Best buddies


Två riktiga bästisar som vet hur man gör någon glad, människans bästa vän<3

Ska iväg och jobba nu alla ICAs öppna timmar, nämligen 9-20. Men på lunchen ska jag ut på en skogspromenad med dessa snyggingar Elvis och Muffe. En sådan där härlig promenad som är så skön att ta och bara komma bort från jobbet en liten stund på alla dessa timmar jag har framför mig.

Dagens dans outfit



Gick riktigt bra att dansa idag, och kul var det med! Stegen börjar nötas in, men så klart sitter inte allt, men mycket=) Har en del smådetaljer att slipa på, borde träna mera än den timme i veckan jag har danslektion för att få pricken över i ett så att säga.  Kommer att ha dansföreställning den 30 maj på stadsteatern i Uppsala, kommer bli skoj!




Tidigare under dagen var jag dagisfröken, alltid lika roligt! Fast telefonen gick varm i morse från alla jobbhåll. Ibland är jag lite väl för omtyckt tror jag=P Men inte något negativt för mig, för slitit för det har jag verkligen.

Spring is in the air




Mjukglass premiär



Mmmmm.... njöt av en mjukglass med kolasås igår. Riktigt gott var det faktiskt!
 

Slingerkrasse



Har planterat mina sista frön nu. Slingerkrassen på bild planterade jag i veckan tror jag det var. Blev en till kruka planterad idag med jord, slingerkrassefrön och blåklintfrö i med.

Slingerkrassen växe och blir 2-3 meter, om jag nu kommer lyckas med det. Första kommentaren från killen var "Den kan man väl äta?", vilket är så sant såSå nu hoppas jag att han inte går och äter upp mina blommor, utan att de får pryda balkongen med alla sina färggladafärger.

Morot och sötpotatisgryta med kokos, lime och mandel


2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
500 g sötpotatis
2 msk olja
2 tsk torkad koriander
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
salt och peppar


Gör så här
1. Skala och skär lök, vitlök, morötter och sötpotatis i tärningar.
2. Fräs lök och vitlök i oljan, tillsätt koriander mot slutet av fräsningen. Tillsätt sötpotatis, morötter, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärning. Låt grytan koka 20-25 minuter.
3. Smaksätt med pressad lime, salt och peppar.
4. Servera med kyckling eller fisk, kokos och rostad flagad mandel.

Tips!
Du får hetare smak på grytan med sambal oelek!

(recept från ica.se)

Så det var dettta jag gjorde till middag i lördags, fast hoppade över det där med mandel. Igår efter jobbet (söndag) blev det middag hemma med familjen, inte ofta jag gör det nu för tiden. Hade tänkt att träna men struntade i det och tog min södagstid och spenderade med familjen och en promenad med syster och hundarna.


Sötpotatis

Dagens middag tänkte jag göra på denna råvara; sötpotatis. Tror jag hittat ett recept på ica.se, så ska bli spännan de och se hur det blir. Första gången jag smakat denna potatis var i USA, en plats som jag öppnade mina smaksinnen med.

Sötpotatisen har rosarött eller vitt skal. Fruktköttet är vanligtvis vitt men gula sorter finns också. Knölarna är stora, avlånga, ofta större än vanlig potatis.Den har söt smak och kan inte ersätta vanlig potatis för oss som är vana vid sådan.

Sötpotatis kommer ursprungligen från Sydamerika, förmodligen från Peru liksom den vanliga potatisen.

Shoe update




Nu har jag allt lyxat till det för fötterna, 3 par skor på skopunkten. Det som är bra på det stället är välj 3 för priset av 2. Helt fabulous. Så dessa tre hetingar blev det, dock vita streetskor istället för gråa.

Har ju inte köpt ett enda par sedan jag kom hem, (9 mån) duktigt värre!

Fruktis tjejen




Var några småbarn som kom in på ICA, var och handlade med sin mamma. De var inte längre upp än till där grönsaksdisken är och stod och höll i kanten och hittade sig själva i speglarna som är ovanför alla paprikor, tomater och gurkorna. "Där är Lisa. Kolla där är Pelle"  Så söta, det fanns visst flera Pelle, tvillingsPelle som också var och handlade grönsaker=) De använde sina egna namn istället för att säga du och jag.

Minns själv när jag var i den åldern och upptäckte mig själv i speglarna, någon mer som minns?

Var för övrigt fullt med folk att handlade, så tomma som låderna blev idag innan jag ens hann fylla på dem har de inte varit på hela veckan. Glömde beställa mer gurka till helgen gjorde jag också. Opsi! Men kan säga det att det är inte det lättaste, occh jag som bara har beslutångest för vilka skor jag ska ha på mig, vad får jag inte då när jag själv måste beställa en jädrans massa bananlådor så helgen klarar sig, när jag väl kommit på ett bra antal och det känns bra, så återstår samma procedur x antal gånger innan jag gått igenom alla grönsaker och frukter vi har. De ni, inte det lättaste.

Step up & Stomp the yard


Finns det några bättre dansfilmer!? I så fall, tell me.




Höll på att glömma att denna gamla goding med finns.

Makeover is fun

Nu åker mina gamla jeans på en makeover. Målet är slitage, och mitt hjälpmedel är ett rivjärn. Tänkte med andra ord trascha mina jeans=)


Så ser det ut till en börja, men ska göra lite mera på det benet jag börjat och göra andra med har jag tänkt.

Det växer så...

... så det knakar!


Full rulle kanelbulle



Jobbat 7-16 idag på frukt och grönt, har varit full spring i benen hela tiden, på lunchen var jag hem och gick ut med hundarna med. Handla lite innan jag tog bussen hem, och så var det dags att laga mat. Blev färskpasta med sumeri sticks, purjo och cream fresch och lite annat gott.

Sitter och funderar på om jag ska åka och träna skivstång halv nio. Måste ta bussen tillbaka till Alunda om en timme då, men det kan vara skönt och köra lite styrka med kroppen, som om jag inte skulle ha gjort nog med det idag. Ska orka i morgon 7-18, ett riktigt mördarpass på F&G.

Gårdagen

Har kommit underfund med att lediga dagar betyder värdefull tid. De senaste 3-4 veckorna har jag endast var ledig 1 dag i veckan, förra veckan blev det dock två plus en sjukdag.

Tog vara på gårdagen med diverse hushållssysslor som tvätt, matlagning och plock, påsken blev nerpackad i kartong och så. Tog även flertal promander för att njuta av solstrålarna, en tillsammans med Sabina- massa prat och vi drömde oss bort till värmen, för inte fanns det någon sådan i luften här igår. Sedan åkte jag hem för att umgås med mina favorithundar, en långpromenad till stallet med dem för att hälsa på Liza, Dante(häst) och Quatro(kanin).

F&S värd var jag med på kvällen på ett bas-pass, har fått en ny vattenflaska av dem med, inte helt tokigt.

Sedan satte jag igång med att baka bröd när jag kom hem 9 på kvällen, hittade ett av mina favoritrecept som mamma brukar baka, långpannbröd med rårörda lingon, ekologiska lingon med för den delen blev det.

Om jag inte hade blivit inringd i morse för jobb så hade jag hunnit tagit bild på det, men får bli en annan gång. För nu ligger det redan i frysen.

Så en bra ledig dag är lika med glimpter av hjärtevänner, bak, matlag, städ och motion. Skulle gärna ha suttit mig ner i soffan och kollat klart på en film jag börjat på, men finns inte ens i min värld. För man vet aldrig när man blir ledig igen.


It´s happening again

Varför ska det upprepas? Känslan att känna sig utanför, glömd och oinformerad.

Att komma till jobbet och få frågan, var du där? och man ser bara ut som ett frågetecken. Jaha var det så säger du, nä hade jag ingen aning om att det ens var så. Ingen som har sagt något, inte ens nämt. Man känner sig bara dum.

För ett och ett halvt år sedan var det en viss person som gjorde mig sårad, ledsen och ensam. Hon kunde vara så jättekompis med alla andra, men inte mig. Hata är ett starkt ord, men jag verkligen hatar henne efter så hon behandlat mig, förökt undvika mig med flit, att ha en osäker känsla att man inte gillas, fast vi hade samma umgängskrets. Hur man känner att hennes tycke delas med andra, men en själv har ingen aning vad som egentligen är fel, vad man har gjort för fel.Man börjar tvivla på sig själv och leta felen som man måste ha. En falsk människa rakt egenom var vad hon var. Tack och lov var att hon förvann och jag kunde leva ut mina 6 resterande månader i USA utan att plågas. Bara en sån där sak som jag hållit hemligt bara för få av mina närmaste.

Flera saker på senaste som man skulle velat bli informarad om, men inte hört ett dyft om, utan hört efteråt, har upprepats om och om igen.

Det jag skulle vilja nu är att komma in i Göteborg så jag bara kommer bort härifrån, vill inte bo här längre.


Don´t care about me, I´m fine.

Inte första gången jag känner utanförskap, men varför? Ligger felet hos mig?


Not my day

Usch vad man uppskattar när man mår bra när man mår dåligt. Till och med på bakfyllor klarar jag av att jobba bättre än idag. Gav upp efter en timme då magen är ur funktion, har ingen matlust och ingen energi.

Tror att det var vitlöksbaugetten eller smootiesen som jag klämde i mig när jag kom hem efter jobbet. Gick och la mig efter en timme med bubblande mage, rap och så. Vaknade en och en halv timme sedan och där försvann mitt maginnehåll. Hua!

Trodde jag mådde bätter på morgonen, men inte. Nu börjar det bli lite bättre som tur är..

Ansökt

Dåt finns det ingen återvändo. Och kan säga på en gång att jag inte var en av dem som fick Studera.nu server att inte klara trycket då den bombaderades med ansökningar till högskolor. Fast satt kvällen innan och ändra lite på ordningen, och hade ltie beslutsångest sådär. Vill ju helst inte komma in på mitt 5e val eller så, men kan sluta så, det vet jag.

Så här blev de 3 först i alla fall:

1. Dietist Göteborg
2. Hälsopromotion, inr kostvetenskap Göteborg
3. Kostvetare Uppsala

Känner mig lite orolig att betygen inte räcker till, nu när det är sjukt mycket flera som sökt än vanligt. Så ska plugga upp Geografi A har jag bestämt. Kan hjälpa lite grann förhoppningsvis. 

Men nu lägger vi det på is ett tag och tänker inte mer på det, för svaret kommer inte förrens i Juli, evigheter dit.


Sol Sol Sol ros





Fick hem lite solroser i ett kuvär ner i brevinkastet för ett par veckor sedan, och jag tänkte, varför inte?
Så nu har jag Solrosor på gång, fast anar väl att jag lär omplacera dem snart om de fortsätter växa så här.

Har även sått lite blåklint i kruka, som jag sen tänker ställa ut på balkongen när det blir lite finare väder.


Nu har jag bara Slingerkrasse kvar att så,  och funderar även på om man ska ha jordgubbsplanter ute på balkongen i sommar, =) Hur tokigt gott skulle inte det vara, bara gå och knippsa av när de är mogna!?


Dans är kul


Igär var jag och dansade igen, men gick inge vidare då jag hade sådan träningsvärk i magen från dagen innan. Sedan hade vi haft påskuppehäll med så koreografminnet var inte det bästa. Fast svettigt blev det.

Tänkte på det att det är en del dans stiler jag har provat på, från början provade jag på Hip-Hop med min hjärtekompis Liza. Minns inte så mycket fgrån det, var rätt så små då, men en sak jag minns är när de äldre tjejerna dansade för oss som hade dansat hipHop i flera år, och riktigt impade var vi=)

Hiphopdans

 är ett samlingsnamn för danser som dansas till Hiphopmusik. Det kan också säga vara en delmängd av Streetdance. Till hiphopdanser räknas Breakdans, New style, New school, New Jack Swing (dans) och nya tillskott är Krumping och Clowning

Sedan har jag även provat på dessa:

Reggaeton

Reggaeton är en blandning av Reggea, Dancehall och andra karibiska rytmer. Vissa Hiphop-influenser finns också i denna sensuella dans med mycket höft- och axelrörelser. Det är framför allt en improvisationsdans som kommer från Panama och Puerto Rico, som också gett upphov till musikstilen.

Magdans

Orientalisk dans handlar mycket om att ha fullständig kontroll över varje led i kroppen, att till exempel kunna skaka rytmiskt på höfterna samtidigt som händerna gör mjuka, följsamma rörelser. Varje del av kroppen ska ha sitt eget liv och det gäller att kunna isolera olika kroppsdelar.


Ragga/ Dancehall (som jag dansar just nu)

Ragga bygger på stilen Reggae från Jamaica, men är ännu mer dansant. Ragga har inspirerats av flera andra stilar som t.ex. hiphop och orientalisk dans. Mycket höfter, axlar och överkropp används.

Krydda till vardagen!

Har påbörjat ett projekt, mer krydda åt vardagen! Och med det menas egna kryddor=)

Sedan någon vecka tillbaka har jag sått lite olika frön i småkrukor i köket. Bara på ett par dagar började det komma upp små små  basilikor, dill och persilja. Är hur kul som helst att pyssla och så, vattna och se det växa. Sedan kommer jag kunna använda mina alldeles egna färska kryddor i matlagningen, bara knippsa av en bit i fönstret. Mumma!


Basilika looks good!













Nog har jag lite gröna fingrar trots allt =).

Kinaplugg



Ytterligare en ledig dag. Men idag har jag betämt mig för att ta i tu med en del viktiga saker, som alla instuderingsfrågor i Kinakunskap.  Har gjort nu 3 papper och har 4 kvar. Tydligen ska tentan vara placerad några dagar tidigare, men hittar inget datum. I början av maj ska den i vart fall vara, så lika bra att sätta igång tyckte jag. Lite lunch innan jag sätter igång med dem sista. Tror jag passar på att ta en promenad i solskenet med innan det är för sent.

Annan dag påsk

Vart tar det fina vädret vägen när jag väl är ledig, eller snarare, var kommer alla molnen ifrån!?

Vaknade inte med solstrålarna som leta sig in mellan persiennerna, men skönt att få stiga upp lite senare än de senaste dagarna. Satte igång med att baka GI noll bröd på morgonen innan frukosten, på keso, ägg och ost. Blev som omelett fast man gjorde i ugnen.

Därefter var diskbänken full med skålar och bakverktyg, så var bara att snygga till och diska innan jag tog mig in till stan med syster för att gå på F&S gymmet.

Eftersom jag är värd i FS så får jag gå på pass och till och med gymma på alla FS i hela Sverige, bara att jag visar upp mitt Rikskort jag fick betala 100 kr för. Inte illa det! Räknade ut att jag inte varit på gymbesök de senaste 9 månaderna, så får se om det gjorde något underverk i kroppen i morgon. 20 min cross, 15 min rodd, 5 min spinning och 1 timmes styrka plus strech.

Och nu på kvällen har jag gjort piroger. Dock såg jag att vetemjölet inte riktigt skulle räcka, så gjorde en mix av grahamsmjöl, vetemjöl och rågmjöl som jag med tog slut på, men det räckte.


Friends



Underbara vänner man har! Hade trevligt trevligtast igår, blev dock tidigare hemgång för min del då jag som "vanligt" jobbar. Börjar faktiskt bli lite sliten nu, så var skönt att krypa ner i sängen och tjäna några timmars extra sömn. 2 minuter efter jag lagt huvudet på kudden så började grannarna under spela musik. Typiskt!

Har i alla fall grymt kul i eran närvaro. Skoj, skratt, skämt, mer skratt, mer skoj, roliga miner.

Påskafton

Se där! Jobbet avklarat, dags att njuta lite solsken! Är hemma hos mamma och pappa och gosar med hundarna. Kvällen ser nog ut att bli lovade, Bina Oskar och jag hemma hos Sofie. Måste bara leta fram kläder ur min systers garderob tror jag, men det går nog att hitta något bra. Hur bra som helst när man (nästan) har samma storlek.

Världens miss

Idag när jag stod på jobbet och delade vitkål och plasta in dem kom jag på en sak. Vems födelsedag hade jag inte glömt bort!? Och det var inte bara med några dagar vi pratar...



11 mars hade Helena sin 6 års födelsedag, smartypant jag tog hand om i USA. Förstår inte hur jag ens kom på det så där en månad efteråt ur bara luften med vitkål i handen. Herregus vad jag skäms, jag som lova mig själv att komma ihåg deras födelsedagar, och 8 månader efter jag åkt hem har jag minne som en guldfisk. Var inte så lätt som jag hade trott det skulle vara när man är tillbaka till sin egna värld igen. 

 Får väl skylla på den sega posten vi har här i Sverige och skicka något på momangen. Måste göra nått åt min miss!

A haircut




Översta bilden är när jag åkte och hälsa på Martina i Sthlm, håret har verkligen växt sedan sist jag klippte mig (28 augusti, nedre bild). Något jag gjorde något åt igår=)Behövde visst vårstäda i håret med. Men så mycket kortare det känns, vart tog allt hår vägen?

Budget bokhylla

Har pysslat lite på morgonen med ett exponeringställ jag tagit hem från jobbet. Hade tänkt att köpa en riktig bokhylla för alla mina saker på sminkbordet, för att få bort lite och få lite ordning. Men hittade ett kartongställ på ICA som jag tänkte skulle funka exakt lika bra. Så tapetsera det och piffa upp det, och blev inte så tokigt.
 
Får se om det blir provisoriskt bara eller om jag behåller det så här. Det enda som kosta var paketomslagningspappret på ynka 19.90, istället för flera hundra.
 

Här var det lite trögt

Eller segt skulle man också kunna kalla det. Men orken har legat på hyllan när min förkylning har slagit till, som för den delen börjar avta sakta men säkert. Och inte stoppar förkylning mig från att jobba, fasten jag känner mig som en snigel, med mycket extra slem i näsan.

Trodde faktiskt först att det var vinet jag kände av i Lördags när jag jobbade, det som jag drack kvällen innan när some good mates samlades tillsammans, en återträff med gymnasievänner. Riktigt trevligt. Men inte trevligt lördagen, men vid halv tre förstod jag att det inte var vin-dagen-efter-känningar jag hade.

Aja, nog om det. Nu till något helt annat! JAG HAR ÄNTLIGEN SÖKT! Till utbildningar i höst då vill säga. Men många tankar bubblar inom mig, tror jag ska gå till gamle syon för rådfrågning om jag nu ska lyckas få tag på henne. Är nämligen så att jag saknar 0.07 poäng till Hälsopromotionsprogrammet med inriktning Kostvetenskap som ligger på nummer 1.

Nog för mig för idag. Berättar mer om morgondagen så det händer grejer. Ska nämligen ta vara på all ledig tid då jag har min lediga dag för denna vecka.

Tjing tjing nu är det LOST som gäller för hela slanten, right Bina?


Bilder från ostmarknad



Så här kan det se ut på mitt så kallade tredje jobb. Iklädd kockrock, leende på läpparna och redo för provsmakande kunder. Just dessa två dagar var vi två stycken som demade då det var så mycket ost att bjuda på.







Så som jag befarat så var jag jag hängig och snorig efter dessa två bland kyldiskarna.

Ostmarknad

Då var det dags för ett uppdrag igen åt Caliptus! Denna gång ost på ostmarknad, kommer bli mycket ost där kan jag lova! Läste på min "läxa" lite sent, var nämligen produktblad på 41 sidor. Men det kommer gå bra!

Så kom förbi på Coop Extra i Östhammar och hälsa på. Både i dag och i morgon står jag där i min kockrock!


Cheeese! Bara le och se glad ut!


RSS 2.0