens perfekta passform.

Upcoming..


Fula fiskmås

Vilka fula fiskmåsar det finns nattetid...!


Göteborgsvarvet

22 maj 2010 springer jag mitt första halvmarathon! 21 km runt Göteborg, tillsammans med en hel del klasskompisar och över 50 000 andra människor=) Vilken utmaning och nått att träna för! Jag är pepp!




Lafayette reservoir run 2007



Tjejmilen med syster 2008


Brunt e fult...



En Bra Helg



Har haft en riktigt mys-torsdagskväll, fredag, lördag,söndag på hemmaplan i Uppland.

Tjejkväll
Promenad med hundarna
Trubadurkväll med mamma,pappa,syster och massa annat folk
Söndagsfrukost och middag och kanelbulle med familjen



Löv the Höst!

En mysig fredagsmorgonpromenad- frost i gräset och solen på väg upp! De finns inga goare hundar... Tror de gillar hösten minst lika mycket som jag.


My LÖÖÖV!



Hemma och har KRAMKALAS ti tusen med alla goingar=)


Landade 5 igårkväll på arlanda- så skönt att flyga!  Lyx

Hemma halv 7 hos mina kära föräldrar, hungrig som bara den så hade lite middag. Hemma 30 min- ringer Binabus och kollar vad denna madonnan gjorde. Hade tänkt att våldgästa New Yorksbon- men icke! Var in på ICA innan jag begav mig till Gimo och krama om lite gamla arbetskollegor, och när jag stressade på och sa att jag skulle med bussen (som vanligt) , skrattade de bara när de frågade när jag kommit hem. Hahha- en timme efter att jag klivit av bussen i Alunda kliver jag på samma buss igen! Är man förvånad? Nää, skulle inte tro det:P
Spang på Sofie utanför utgången med- ännumera kram!

Blev ett halvt glas rödvin (sympatidricka) och massa tjöt hos Bina! Mysmysmys
Böt rödvinet mot te hemma hos Jocke sedan.

It´s good to be home- men fasen så kallt! Här syns det att det är höst, och KÄNNS (bits om kinderna). Men jag gillar´t=)

Hemåt!

2 föreläsningar och en flyging, upptåg och buss senare är jag hemma=) Tentan avklarad igår, så skönt! Kändes som det gick bra. Sedan var vi ut och firade lite på Babar och jag har sovit jättedåligt i natt....


Liseberg


RSS 2.0