Efterlyses: Motivation!

Har ingen lust att träna,
Har ingen lust att laga mat,
har ingen lust för prövning i Eng B,
har ingen lust att plugga för prövningen,
har ingen lust att blogga,
har ingen lust att köpa julklappar...

Jag skulle behöva lite motivation. Släpa mig till trräningen idag, fastän jag glömde skor, fastän det är på en söndag kväll, fastän det går One Tree Hill på TVn då, fastän jag kämpa med att inte tänka att det var tråkigt.

Jobbat 9 timmars pass förra veckan, och ett 11. Inte konstig man är trött.

I lördags blev det glöggkväll för familj Andersson och Nyström. Jocke och jag hade bakat lussebullar, pepparkakor och madelsaffranskaka.

Har bestämt mig med för att vänta att köpa julklappar tills någon eventuell rea dyker upp. Får se om de blir massa reor omkrig lucia redan som de säger på radion.

Nej, skönt med helg säger jag bara. Nästa vecka blir det frukt och grönt med långa pass. Ledig fredag lördag=) Om inte ledigheten fanns skulle jag inte veta vad...

Fast motivation till att gå till jobbet saknar jag i inte, inte så länge man får betalt iaf.=)
Fast lite less blir jag att vara på samma ställe, med skoljobb som omväxling gör det lite roligare.


Inte min grej...

Tänkte att jag skulle vara duktig att sätta upp lampan i hallen som jag nyinköpt på IKEA i lördags, i väntan på att pojkvännen kommer hem. Inte behöver det vara en sådan där killgrej att göra som jag först fick för mig att det var. Lite sladdar som ska kopplas in med olika färger, inte kan jag det, men en signal till kära pappsen för lite tips går ju.

Men att sätta upp en taklampa tror jag inte är en gjej för en kort tjej alltså! Inte mycket längre blir man med en stol, får stå på tå ändå. Hihi, nu rimmar jag ju... Var inte meningen det, men är väl en bra uppvärmning för julrimmen=) Med många om och men fick jag ju upp den på kroken, men ville lampan lysa då då? Nej, inte alls. Aja, tror jag lämnar det där åt någon händigare(A)

"Victor är kär i dig!"

Ja, nu lär min käre pojkvän se upp;) Hehe... Nej då, bara en helt vanlig dag på jobbet.

Efter en sådan här dag är jag full med energi! Jag har saknat det, och det känns så bra. Har ju inte varit en jobbig jobbdag idag precis. Har ritat, läste Ronny och Julia rymmer medans hela klassen hade tystläsning, haft rast stup i kvarten, spelat bollspelet king, ätit gratis mat, och ännu mera ritning och rast. Spelade även Vem där? på fritids som jag senare på eftermiddag förflytta mig till. EXAKT så enkelt och lugnt som jag haft det i USA, man vet inte hur bra man har det förrens man har något att jämföra med
.


Har aldrig uppskattat skolmaten så som jag gör nu mera. Den är ju hur god som helst, och man slipper ju laga den själv!

"Vet du en rolig lek? Man klär av sig naken, klättrar upp i ett träd och hänger sig uppochner som en papaya!" Förstår faktiskt inte vad barn får allt från.
 

När jag satt på ICA härom dagen i kassan blev jag påmind om en sak, när en grinande unge passerade och ville så gärna ha godis. Samma sak hände nästan mig på en idrottlektion jag hade för flera veckor sedan med 6-7 åringar. Då sitter en tjej kvar i ringen vi samlats i och gråter. Hur kunde hon hunnit gjort illa sig tänkte jag? "Jag är så sugen på pepsi!" sitter ungen och grinar. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta! Herregud! Haha..

Söndag kväll

Helgen lider mot sitt slut, har både fått in shopping, IKEA besök och soffpotatisliggande med i bilden. Duktig var jag med som släpa mig till skivstångsträningen, motivationen ligger inte på allt för hög nivå nu.

Som avrundning blev det söndags rutinen med kära familjen framför Ensam mamma söker.

I veckan som kommer ska jag vara assistent åt en(?) eller flera(?) elever i Ekebyskolan MÅ-torsdag. ICA ondag kväll, Dema Fredag, Frukt och grönt ICA som avslut på söndag.

Så ser det ut! Får prioritera mer tid en annan dag att dela min tankar jag har på lager.

Sussa sött!

Trötter

Finally, veckan är över. I alla fall arbetssett. ICA hela veckan lång, men nu återstår en lugn helg.
Fick jobbet som kundbokare, vilket jag tacka ja till först, men sen nej. Man ska följa sitt hjärta har jag hört....

Nu är det dags att ta vara på ledigheten, uppdaterar senare!

Trevlig helg gott folk!

Ett oväntat samtal...

Skulle precis kliva på bussen hem när ett nummer som inte ligger på telefonen ringer. Många tankar far redan då på vem det skulle kunna vara. 16.10 visar klockan och det är inte mindre än G4s som ringer, angående skyddsvakt.

Det var tydligen så att alla de 25 stycken som skulle bli antagna hade plockats ut, men en hade hoppat av. Och hör och häpna, jag stod tydligen på första reservplats. Blev heeeelt förvånad när jag hörde detta! Så då och där blev jag erbjuden just den platsen, en plats med 5 veckors utbildning och jobb därpå borta på Forsmarks Kärnkraftsverk.

När jag här om dagen städade bland mina pappren och satt in i pärm, hade jag även mina brev från Skatteverket och Rikspolisstyrelsen, med sådana innehåll som man behövde om man gick vidare i denna uttagning. Dessa brev lade jag då på bokhyllan då jag antog att det inte blev någe mera.

När man då får ett sådant här samtal far en hel del tankar i tumult runt i huvudet. Fördelar, nackdelar, dagar på ICA, uppdrag på Calitus, skolvik, tillgång till bil, lokaliseringen, mammas sjukskrivning, sådant som jag redan tänkt på en hel del.

Jag hade bestämt att jag nöjde med det jag hade, men endå när en sådan här chans dyker upp, ska man då ta den? Väger fördelarna mer än nackdelarna?

Han hörde nog min tveksamhet i rösten, men hur ska man reagera när man blir så förvånad? Det handla om snabba puckar med att bestämma sig då de skulle ha ett möte i Gävle samma kväll, bara 2 timmar senare.

Han skulle fortsätta ringa runt medan jag satt där i min vilsenhet.

När jag hämtat mig från mitt kluvna jag ringde jag upp och tackade Nej, men han hade redan hittat en åt platsen då. Hade jobbet varit i Gimo med goda bussförbilndelser hade det inte alls varit någon tveka i det hela. Var riktigt tungt att behöva säga nej till jobb när man kämpat så. Känner fortfarande tomhet och konstig känsla, men jag tror mig veta att jag kommer nog klara mig bra året ut.

Det hade varit jobbigare att tackat ja, då man samtidigt hade fått tackat nej till en hel del ICA, Caliptus och skola.

Som tröst kan jag ha att jag fortfarande kommer ligga på topplistan på kandidater för nästa utbildning de håller i. Kanske är den tiden mer passande då, vem vet.

Nej, så är det att vara arbetslös, med arbetstimmar uppåt 30 timmar vecka om inte mera.

Imorgon har jag ett 12 timmars pass framför mig, halverat på skolan och ICA. Det går att puzzla ihop en arbetsvecka om man vill.

Gröna fingrar

Titta vad jag har och Jocke lyckades knåpa ihop helt själv. Fick blomsterceckar från Jockes mormot och morfar för ett tag sedan, och detta blev det av slanten. Sprang lite spindlar och tusenfotingar på bordet då vi höll på, men spindlar i USA är tusen gånger värre. Usch säger jag!!

Blev rätt så nöjd med resultatet=)


Jobb/intervju/uppdrag

Idag är jag ledig, och har lite tid att skriva. Förstår inte hur all tid kan rinna ur händerna på mig, har inte mer tid till så mycket mer än jobba, äta, ibland träna och lite mys med en kopp rött te med hjärtat innan man ramlar i säng.

I alla fall så finns det att uppdatera på jobbfronten. Har inte hört något mer om skyddsvakt, men det gör väl det samma.  Har nämligen fått en hel del dagar på ICA året ut. Har endast en vecka som är helt tom som det ser ut nu, men det kan ändras. Räkna ut att det var ca 25 pass jag fått och med det och antagligen liter vikariejobb och demostrationer i matbutiker klarar jag nog mig fint. Så har bestämt mig nu att sluta söka jobb för ett tag, eller bara leta efter sådana som är aktuella nästa år.

Min mamma ska även bli sjukskriven första december då hon ska operera foten och blir liggandes i 6 veckor, så kommer behöva gå ut med hundarna en hel del då, vilket är bra med jobb på hemmafronten.

Några dagar därefter ringer Svenska FinansMäklarna, o jah, de ville att jag skulle komma på arbetsintervju. De söker kundbokare per telefon och jag var där igår för att prata med dem. Gick väl rätt så bra, bara det att han som intervjua mig undrade om jag var för snäll för detta arbete, och om jag hade någe jävlar anama i mig. Fast min envishet verkade vara ett plus så han skulle tänka på det, och sa att han skulle ringa mig, eller att jag ringde till honom. Ska man ringa dem om de inte ringer mig? Nej, tycker inte om sådnt när de säger så.

Har även fått mina första uppdrag från Caliptus, ska stå och bjuda på Marsipanbröd på Coop Extra i Östhammar om två veckor och sedan blir det leverpastej på samma ställe några veckor senare. Inte något krävande direkt, för i andra uppdrag kan det vara lite mera avancerat med matlagning med i bilden.



Festligheter!

Ja i lördags fyllde kära Bina 20 år!  Klart att det firades! Blev förfest hemma hos mig, var bara fort fort fort med att byta från jobbkläder, in i duschen och på med festblåsan innan flera personer skulle hämtas vid bussen.
Var riktigt riktigt kul att se alla igen! Bar sedan mot Uppsala och utekrogen People.


Jag med födelsedagpinglan (här fortfarande 19)


Oskar och Maria var ju där med


I köket


Hugo,Zanke, Oskar och Maria



Martina, Robert, Olle och Sofie


Anni

Å Martina var ju med där=)

Min syster var med på ett hörn också

Jocke, Andre och Robin redo för en shot


Å i for den


Bina Maria Oskar o Jag


Kvällen var väl lika utsökt som denna kokostopp som Anni gilla=)


Var riktigt kul att se er igen tjejer!

Detta Måste vi göra om snart igen!

Sedan blev det jobb på lördagen efter ett få antal timmars sömn. Kvällen blev det utåt Östhammar för att kolla in spökligheterna på Bowlan. Inte lika kul som föregående dag, men är ju en helt annan sak där. Känt folk, musik, mindre dans och spindelväv överallt!

RSS 2.0