Mitt rum


Godkänd smålänning

Therese flög ut ur badrummet imorse med en avklippt tandkrämstub i handen och fråga vems det var. Det var ju min avklippta tandkrämstub!! Vad gör man inte för att få ut det sista och för att underlätta för sig istället för att stå och klämma och ta i allt man har!?

Smålänning=snålänning!
Sådana som går på ICA och uttnyttjar varje rabattkupong man hittar, då är man en riktig smålänning tydligen!





Här har vi förresten propagandan som sitter på kylskåpet som är urriven ur IKEA-katalogen...


Fredag

Sista föreläsningen om muskler i denna fysiologikurs idag 9-12, sedan hade jag tänkt gå hem och plugga för att ligga lite plus inför Åreresan, då vi missar en hel del föreläsningar. Men det slutade med en vilostund i sängen. Fick nämligen grymt ont i huvudet, så blev en ipren på det och bara vänta ut det outhärdiga. Att det står gubbar på taket och bankar och har sig (snöröjning) har ju inte gjort saken bättre.


Nej nu får det snart ha gått över tycker jag.... så jag kommer igång med det jag ska! Måste packa med efter pluggandet, det har jag inte gjort än!!

Friskis



Nu har jag fått i mig lite mat innan jag ska iväg och vara Cirkelfysvärd på turion. Är Öppet hus på Friskis denna vecka så hoppas det kommer mycket folk. Ska dock inte försöka använda rösten som inte är helt bra än, men det är svårt och jag är så pepp, pepp på att få träna själv, men det får jag ju inte. Ska bara heja på alla andra som ska ge sitt allt=)


Pluggplugg

Ledig dag, med en hel del plugg. Eller, började morgonen med att jag skulle köpa lite småsaker på stan först, vilket slutade med flera saker än tänkt, varav bland annat en till ny sportbh! En tajtare sådan som är för springturer inför göteborgsvarvet. När jag stod i kön på stadium stod Sofi med en anna gäst på scen och sa något jag snappade upp, gällande val av träningskläder. Ett bröst kan rör sig ca 9 cm i ett springsteg och en rejäl sportbh som inte sitter bekvämt är det man ska ha. Så nu har jag en riktigt tajt en redo för nästa springtur!!

Men åter till plugget, har ju hunnit med lite ändå. Fast när jag satt och plugga som mest damp det ner något i brevinkastet, ett stort brunt kuvert adresserat till mig! Post från F&S var det med utbildningsbok och datum för min utbildning=D



11-14mars i Ljungkile ska jag läsa det jag pluggar på nu, muskler och anatomi och nervsystem. Rätt så rolig när jag slog upp en slummässig sida, så var det det jag höll på att läsa om i mina egna skolböcker.


Surbanan



Denna banan gillade inte mig!! Så jag åt upp den=D

Stadiumkväll

Tvätta tvätta hela morgonen. Men nej, tyckte inte det räckte med bara nytvättat, utan körde på stort och sprillans nya träningskläder i stället som avslutning för denna kväll. 20% på stadium är inte tokigt, och inte heller att Sofi Fahrman och kändisen från Snabba Cach var där. Lite dansshow bjöds det på, blev ruggit sugen på att börja igen när jag såg dem, shaka loss lite=)



Så inhandlade rosa sportbhn, turkosa träningslinnet och de supersnygga skorna, resten är från Goodiebagen! Herrejösses vad sköna skorna är må jag säga, dock var de inte dessa jag kollade på först, utan två andra som kändes en aning låga i vristen då jag har väldigt höga och stabila nu som jag haft i 3 år. Tre år!?



Jojamen, dags för ett nytt par! Sedan prövade jag dessa skor... akungeskon som passade som ett smäck! Visst var de i prisklassen hörge upp men så sjukt underbara. Min kära fotograf- och stadiumvän hemifrån som sprang runt där i minglet var inte sen att påpeka att dessa skulle jag ha och jag är verkligen supernöjd!

Har skuttat runt i lägenheten nu sen jag kom hem i min rosa sporttopp, haft sån energikick och känt av att jag förbrukat alldelles för många ord idag, så som Therese påpekade redan 8.40 när vi var uppe och tvättade imorse: "Mikaela, nu har du pratat alldelldes för mycket, du har använt upp dagens ordkvot. Tycker att du inte ska prata något mera nu!" Tydligt att någon som inte gillade min fina stämma där! Buhu.

Annars börjar jag bli ganska bra på levande charader nu!

Godaste fruktsallad



Recept

Granatäpple
Banan
Kiwi

Gäller att kunna muntra upp sig lite ibland... min röst är inte sig lik, och jag har som tidigare fortfarande inte ont i halsen. Men varje gång jag ska svälja får jag för mig det, men som tur inte. Har satt pratförbud på mig själv och tänkte inte slita mera på de överansträngda stämbanden. Är det så här det blir när man tagit det lugnt en helg?

Projektarbetet för föregående kurs är bedömt nu, och betyget är lite av en besvikelse.... Hoppas dessa granatäpplen är till belåtenhet i smakväg så jag kan trösta mig lite... Tur är ändå att jag finner tröst i frukt, och inte går och köper glass, godis eller något annat liknande när det känns tufft. Ibland gillar jag mig själv- godisförbud och inte de minsta sugen på annat än denna fruktsallad som står i ordninggjord på diskbänken. Det tycker jag mig förtjäna efter att ha pluggat om muskler nu!

 


Nu gäller det att hänga med

Bloggandet är upptaget igen efter lite dålig tid uppdatering...

Suck, pust och stön

Känns så tråkigt att jag har tappat motivation för storkameran. Mera kanske det handlar om att jag inte har tid, eller att jag inte tar mig tid. Men har tänkt att det får vara så ett tag kanske, men funderar nu på om den ska upp till Åre eller inte. Det är så sjukt kul att kunna ta bättre kort, men den är förbaskat klumpig, den med obejktiv. Bara man kunde säga tjillivippen till den och krympa den när man bär den med sig. Men jag gissar nog på att den inte får plats i väskan, så kanske lika bra att sluta fundera.



Men lillkameran hänger fortfarande med, rosa och snygg är den ju. Ibland förstår jag inte hur jag har lyckats vissa festkvällar med 365 kort som mest!?

Energilåg

Tror jag börjar likna en lite sjukling, eller början på. Halsen känns inte som vanligt, inte heller som halsont. Vädligt underligt, men varje gång jag går ut känns det av och när jag får upp flåset lite. Har haft energi i vågor idag, var trots allt och tränade box, men orkade inte som mitt vanliga jag med full energi.

Blev skridskor efter det på Heden med idrottsrådet. Dock var alla klubbor upptagna, så blev dopp med boll och under hökens vingar kom. Egentligen helt på min energinivå.




Nu ska vissa tydligen ut, men inte jag! Ingefärste är vad som gäller!!

Tvåtusentio

Detta år tror jag kommer bli något utöver det vanliga -2010- . Kanske för att jag verkligen känner att jag börjar släppa jobbstress och känner att tiden jag har kan jag lägga ner på träning som jag verkligen mår bra av. Träningsår 2010 är vad det kommer bli.

Cirkelfysvärd för Friskis&Svettis har jag redan hunnit bli. Otroligt roligt och lite annorlunda och givande att peppa andra människors träning. Trodde inte det skulle vara så roligt som det är, som jag nu känner efter andra gången. Peppa hela vårterminen ut! Heja!

Om en vecka sitter jag och mer än 10 klasskamrater i en buss på väg till Åre för en superdupervecka i snön. Snowboard, längdskidor och afterski hoppas jag på av i massor=)

I mars eller om det blir april äger den första utbildningen för Skivstångsinstruktör rum i 4 dagar.

Göteborgsvarvet är en  utmaning och motivationsdrivare denna vår. 21 km ska springas den 22 maj!! Får se hur detta går, men om cirka 1½ månader när snön har smällt och marken står springklar köper jag mig ett par nya löparskor och snörar på och springer in dom först med en hel del kilometer i sulorna.

Steg 2 i skivstångsutbildningen blir i början av juni efter att skolan har slutat. 5 dagar med en massa nytt att lära mig.

Sen blir det bara att göra mitt egna pass, pussla ihop låtar och övningar som jag ska nöta nöta och nöta hela juli och augusti, så det sitter som ett smäck i slutet av augusti då jag ska diplomera mig!

Sedan ska jag vara färdig skivstångsinstuktör och köra två pass i veckan helt själv. ATT jag kommer att vara nervös då. Men sedan är det bara att tuta och köra hela hösten och så klart kommer jag bli självsäkrare i mig själv ju mer jag kör och förhoppningsvis hitta en bra ledarroll=) Jag längtar så.

Jag hoppas bara att jag kommer in progrmmet i höst. Jag vill INGET annat! Så jag tänkte att jag till och med ska göra högskoleprovet som jag har ett visst avsky mot, bara för att det kan hjälpa mig. Men jag har 4 olika sökningsätt så jag hoppas man kan lyckas på nått av dem.  Om jag inte lyckas blir jag kvar i Göteborg i alla fall då jag ha lovat bort mig till Friskis&Svettis i 1½ år nu. Så får väl hitta på något annat att läsa i värsta fall.

För en gångs skull vet jag åt vilket håll jag vill- framåt=)
 


Min musik vs. Avenyns dunka dunka

Spelar lite musik här för mig själv med tända ljus en kopp te, men avenyns dunka dunka hörs in må jag lova. Nej alkoholen är utbytt mot roobios och ingefära-te, känner av i halsen en aning. Nej nu får Josse komma hem snart och sällskapa mig!

Har vart på en up and coming band- grej på musikens hus med Tess gislavedkompisar! Gött gäng de där på 30 pers. Då supportar man verkligen Robin and the.. ja, vad bandet nu hette!!



Tror jag har hittat min dröm man ikväll!! Svart stripigt hår, sminkad värre än mig själv (här snackar vi inte bara svart kajal), rosa luddhandbojor isatta i byxhällorna, röda kontaktlinser och sjöng som en gud! Herregu vad mitt hjärta smällte!!


(Spana in mina konkurrenser på första parkett, headbangarkillen med långt hår och hans flintskalle till kompis!)

neee, tack vet jag Avenyns dunkadunk!!


Stjärtlappseliten!

Barnasinnet finns kvar.... utan tveka=) Men man undrar om man inte har fått en lite större rumpa som inte riktigt får plats på stjärtlappen nu som förut. Men vad gör det, vi hade superkul ändå. Lite gråmulet väder var det men underbara vänner som skiner istället!!



Högst upp på Brudarbacken(?)



Tess var den som åkte snabbast!



Fort gick det ner! Och tog knappliften upp=) Vilken magträning!



Jag, Madde och Tess uppe på lilla kullen, där Therese fick sådan fart och åkte in i husväggen där!



Så klart blev det varm dricka och lite fika i värmestugan!

Verkligen en försmak inför åreresan om 1½ VECKA.

brist på...

motivation, tid och allt där till!! Att jag alltid ska ha ett späckat schema, vill och kan knappt inte låta bli att fullmata kalendern. Men nu är projektet Mer frukt åt barnen! inlämnat och redovisat och hemtentamen är inlämnad! Alltid lika skönt att sätta punkt för något tycker jag. Hälsopedagogik är numera avklarad  och härnäst blir det fysiologikurs istället.

Men först helg och pulkaåkning i morgon med klassen!

Träningskort är numera fixat också och gjort premiär som värd på cirkelfys. Detta kommer bli toppen!


Härliga Vinter


Nakenlekar

Detta klipp är så sjuukt roligt!


Back to the Fifties

Idag bar det av mot gammelmormor som fyller 87år. så kalas kan man säga att det blev! Kusiner, mormor och morbröder som var där och kalasa, mycket trevligt att träffa alla dessa som jag inte hunnit med innan då jag precis missade dem när de var och hälsa på dagen innan jag kom hem.

Dessa bilder tog jag när vi var där senast på juldagen.

(inte G.mormor som samlar på 50-tals CocaCola och junkbox, utan min mors morbror tror jag det blir=), riktigt grymt tycker jag det är, en biosalong nere i källaren med alla dessa prylar)

2 januari

Jippijey! Äntligen lite jobb för denna rastlösa själ, dock inte på ICA!? Gick upp i ottan, 5.40 i morse, har nog inte gått upp så tidigt på hela hösten!

Nej tillbaka till stallflicka och stalljobb blev det 7-12. Har inte jobbat där sedan någon gång i slutet av maj 2007. Började redan slutet av 2003 där. Heja mig!
Hittade några gamla bilder tagen med min gamla mobilkamera 2007-01-28


Sedan efter jag jobbat klart blev det shoppingrunda med mamma in till stan, hittade på underställ och lite annat smått och avslutade kvällen med en timmes promenad med killarna som hoppade för glatta livet efter snöflingornas skuggor som framträdde under varje lyktstolpe vi passerade.
Hittade ytterligare en söt bild från 2007 =)

Hundar in action

Dessa hundar är de underbaraste! Tog en skogspromenad på förmiddagen med dem, och hade lillkameran i fickan, så fick några roliga bilder på dem. Är det något jag gillar så är det rörelsebilder, caught in the moment!



Dukat för fest

Ännu ett nytt år att tacka och ett nytt att höja glaset för och skåla in det nya. Så klart ska man göra detta med sådana man tycker om, så som kära vänner.
Sabina kom över och hjälpte mig med maten, två pajer- chorizo & broccoli och kyckling, feta och paprika i den andre. Som efterrätt blev det marängswisch! Mumma vilket kalas vi hade. Inte bara för Bina och mig, nej det kom lite fler vänner över för att dela det festliga med oss=D
Pappa var så snäll och hade hjälpt till att värma tunnan på baksidan, så när det goda ätits upp begav vi oss ut i nysnön som fallit hela dagen. Herregud så mycket snö vi har fått. Har inte slutat snöa idag.
Tack för nollnio, skål för tvåtusentio!

Uppsala

Tog denna bild när jag tog en ridtur med Lizas häst i onsdags. Därifrån kunde man se hela staden upplyst ute i mörkret och någon tjuvstartare till nyårsfirare med raketer som explodera på himlen.

RSS 2.0