Ute till sjöss

Ja, idag har jag spenderat lördagseftermiddagen ute på Ålands hav. Jag, Joakim och hans killkompisar (så kallade björnligan) tog nämligen en sväng med Eckerölinjen över till Åland och tillbaka igen. Och nu behöver man ju inte kliva av båten när den lägger till i Eckerö, så det var skönt att få sitta kvar i Klubb Kuling hela tiden.

Fast blev ju en sväng till Taxfreen med, och oj oj oj vad svårt det är att ha godisstop ibland. Är så svag för lakris, det är det allra godaste! Stolt blev man ändå att kunna hålla emot trycket, med lite lakristuggumi som hjälp som dock inte alls är lika gott som de svarta lakrispingvinpastillerna, men det fick duga.

Tänkte sedan på refrängen och begav mig hem då jag ska upp och jobba imorgon. Frukt och grönt 8-17, sedan eventuellt träning efter det. Men det lutar mer att hem och plugga direkt efter jag slutat. 20 dagar kvar nu till prövning.

Snowprice

Och årets snöpris går till....




Malin Andersson! Congratz!


-Pappa kan inte du ta ett kort?' frågade jag våran fotograf
"Klick"
-Ta ett till!

Precis tajming med min snöboll! Haha

Jag lovar, jag är lika snäll som det ser ut som. Vadå? Det var ju 20 grader varmt om inte mera och juni månad i Yosemine, Californien=) Så klart utmana jag lillstrumpan i snöbollskrig!

MMM... Magnum!

Blev lagom frestad av 2009 nya glassnyheter. Startfältet för årets debutanter är Magnum Temptation Carmel & Almonds, Ben&Jerry´s Wich, Nogger Mint, Solero Berry Berry, Lemon Age, Magnum Temptation Chocolate och Sandwich Stracciatella.

Magnum är klart en favorit bland alla smaker. Magnum Strawberry White med vit chokladhölje får mig bara att rysa. Hoppas dem nya inte gör mig besviken i sommar! Nogger Mint tycker jag låter spännande med, och Solero brukar alltid vara lika avsvalkande och läskande på samma gång.

Nej, ännu väntar jag lite med att smaka av glass, även om solen strålande med sin närvaro idag och till och med värmde ryggen samtidigt! Snön får smälta först, sedan är det bara frossa i glass! Mmm....

Tipptopp

Träningen ligger på plus. Äntligen var energinivån rätt och viljan fanns där med, vilket blev 100% skivstång igår kväll.  Blev en timmes uppvärmningspromenad innan med, och när jag kom till träningen fanns inga blå vikter kvar(finns även röda och lila). Så fick lov att ta dem lite tyngre lila, har inte manat mig själv tidigare att lägga på lite mer. Men igår så! 2,5 kilo mer känns, det lovar jag.

Fast träningsvärken var inte så farlig idag som jag hade trott. Så bblev cirkus en timmes medelpass idag med. Back on tracks!


Sisters forever

´
Nu ska syster och jag ut på promenad med hundarna och säkerligen snacka massa skit med=)

Extramorsa vs. vikarie

Andra dagen avklarad som vikarie på Hammarskolan här i Gimo. Vad dem testa mig igår, men sista lektionen var de några killar som erkände att det inte gick att lura mig. Men visst utnyttjar det minsta lilla tveksamhet från min sida, som mestadels har med tiden att göra, när de får gå från matsalen och så rasterna.  Deras rutiner som jag inte vet så mycket om. (Precis som det var när man själv hade vikarier)

Igår kändes det som jag extraknäckte som extramamma, idag var jag vikarie. Vilken skillnad det kan vara. Hade bild sista lektion där till och med jag rita lite. Ibland är det inte så ansträngande=) Nu vet de var skåpet står!
Imorgon ska vi ut och åka pulka!


Grönskön fest



Inflyttningsfesten vi var på var supergrönskön.
Tolka ordet super på eget sätt=)


Gröna drinkar var det som gällde


Julgransgrön om man så ville


Kvällens shot som skulle vara GRÖN, såg snarare blå ut


Kvällens underhållning i form av en grön bok


Urkul bild


Fast man blev ju lite deppig av alla självmordstips


Jocke och jag gjorde SingStar debut=)

Sthlm pics


Pärlorna jag spendera dessa dagar med


Martinas fina kapsylsamling


Onsdagskvällens outfit


Kvällens shot- mud slid. Gjorde shotvågen i baren


Kortspel och dricka


Jag och Martina


Ännu lite mer spel


Sofie på G


Torsdagskväll



Superstatus märkena

Sweet home

Hemma igen hos hjärtat. Borta bra men hos hjärtat bäst=)

Efter två dagar i kungliga huvudstaden á la studentliv har jag lärt mig följande:

* Man har så tråkigt som student att man samlar på kapsyler
* Man börjar dricka klockan ett.... på dagen!
* Kapsylerna fungerar som underhåll, pricka ett glas vettja, men inte fel!
* Man tävlar till och med i capsing som det heter
* Minst två tjejer har i uppdrag att hångla upp varandra och så några killar med som variation, annars blir det inge skoj
* Man har bestutsångest gällande festkläder, lösning heter en enfärgad overall
* Märken är status, dock ej Gucci, Prada, Dolce, Armani osv.
* Man har slut på frågor i "jag har aldrig" leken
* Man snor saker, men viktigt att inte sno fel saker
* Man sitter ofta
* Man är lagom sliten till när helgen börjar
* Man kallar sig själv nörd, dum i huvudet
* Man får vara med nakenchock, fast man börjar undra om man behöver kikare
* Kortleken och öl är studentens bästa vänner
* Man lär sig bli alkolist, om man redan inte är

Jag tror jag fick med allt! Så här har ni Martina liv! Thihi.. Kuliga dagar med tjejerna i alla fall. Bilder kommer senare.


_________________________________________________________________________
Lördag: Jobbar på ICA, sedan ska jag och Jocke på inflyttningsfest hos en plugarkompis till honom. Temat är grönt, vilket satt mig på jakt efter min gröna klänning ute i förrådet, i en sommarlåda, i väntan på bättre tider.


Hurtig morgon

Uppe med tuppen i morse klockan 7. Har laddad tre maskiner och hängt dem med, tagit en springtur i kylan på dryga kvarten innan jag åt frukost. Därefter in i duschen och packat för STOCKHOLM! Ska alldeles sttrax bege mig till bussen som Bernelind senare stiger på så vi gemensamt tar oss till Martina. Roligt roligt. Blir lite studentpub ikväll, så får se vad kvällen har att bjuda på.

Om gårdagen! Stressigt, men BOLT var bra! Värd att se=)

BOLT

Då var det bara åter igen att lägga ner sina planer på plugg. ICA ringde, och eftersom jag ska till Sthlm i morgon med Sofie, så är det svårt att säga nej. Och jag som hade planerat att vara duktig att träna både grammatik och allt, och läsa en del. Får väl ta med mig det på lunchen då.

Sa i från sista timmarna ändå, har ju lovat att gå på bio med Sara och Jocke. Sara är grannungen vi får låna ikväll för att se på BOLT, som ICA bjuder på visning i Stavby. Så den planen fortsätter hålla. 9-17 blir tajt ändå, då mat ska göras däremellan och bion som börjar 18. Men jag är van, så som min vardag börjar se ut nu. Omplanering, jobb och mindre gjort på göra listan.

Miljoner SMS

Någon som minns 2003, vad som hände då? Om jag avslöjar att jag har varit på min föreläsning om kina, så förstår ni nog att det har något med det landet att göra.

Det var nämligen för 6 år sedan det var SARS härja i Kina. Nu har jag inte varit på en föreläsning om själva SARS, utan medier i Kina. SARS ville hållas hemligt för medier i Kina, då det skulle nyväljas i folkkongressen där. Lite taskigt mot befolkningen att undanhålla sådan information kan man tycka.

Hur det nu lyckades läcka ut, var nämligen via SMS. Folk började skicka SMS till varandra, 40 miljoner om dagen mellan 8-10 februari 2003, vilket blev 126 miljoner på tre dagar! Därefter kunde de inte styra medierna längre, utan gav med sig.

Det är sådan som jag tycker är intressant! Kina är supertintressant, eget och helt unikt. De har ingen pressfrihet, bara ibland. Och om det  nu råder pressfrihet, behöver det inte gälla de inhemska journalisterna, utan bara utländska.


Ingen blomstring där i Kinas journalistik, däremot i SARS och SMS.


Vår

Ja, tänka sig att halva februari rusat förbi. Ändå finns längtan av att det ska gå fortare så de första blommorna får blomstra. Vår sommar- You name it!

Fast istället får jag höra om hur Kina blomstrat upp nu i kväll. Kina är i bra intressant. Inte så mycket man vet om dem, har mest blivit i skymundan av the big USA.

 Blomstra fint i alla fall på alla hjärtans dag=)


Mumsig sämla

Blev ingen rulltårta, men däremot en björnbärssemla med drottningsylt i istället för marsipan. Riktigt gott, den där pinglan kan ta med goda saker hon!


Mysigt sällskap, god semla, gott te och en massa prat i 2½ timme.

Vem har klappat en älg?

Hittade den här bilden nyss som jag bara måste visa!
Fick klappa på en älg när jag var liten, en bonde som tog hand om en liten älgkalv i hönsgården eller var han nu höll den=) Är vi inte söta?


Wonderful friday

Äntligen en ledig dag! Sitter mer än fint, efter veckans slit. Har tänkt att jag ska ta i tu med pluggningen, får inte så mycket gjort där. Fast nu har jag dragit igång att städa lägenheten, tydligen verkar allt vara roligare än att ta fram böckerna. Fast vill ju ha lite alla hjärtans dag fint här med i mogon, jobbar annars hela helgen, så de behövs det med.

Plinga till i telefon lite tidigar, var lilla Anni Panni som ville ta en fika=D Har inte sett henne på ett bra tag nu, så ska bli kul att ses. Så hon ska komma över hit och spana in lägenheten samtidigt. Så där är ett till skäl för att snygga till. Tagit fram lite rulltårta på tining med.



Värme vs. kyla

Hur många gånger har man inte efterlyst värmen och solen? Februari är väl inte den bästa månaden med, för man vet att chansen nästan inte finns för att snön ska försvinna denna månad, och om den smälter blir det ingen sommar med direkten heller, nej massa slask som sedan frysertill is igen. Fast ibland är det bra mysigt när stora snöflingor dinglar ner från himlen, som idag.


Blekfisen Andersson


Så det kan bli efter ett par dagar.... Me like=)



Det finns då människor till allt

Satt hemma i köket och åt middag med min kära far ikväll, inte ofta det händer nu när jag flyttat ut på heltid. I alla fall hade vi ett väldigt skojigt samtalsämne!

Det är nämligen så att han jobbar med att köra lastbil inne i Uppsala. På ett ställe han åker till och lastar av är nämligen inte det dugligaste då ända sättet att ställa lastilen mot lastkajen genom att blockera hela vägen. Klart man måste ställa sig så om man ska kunna lasta av det, och klart är ju att man måste stå så tills man är klar. Då berättade pappa vilka roliga människor han hade stött på idag! "ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVVET SOM STÄLLER DIG SÅ HÄR!" en massa tutningar och säkerligen många suckningar av alla som kommer där i sin bil och vill förbi. Pappa som är cool lugn bara flinar åt dem, för ingen idé för han att förklara vardör han är så jävla dum tycker han. "DÖV VERKADE DU OCKSÅ VARA!" och sen en rivstart iväg med en arg gubbe i bilen.

Nej, ska han stå och förklara för alla att det inte går på något annat sätt så skulle han inte få av något av bilen ens. Och om det skulle gå att stå på annat vis, varför skulle han då ställa sig så jävla dumt!? En dum fråga kräver ett dumt svar inget svar....

Några tutningar senare säger pappa åt en gubbe på lagret att det är någon som vill honom något där ute, och han går på det och går ut, och när han kommer in igen så var det någon där ute som hade förklarat hur dum i huvudet han var!

De är väl alla dessa sterssiga människor som får sina utbrott, för kommer det en snäll liten tant där körandes i bilen, och inte har bråttom någonstans, slänger hon sig nog med minst sannorlikhet på tuten eller skriker åt den stackars arbetaren. Nej, mindre stress och mer förståelse TACK!

Skratta som bara den i alla fall åt detta, vad folk kan slänga ur sig åt en och samma person på en dag. Och pappa bara går där och flinar=)


Ny träningsoutfit

I rött och vitt, med Friskis & Svettis loggan på skuttar jag mera runt i på träningen nuförtiden! Jo, har nämligen blivit Friskis och Svettis värd, vilket innebär att man hjälper gympaledaren med musiken och tar betalt och så.  Fick kläderna i söndags, fast har inte använt dem än, premiär på skivstångspasset i morgon!

Ikväll blev det däremot andra träningskläder. Dans Raggar/Dancehall som stod på schemat. Som tur kunde jag smita tidigare från jobbet så jag kunde ta mig dit. Roligt är det, men hjärnan jobbar på högvarv med nya biten av koreografin vi lär oss. Den från förra veckan sitter rätt så bra, men sedan snavar jag över min egna fötter och tankar.


Tillfälligt avbrott

Vad var det jag skulle avslöja igår? Jo att jag hade träningsvärk från söndagens träning. Men det lyckades jag inte med då internet lade av. Utan det kommer man inte så långt!

Är hemma på lunch och tagit en promenad med hundarna ute i skinande solen. Härligt! Men nu måste jag tillbaka till arbetet igen!
Ciao

Ögonlock tunga, tyngre... stängda!

Ibland förvinner bara tiden ur ens händer. Hinner inte riktigt med att skriva här, men så är det väl när man jobbar dubbelt. Blev både skola och ICA i fredags, 8-20. Därefter blev det fredagsmys med hjärtat, tog det lugnt och kollade lite teve!

Igår var vi iväg på dop, Jockes brors dotter Jill fick ligga i prästens armar med vattenkvätt på huvudet. Melodifestival stavades kvällen sedan, som artars sig som det alltid brukar göra. Var dock rätt så tråkigt att jag tog och vila ögonen där en stund.

Söndagen får bestå av plugg. Bäst att sätta igång lite, prövningen i Engelskan börjar närma sig. Har kinakunskap att läsa på med.

Tjingeling!

Vikarie hela veckan

Halva veckan är avklarad, tur är väl det, för jag är ju inte egentligen utbildad till lärare! Förstår ingen hur svårt det kan vara? Och nej, jag kommer aldrig vilja bli lärare heller. Jag ska bli kostpedagog! (eller något liknande)

I alla fall så har jag fått rycka in istället för en lärare vars hörsel är nedsatt då hon blir förkyld eller vad det nu är.  Har hand om 4-5an, med en del springiga och pratiga killar i. Lyssnar dem inte tjatar man och då blir det för mycket gnäll på att man är en tjatmorsa. Skicka hem jobbuppgifter som hemläxa idag med en, så får se om det blir någon bättring imorgon. Ska försöka mig på ett annat system att lösa problemet imorgon annars.

Fast ibland går det ju bra, och att eleverna har någon där som hjälper dem i stället för att vara utan lärare. Ibland vill jag bara vara som en bläckfisk med 8 armar.  Alla sliter och drar i en, inte bara elever utan flera jobb som ICA, Caliptus och Vallonskolan. Nej, kloning skulle inte vara så tokig=)

Nästa vecka blir det tillbaka till ICA, fasten skolan fråga om jag kunde vara kvar nästa hela vecka med. Men först till kvarn är vad som gäller hos mig... Att ha 4 jobb är väl inte så tokigt, men ibland tär det på en, ibland är det skönt att kunna variera sig.

Dans

Ska strax på dans inne i Uppsala. Är samma ställe som jag dansade reggeaton på för 2 år sedan. Fast nu hade de flyttat den dansklassen till en annan byggnad, annars hade jag nog velat gått den kursen igen, men nu bestämde jag mig för ragga/dancehall i stället. Lite liknade tror jag, fast ändå inte. Får se ikväll vad det är för något.
Det här är i alla fall hon som håller i dansen, Karin.

Supermåndag

7.50 - 14.00 Vikarie Ekeby skola
15.00 Promenad med hundarna
16.00-16.40 Buss mot Uppsala
17.00-19.00 Kina idag. Gästföreläsare om miljöproblem
19.16-19.51 Bussen hem mot Alunda
20.15-22.00 Personalmöte ICA
22.24 Äntligen i Gimo med hela min garderob på axeln

Har inte hunnit skriva så mycket om kinakursen jag går, får göra det när ett bra tillfället dyker upp!

My Love

You are my heaven on earth


Demo


Så här kan det se ut när jag är ute på uppdrag åt Caliptus. Sist så demade jag färdigskivad salami från GÖL, serverad på tandpetare. VÓiLA!

Frukt och grönt

Klara mig igenom en hel jobbardag. Var pigg i morse och man känner skillnad emot när man är som hängigast. Fast har haft en täppt näsa så jag har låtit som en kråka, och ibland har huvudet känts som en ballong när man lyft för tunga saker.

Har avancerat mig vad det gäller frukt och gröntavdelningen på ICA. Har gått från att lärt mig skriva ut skyltar till att göra fruktordern till kommande dag. Är lite svårt och blir lite fel ibland, som 6 kg chilifrukt i stället för 1 kg (så mycket går det riktigt inte åt). Det är kul när man lär sig något nytt, och man lär sig av sina misstag.

Fast ibland är det bra tungt, vet inte hur många kilon man lyfter hit och dit om dagen, men en banankartong är ungefär 15 kilo och kommer runt 10 sådana om dagen som man först måste lasta av, sedan under dagen måste det fyllas på. 2 st varannan timme. Är ett jäkla massa lyft och tunga grejor i alla fall, en sak som är säker.


RSS 2.0