Hus 17½


Jönssonliga



En bild som är tagen för några helger sedan! Min rumskompis (till höger) och hennes två kompisar=)

Sickan har en plan!

Jobbig jobbhelg

Nu är jag helt slut! Min röst är på väg att ta slut, har pratat så in i nordens dessa två dagar. Upprepning och repeat! Igår efter jobbet blev det hem och byta om till klänning och iväg på vernissage med Therese. Vinmingel och goa snitzlar och fina kläder. Därefter utgång på gaybar- riktigt kul musik där!

Idag blev det tjejkväll efter arbetsdagens slut med rumskompisen min och hennes vänner. Trevligt=)

Måste bara nämna min superinsats på jobbet, soprent på demoprodukter vid arbetstidens slut=) Bägge dagarna!

Imorgon blir det att ta itu med tentaplugget!

VAD GÖR JAG - FRONTAR!?

Herregud! Man blir ju inte klok på sig själv i bland (eller är jag det någonsin?).

 Jag är arbetsskadad- jag stod och fronta passerade tomaterförpakningar på Willys idag när jag skulle handla!! Sköt fram dem och ställde dem på en snygg rad där på hyllan.... samtidigt som jag pratade i telefon! Fick spunk på mig själv när jag upptäckte vad jag gjorde! Haha...



Slå mig på fingrarna någon, tack!

Pluggis

Dags att sätta igång med med tentaplugg nu. Sista föreläsningen avklarad nu denna morgon, och läst ut sista boken nu. Så dags att kika lite på tentamen exemplena och sätta lite fart! Imorgon blir det inte mycket plugg då jag jobbar, sedan jobbar jag lördag med.



Med andra ord

Har suttit och knåpat ihop en egen ordbok för alla nya ord och hälsobegrepp som dykt upp de tre senaste veckorna. KASAM, GMB, BMR, paradigm, salutogen, patogen, eklektisk, dikotomi, kontinuum, nollsummeperspektiv, diskurs, kausalitet, kontext, normativ, konsensus. ect.
Vivelvind i mitt tankesystem.... Tycker det är frustrerande att använda andra ord när det finns lättare ord att välja. Men nu börjar jag nästan komma in i det... :) För det dyker upp i varje ny mening om och om igen.

Sen har jag nog införskaffat mig ett annat nytt ordförråd, av mina nya goa klasskompisar. Min göteborska har nog inte fått sig en vidare start, men gött slinker in mer och mer i ordanvändadet. Annars är det mestadels skånska och småländska. Roliga ord finns det allt, tvärdrag, rälig, spunk, duuue... men skånskan går inte så bra. Minns knappt nått mer nu och uttala det kan jag verkligen inte utan att Dennis skrattar åt mig.

Att härligt skulle gå mot gött trodde jag inte skulle infalla så fort. Men de senaste veckorna har jag sagt härligt, men tänkt gött. Och nu börjar sig det göteborska gött leta sig fram utanför tankebanorna. Så bli inte förvånad när jag kommer hem och säger att det är la bra gött! Göteborg är AWESOME!




Jag gillar denna tre-nyanser-av-hår trio!


Molnigt



Efterfest på min balkong?   Nej nu är nollningen slut så inte ut nå mera på nå dar. Usch.... min kamera är borta! Inga bilder från finsittningen dessvärre! Paparazzins undergång! Men det var en kul kväll, dock utan bildbevis på det.

 

Finsittning!

3 rätters, vin, trevligt folk, sånger, gyckel, resultat för nollningsaktiviteter och massor av annat skoj väntar! Totalt är vi 160 personer på middagen, därefter blir det eftersläpp.

Ska hem ett gäng till Josefine först innan för att fixa oss och smått förfest mellan locktångsvirvlarna. Jag kör på samma outfit som jag hade på Studentskivan för två år sedan- samma klänning, samma skor.




Ha en trevlig lördag allesammans!

Håkan



Kan nästan inte bli mer musikalisk än så här! Två dagar i rad, denna kväll var det Håkan som stod på scenen.
Rikgtigt bra! Synd bara att man är så kort, tåhävning med jämna mellanrum-bra träning:) Och tror ni inte det kom en lyktstolpe och ställde sig framför mig och mina kortisar till småläningskompisar. Yey. Hura!

Å i morgon bli jag ännu mer musikalisk, då blir det till att sjunga sittningssånger! Kommer bli riktigt sköj! Men sen är nollningen slut, tack och lov. Börjar bli lite påfrestningar....Fast kul har vi!

Kick off nr 2



Denna gång en kick off för alla nya studenter, både från Göteborgs Universitet och Chalmers.

Började kvällen med gratismat på Vasastan, därefter förfest hemma hos Simon innan vi begav oss vidare till Trädgår´n . Fibes oh fibes och Jaqee spelade där, men såg bara den förstnämda, åt gratishamburgare och drack lite öl innan de stängde kl 23. Lite tokigt, men var väl tänkt att man skulle fortsätta mot Parken, men det blev nästa spårvagn hem istället.

Jobbstress

På de senaste 3 veckorna har jag känt att en sten ramlat från bröstet, jag börjar hitta tillbaka till mig själv och har tid att träna och känner att hela kroppen fylls med energi, fastän jag just har avslutat ett svettdrypande träningspass.

Jag förstår nog inte hur jag haft det förrens jag sitter där igen, i morse! Caliptus ringde och ville att jag skulle åka halvvägs upp till Uddevalla för att jobba! Nyligen vaknat upp efter utgångskvällen igår, och har inte ens hunnit funderat på vad denna fredag har att bjuda på. Jag är inte den som är omöjlig, och ser bara en flashbild av hur pluggtboken och resten av dagen swichar förbli, med stress. Jag vill, men endå inte. Jag sätter mig själv inte i första hand utan tanken på att ligga på plus på jobbet, då det tjatas om att det inte går att hitta någon annan. Jag vill inte vara omöjlig, men vill jag sätta käppar i hjulet för mig själv? Jag måste ju plugga och om man ska göra nå roligt i kväll, nästkommande dag och bakisdag på söndag finns det inte många resterande timmar kvar åt onda måsten.

Jag vill, men endå inte... Beslutångest är bara förnamnet. En stressjobb känsla jag inte känt av på en månad bara sköljer över mig och inser hur det varit innan sommaren, när jag inte hade schema att gå på.
Det har tagit mig en halvtimme nu att bara lugnat mig, försöka bli av med stessen då jag inte ska jobba. Det skulle ta för mycket tid att åka upp, och att jag var tvungen att gå tidigare för att hinna tillbaka till Göteborg i tid. Har stängt av telefonen för att det inte ska ringas på den, min kontaktperson försökte endå fixa så jag kunde jobba samma jobb men på lördagen, 10-15. Visst hade jag kunnat det, men då hade det blivit tajt med att hinna fixa sig inför Finsittningen imorgonkväll. Jag vill försöka sluta stressa så, så sa att jag egentligen inte ville jobba, då det tar sådan tid att ta sig dit.

Ska det vara så svårt att kunna säga nej, utan ha en känslostorm som tumlar över en? Har ångest för att jag inte ska jobba.... Men jag hade haft lika stor ångest om jag påtagit mig jobbet med. Eller det jobbigaste är att känna denna känsla, så mycket starkare nu när jag inte utsatts för den på ett par veckor.

Ge mig en fredag utan stress, tack!!

Nu till att plugga....

Övningsittningen

Äntligen har jag lite bilder i från fredagens bravader. Jag glömde ju min kamera hemma(!), men kidnappade Thereses kamera då istället!

Klart roligaste kvällen hittills! Togatema hade vi, så var bara att vira in sig i ett lakan så var partyblåsan på. Sång, gyckel, skål, knytmat och massa goa klasskamrater och icke-klasskamrater.


Efter det var vi på en av Chalmers barer- öl lika med 10 kronor.

Sen var det en röd tott, en svart tott och en blondin tott som endast var kvar iklädda togalakanen. Ombyte hemma hos Therese medans de andra tog sig till bryggeriet och vilka vi slöt upp med igen ett antal minuter senare.




Kvällens ragningsreplik: Jag kan ju följa med dig hem, du behöver inte ens bädda!

Bingoberra

BESVIKEN; skulle ju ut och leka "på rymmen", som det där programmet på tv för flera år sedan. Nej, men så blev det ju inte, vi spelade BINGO istället. Ett pensionärsspel livar ju stämningen! YEYE...

 



Men nu ska jag väl inte vara så negativ av mig, jag kom sent- fick bingobricka 96 och fick bingo FÖRST av alla=D Vann två NORDMAN cd.skivor. Inte illa! hahaha


Sommar´n går mot höst


Innebandy, volleyboll, box...

för mycket träningsalternativ känner jag nu! Men innebandy ska jag iväg på nu=)

Wieselgrensplatsen


Hårexpert?


En tråkig dag på jobbet, drygt uppdrag att dema hårvårdsprodukter. Var inte rikgtigt alla kunder jag hade som målgrupp märkte jag efter hand- män med flint, gummor, gubbar, personer med burka, de kortkortkortklippta. 

 

Discobowling

Torsdagens nollningsaktivitet var Bowling på Strike! Jag var supertaggad att spela, vilket jag gjorde bra med=) Riktigt kul!



Mikae är jag längst ner... =) inte så illa va!? Är riktigt förvånad över mig själv att det gick SÅ bra. 3 där var en uppvärmare;)


Hårfint!

Idag hänger det verkligen på håret känner jag!;D Första jobbdagen här nere i götet, spännande! Hoppas mina "arbetskamerater" är snälla mot mig.

Bör väl inte nämna att det är tre andra hårvårdsprylar jag tvättat mitt hår i morse med. Schwarzkopf, tresemmé och pantene... och det är Wella jag ska stå och prata om! Har till och med fönat håret som jag aldrig annars gör! Riktigt hårfint=)

Nej nu ska jag snart bege mig två hållplatser bort mot Backaplan- nära och bra är det med!



Jag kör på den-där-Mary-luggen idag;)

Solsken!



Underbart väder här i Götet! Ska ut på en promenad nu och bara njuta, tror det blir en sväng upp på Ramberget- kan verkligen inte få nog av den utsikten=) Bra pulshöjande är den med!  fast har ju vart ute bra mycket i solen redan idag, pluggade med ett gäng klasskamrater ute på gräsmattan vid skolan innan vi lunchade ihop.

Kvällens aktivitet: Discobowling!

En bra onsdag

En onsdag utan feber- föreläsning 3 timmar- lunch med Therese och Ellinor- 2 timmars plugg på biblioteket- en god glass vid vattnet med en massa prat och solsken- matlagning- promenad upp till Ramberget- en god smoothie och Idol med rumskompisen. 



Det är inte förrens man mår dåligt man uppskattar att man mår bra. Har nog ignorerat feber i två dagar, känner jag idag då jag haft mycket mer ork än dessa två dar. Fast än ska jag inte ta ut friskheten i förskott. Få se om jag somnar lättare nu, eller om jag ska vända och vrida på mig innan John Blund kommer och grusar ögonen på mig.


Jobbuppdrag

Jajamen, här ska man hoppa i jobbkläderna igen, en aning snabbare än jag trott! Det är inte så att jag har varit så flitig att jag redan vart ute och sökt jobb här, utan att jag bara blivit omplacerad från östhammar/uppsala regionen till Göteborgstrakten i stället på Caliptus som jag jobbat hos sedan förra hösten ett par gånger i månaden.

Så nu ska jag ut och dema igen! Min nya kontaktperson ringde mig igår och så vips hade jag tre arbetsdagar i kalendern=)  Med start nu på Lördag! Som tur slipper jag kockrocken som fortfarande är för stor på mig, och så slipper jag stå och laga någon mat att bjuda på eller skära upp, då det jag ska "bjuda" på är Wella Shampoo. Lite tråkigt å andra sidan när kunder bara ska klämma och lukta, men nu kan jag ju ha håret utsläppt och bara spraya det med kopiös glansspray så jag kan likna wellaprudukt;)

Är faktiskt en utmaning att fånga vissa kunders intressen, det gäller att läsa av vilka som "bara smakar", och de som köper. Ibland känns detta jobb som en sån där tele2 försäljare på gatan som jagar kunder, vilket även många tror också att vi står där för att luras.



Ramberget









Maskeradbrännboll

Skep o hoj! Vilken regnig brännboll det belv igår, inte bra för hälsan som redan ligger på minus. ´

Los Pirátos tog sig till final i alla fall, men det var mörkret började skrypa sig på, vilket gjorde att det var svårt att se var bollen flög när motståndarlaget Superhjältarna slog, särskillt svårt med ett enögat handikapp med! Tror vi slutade som två, ingen som sa direkt hur det gick efteråt=)

Därefter gick vi till ett ställe för att torka och värma oss på, mer en restaurang än pub, men vi lyckades få ner ölpriset till studentvänligt då vi var ett helt piratgäng som stövlade in genom dörren:) Efter det gick vi till Kontiki, där alla andra dagisbarn, superhjältar och svinsmittorna var.




Saknad



Nu är min älskade lillasyster äntligen på svenska mark igen! Saknar henne så!

Kom och hälsa på mig snart negerboll!=)

Picknick

Har flera blogginlägg på gång nu egentligen, men inget jag hinner med!

Igår blev det picknick- superfint väder så varför inte?

Bjuder på lite bilder nu innan jag ska iväg på Maskeradbrännboll. Heja LOS PIRÀTOS! Så ni kan ju gissa vad vi ska vara utklädda till;)




Imorgon är vi lediga, så då kan det bli lite mer uppdatering härifrån!


Lördag

Att festa mitt i veckan och sedan ha en lugn helg, känns lite ovanligt, helt virrigt och omvänt Men skönt att bara ta det lugnt, träna och bara vara i några dagar innan nollningen fortsätter.

Vaknade med en sådan energi i morse, träningsglädje till hundra! Pyssla lite på rummet en sväng där på morgonkvisten, har nu de två sista flyttlådorna uppackade! Hurra! Sedan körde jag och Therese ett skivstångspass, gick hem till henne för att plugga lite och filosofera oss bort om vad kunskap och sanning egentligen är.

 Jag som inte tyckte att jag hade fått nog av träning körde även ett box-pass. Herregud vad härligt det var! Var ett tag sedan sist... Superkul pass var det med! Glömde dock astmasprayen, vilket påmindes när anträngningsastman letade sig fram. Ska försöka bli bättre på att komma ihåg den, men inte lätt när jag klarat mig nästintill ett helt år utan den i USA.

Som avslut blev det en bio med Josefine ikväll. G. I Joe, en actionfilm med sisodär, ja vad ska vi säga,  hundra procent action! En sådan där film som är så där mycket bättre på bio än i tvsoffan. Bra vad den helt enkelt:) Somnade inte fast att alla trötta muskler i min kropp ville det.

Personal closet


Sa jag att jag gillade spontana kort?



Eller närbilder/halva ansiktsbilder kanske det var=) När man som minst anar det!

Pubrunda

Nollningdsag 2

Mission- så många pubar som möjligt på olika bokstäver innan klockan 10 då vi skulle återses på Viktioria igen. Hade även som uppgift att vi skulle samla skatter från ställena vi var på, olika poäng för vad det var för saker vi lyckades få med oss. Var nästan så att Therese och jag fick med oss bartendern där från sista baren, men bara nästan=)



Första puben



Kellys var för det för mycket folk på redan vid 8



Så andra stället blev istället Haket



Efter Haket var vissa lite badglada - ett uppdrag avklarat!



Efter 45 minuter nådde vi fram till tredje puben



Sedan nådde vi slutstället Viktoria- där blev det röj!

Mot Förelsning nr2

Igår ägde första föreläsningen rum, men inte i det rum vi skulle ha vart i. Fick gå över hela stan för att hitta vart vi blev förflyttande någonstans. Liknade mest en kyrka som vi satt i, inget bord hade vi heller så vara bara att ha blocket i knät och skriva. Första kursen verkar ingen höjdare heller, vetenskap och vetenskaplighet. Glasögonen är med denna gång i alla fall, funderar nästan på att skaffa mig en hörapparat med då hälften av det vår föreläsare sa försvann i ett mummel.


Nystart träning höst09

Träningsvärk har letat sig fram i minsta lilla muskel i min kropp! Rikitgt, riktigt härligt tycker jag=) Förstår inte förrens nu hur mycket jobb och utbudet av träning har stoppat mig förrut att göra träningen till något roligare. Skönt att komma i gång med skivstången igen nu, efter sommaruppehållet.

Just nu känns det som jag vill göra så mycket, jag kan blanda lite hur jag vill på friskis, då jag har rikskort där. Men nackdelen är att jag bara får vara med i mån av plats. Spinning är bara att strycka då känns det som, men resten som box, balans och skivstång blir det nog nått pass jag kan vara med på. Fast det finns ju alltid gym där annars, så inte så tokigt i alla fall.

Sedan ska jag även fortsätta dansa i höst. Fast det var när att det inte blev så då jag fick mail imorse om att den inte skulle starta och att den andra gruppen var full, men att jag fick stå som reserv. Men nu har jag fått mig en plats i alla fall, AWESOME! Är samma dans som jag dansade i våras i Uppsala, Dancehall. Lägtar redan till den börjar! Superskoj! Höll på att bli riktigt besviken där.

Sedan finns trapporna som träning till sjunde våningen där vi bor, vältränad och snygg rumpa där:) En riktigt puljshöjare, samt trapporna upp till Ramberget som blir nya promenadslingan.


 

 


MHM-NOLLA




Då var nollningen inledd. Lekte lite lekar och fick poäng för hur det gick vid varje station.

Ikväll är det pubrunda, men innan det så har vi första föreläsningen idag.

Stadskamp ikväll

Strålande sol över Göteborg idag. Ska bli uppåt 25 grader, tror att termometern ligger på uppåt 22 redan. Härligt! Annars har det bara varit regn varje dag titt som tätt. Kanske kommer klara oss utom det idag då vi ska ha aktiviteter och lekar utomhus. Stadskamp är det på nollningschemat idag, vad nu det innebär.

Så så här kommer mina 3 veckor att se ut!

Nej nu ska jag iväg och träna skivstång med min rumskompis Lisa och hennes kompis:)

 


RSS 2.0