Fynd

HIttade lite halva priset prislappar förra veckan, vilket alltid är lika kul. Har inte haft tid att lägga upp det, men nu så!
Har blivit mer att jag köper prylar i stället för kläder nu för tiden, men är ju som en livsinvestering med. Design är riktigt roligt, men otroligt brett. Så det gäller att hålla sig inom en viss gräns på vad som passar ihop. 

Denna gång blev det bara silver för hela slanten! Spara lika mycket som jag gjorde av med också!




Klotet och lilla silvervasen 30 kr
Stor vas 150 kr
Ljusstakar 2 för 25 kr
Vit vas 20 kr
Svart drapperi 50 kr

Lördag

Att en god natts sömn kan göra så mycket. Känns underbart! Fast vaknade vid halv 1, drömde något om Kina, en sådan där dröm man vill komma ifrån när man vaknar, men om man försöker somna om igen så är man tillbaka där man var. Så fick gå upp för lite Ipren och halstablett och sov sedan gott till halv 9. Är inte riktigt bra, snorig, hostig och inte jättepigg, men bättre är det. Tur det, slipper ta antibiotikan då! Orkar nog med att jobba i morgon.

Sitter nu i Jockes tjocktröja, finns inget mysigare! Ska snart ta och klä på mig mina egna kläder så jag och hjärtat kan gå ut på en promenad och få lite luft.


Pizzanight!

Nu kom J hem med pizzor, inbakad Calzone till mig=) Han är med hängig, därför jag med blivit det då han började. Så det var ingen som ville laga mat ikväll. Vet inte sist jag hade pizza!

Blir väl Let´s dance eller en film sedan med, eller både och=)

Sjuk

Frossa vs. svettnigar bestod de första timmarna av efter jag gått till sängs. Lyckades somna efter mycket spring upp efter Ipren och hostmedicin. Vid 8 i morse var jag betydligt piggare och med en jämn kroppstemratur som var behaglig under täcket.

Men bestämde mig för att sjukanmäla mig för säkerhets skull, skulle ha stått på Coop Forum i Gränby och bjudit på Chips och Choklad idag nämligen. Det är typiskt när man har fått det roligaste att dema, hade sett fram emot det. Men att stå där och hosta och vara trevlig samtidigt i 8 timmar.

Besök till vårcentralen blev det med, visade sig att jag hade en låg sänka, så tydligen har jag nått skit i kroppen. Skulle dock avvakta med det läkarn skrev ut, så får se om det blir någon god nattsömn inatt.

Hängigt

Började tokhosta som bara den igår kväll, och det har fortsatt idag. Hängig är jag med så börjar känna mig sjuk... jag vill inte!

På väg hemmåt stanna jag på Carolina Rediviva i Usala för att hitta lite kurslitteratur till  Kina idag. Inte lätt att hitta där inte när man aldrig har vart där.  Hittade på en annan som var ute och virra lika mycket som jag, så helt ensam var jag inte. Tillslut hitta jag min bok om Kinakunskap högst upp längst in i ett hörn på 9onde våningen.

Stockholm

Mötte upp Madde efter hon hade avslutat sin arbetsdag igår. Själv hade jag ju lagt min egen arbetsdag bakom mig för länge sedan, en och en halv timmes filmtittande med sexorna på morgonen, sedan gick jag hem vid kvart över 10.

I alla fall slog klockan 30 minuter över fyra, och jag kunde inte hitta på vart hon nu jobbade. Så slutade med att hon fick leta upp mig istället. Därefter blev det in mot city och handlade ett par skor och örhängen! Har märkt att jag bara unnar mig saker på rean nu för tiden, halva reapriset av 349kr, 174.50 alltså. 499 kroner kostade dem från början. Första paret skor jag köpt sedan jag kom hem! Starkt gjort måste jag säga med tanken på hur många par jag lyckades släpa hem med mig från staterna i bagaget. Örhängena var det 50% på med, vill säga 29kr för tre par.

Fast shoppa var inte allt vi gjorde, utan åt en bit mat när vi var klara med det och satt och pratade ett tag innan bion skulle börja. Kollade på Changeling med Angelina, så nu har jag bara Benjamin buttons otroliga liv kvar att se med Brad Pitt. Man måste ju se båda parterna.

Sen blev det försent för mig att hinna med någon buss och tåg, så fick sova hos Madde och åt lite pannkakor mitt i natten innan vi la oss=)

Rosa byxor ger respekt!

Det gick ju galant för lilla fröken på Vallonskolan. Ja, inte kan jag ju kalla mig lärare heller, för sådan utbildning har jag inte, så fröken passar mucho better. Blev helt förvånad hur trevliga alla ungar kunde vara! Alla hejade på en i korridoren. Och sedan blev jag åter förvånad att de kunde jobba på så bra som de gjorde. En hel lektion med en hel 8a som jobbade HELA tiden. Wow!

Fast sen var det lite mindre jobb för 6orna, de hade miljarder frågor, ville veta allt om min pojkvän och varför jag hade rosa jeans på mig. Körde lite hänga gubbe med dem i stället=)
_______________________________________________________________________________


Idag var jag bildlärare på Oland, imorgon ska jag tillbaka till Vallon, men bara nån timme sådär innan jag ska åka till Stockholm. Där ska jag uträtta lite saker och träffa Madeleino!

Time for English

Nu ska jag upp till Vallonskolan och vara lite Engelskafröken åt 6-9 or. Tror det kommer gå bättre denna gång!
Sedan blir det mot staden och Kina idag: Politik, samhälle, kutur och ekonomi kursen jag tänkt gå på!

Tjing tjing!

Hemlagad Müsli

Gjorde lite egen müsli igårkväll, inte alls så svårt.

Havregryn
Flingor
Torkade fikon
Pumpafrön

Solrosfrön

Linfrön

Riven kokos

Honung


   Allt blandades ihop i en bytta


 Sedan ut på en plåt


 In i ugnen på 180 grader i 20 minuter



 Rostat och klart!



Fast glömde bort dem lite några minuter i ugnen när jag höll på att diska samtidigt, annars hade det nog blivit perfekt!


Festblåsan på

Var in i garderoben och rotade fram partypinglan. Förfest 1 hos mig själv med min vinflaska, förfest 2 hemma hos Mathilda, förfest 3 i bilen mot Usala med Malin*, Julia och Li!

Roligt att få piffa upp sig för en gångs skull. Lovar att jag går omkring i jobbkläder 90%, resten av procenten består av mys och träningskläder, mestadels mjukis!

 Inte mycket folk på stället vi var på, men dasna kunde man göra i alla fall! Kul att komma ut lite. Var grymt länge sedan jag var ut med Malin sist, säkert 2 år sen eller nått!


Bloggfnatt

Tycker att alla verkar komma igång med blogga igen, eller fixa till bloggen på ett eller annat sätt! Sabina, jag saknar dig! Var tog bloggbina vägen? Kom tillbaks!

Kunde inte haft det så mycket sämre på jobbet. Kallt, tråkigt, och bara stå där rakt uppochner i 8 timmar. Man slipar på öppningsfrasen så det låter så artit som möjligt "Smaka på lite salami här, peppar, choritzo och klassisk smak", men får ett klart och kort nej. Har bara lust att säga "Skit it da!"

Inte känner jag någon där heller på Coop, ingen man kan skoja med, ingen Ann-Marie som bestämmer si och så, ingen Kersin att tvista om tidningarna med, ingen Kalle att reta, ingen Jennie med maskothunden, ingen vimsig Inga-Lill, ingen Madde att gnälla träningsvärken på... Jo, ICA är så mycket bättre!

Inte blir man så motiverad att jobba den dagen det säger Kading! på kontot. Syns ju ordenligt att man slitit i December, varför då slita en fredag som denna. Men trots allt lyckades dessa 9 timmar ticka på framåt och hem kom jag äntligen! 

Bildfröken

Tillbaka till skolan, tillbaka till bildsalen... men denna gång bakom katedern.

Fick rycka in som vikarie på Olandsskolan idag, åt min gamla bildlärare som jag haft, som var hemma med sjukt barn.
Hade inte hört någonting från skolan på hela december, så kul att de ringde igen. =)

Men dock visste jag inte att det var åk 6-9 jag skulle ha. Kom dit med ett leende på läpparna när jag såg ungar ute och lekte som jag kände igen från fritids, de ungarna är så söta. Därefter klampade 8or in i klassrummet 20 min över 8, inte alls så söta.

De är verkligen i den där ålder då man bara sitter. 2 tjejer satt i en hel timme och gjorde ingenting, medans jag tala om för dem vad de skulle göra, visade dem, förklara, var på dem en hel del, men förjäves. Det jag inte fattar är vad som ska var så svårt.

Andra lektionen klumpa 7or in genom dörren. Den här gången var det killar som klaga på att de inte hade någon bild, och måste leta på DATORN såklart! Sen var det en annan som fjanta omkring med en mask på huvudet som han hittat, så han slängde jag ut lite innan lektionen skulle sluta.

Fast med 6orna var det inga problem, de var så söta så! 9orna likaså, fast det blev mkt prat om gymnasieval och så, så fick ju berätta lite för vissa vad jag gick o så. Hade jag fått välja idag hade jag inte gått den linje jag gått, fast jag ångrar ju det inte heller.

Nej, det är inte alls samma sak att vara motsatta roll i ett klassrum, jag kände mig som en jävla morsa som sa åt ungarna att städa upp och göra si och så. Att vara vikarie är ju tufft i sig med när man inte vet någons namn eller hur de brukar bete sig och när de vet att de aldrig mer kanske ska ha en igen. Nej, lycka till Oskar med alla härliga ungar! Lärare är inget för mig i alla fall, men lite kul att prova på=)

Sedan när jag var klar på skolan var det bara att bege mig till ICA och jobba 15-20.15 där. Så fullt upp idag!

Imorgon ska jag till Coop Extra där jag ska dema Skivad Salami från GÖL. Omväxlande jobb är alltid bra=)

Inte en helt vanlig fredag

Förra fredagen var det ju fotkväll hemma hos mig med 6 andra tjejer. Kändes så där lite dumt och skumt att sitta hemma en fredag, sitta i fotbad tillsammans och pyssla om fötterna.

Jocke hade nämligen vunnit denna kväll först, men sedan kom han på att han hade nollning då så han kunde inte så då fick jag fixa ihop ett gäng.

Men trevligt var det och vi fick smaka på lite Aloe vera drinkar som vi shota! haha, en riktig hälsokväll blev det! Fast sen var det ju så att jag hade bakat en smarrig kalaskladdkaka med nötkräm i som jag då förstörde denna hälsosamma kväll med. Mumma!















Tankeställare

Ja, Mammut var ju inte så tokig! Bra var den, en riktig samhällsskildring, om hur olika bra man har det i världen. Det var en sådan där som gnagde kvar i huvudet efteråt och man kunde inte låta bli att tänka på den.

Eftersom jag själv har varit nanny/ au pair, har tanken på hur det kan skilja sig från andra familjer dykt upp. Men personers liv i frågan som anställer nannys, klarar det knappt utan denna person. Medan andra får lösa det på annat håll i en värld som har det sämre ställt.  


Fast bäst på bio är ändå komedier och action, och inte drama, tycker jag.  Men fyra MMMM får filmen Mammut av mig.


Mammut

Ikväll blir det förhandsvisnig på SF av filmen som Lukas Moodysson regiserat. (Fucking Åmål, Tillsammans, Lilja 4-ever)
Så det tror jag kan var en bra film, det visar sig! Gratisbiljetter i alla fall, så spelar ingen roll om den skulle vara dålig.

Den har egentligen biopremiär på fredag, så blir får tjuvkika på den lite tidigare, ungefär som i USA =P Så jag är ju van!
Jo kommer en annan film på premiär nu på fredag med som jag redan sett, Lars in real life. Urdålig, se den inte!

Som sällskap har jag med mig Christine=) Ska bli trevligt!


2009

Ett nytt år, nya planer, nya beslut och ett år att ta vara på!

Jamenvisst, det har ju vart ett 2009 nu i 20 dagar redan! Jo sant!

Jag har faktiskt struntat i nyårslöften, eller håller kvar i den jag har, att inte äta godis! I stort sätt är det oförändrat, men jag har med stor beslutsamhet tänkt bli mer duktig och ta tag i saker detta år, (så som denna bogg t.ex).

- Börja dansa ragga/ dancehall Start 3 feb
- Läsa en kurs på Uppsala Universitet.
Kina idag! Start 26 jan
- Uppdaterad bloggning
- Plugga upp Eng B. Prövning 20 mars
- Ytterligare en prövning om det skulle behövas
- Börja plugga med stort P! Kost och friskvårdsprogrammet i Göteborg!
- Har redan ställt mig i bostadskö
- Sluta vara en sådan soffpotatis så fort det blir helg. Mer av den sociala biten!
- Hälsa på vänner! Sabina, Madde, Martina, Maria, Anna och Oskar med kanske:P

Ja, så så ser det ut mina vänner!

So long!

Välförtjänt ledighet!

Efter 7 dagars jobbdagar kunde jag nog inte vara mer slut. Sjukstuga på jobbet för hela slanten! Har nog jobbat uppåt 50 timmar, och spenderat ytterligare några till timmar där på jobbet med luncher o så.

Men idag blev en mys och ta det lungt dag med hjärtat! Promenerat och kollat på  film, njutit av ledigheten!

Imorgon är det back to work!


Snart

Ja jag ska börja ta itag med det här igen! Men först ska jag fixa designen först som jag tänkt sedan den dagen jag skapa denna. Men icke då, inte har jag fått det gjort. Så det tar jag tag i först. Så återskommer snart!

Men denna vecka blev dock allt för full med jobb, allstå 0 dagar ledigt, så det får bli nästa veckas projekt. Ikväll blir det i alla fall tjejkväll. Fotbehandling och mys hemma hos mig, har ju pokvänsfritt!

RSS 2.0