Jag vill känna att jag lever...



Blev en bra avslut på denna helg. Jag och Tess kollade på Så som i himmelen. En av föreläsningarna jag var på igår spelade denna låt som metafor om sin svåra tid Från bruten rygg till Kebenekaises topp. Blev riktigt sugen att kolla på den efter det, och så blev det=)

Den sista föreläsningen blev förresten inställd, istället blev det dans med Tobias Karlsson från Let´s Dance. Skaka lite rumpa till Linda Bengtzings Värsta Schlagern. Bra uppvärmning för melodifestivalen hörre ni! Aja, men det var ju faktiskt igår! Imorgon är det måndag... Ny vecka..

Premiär!



De första löpstegen är nu tagna i de nya dojjorna! Blev löpbandet 20 min innan jag skulle köra skivstång, vilket resulterade med en BLÅSA. Jojomen, härligt med nya skor! Insidan av forvalvet hamna denns skönhet på, annars så höll höger fot på att domna bort. Härliga tider väntar!

En bra fredag

Ett leende på läpparna hela dagen.

Hade en glad fredag hela dagen, tack vare de trevliga demotanterna jag jobbade med. Dom gjorde min dag! I vanliga fall får man inte några "arbetskollegor" när man är demostartör. Oftast är man inte heller så många som jobbar i samma affär, men i fredags var vi totalt fem stycken. Kladdkaka, potatissallad, dinkelbröd, kyckling och grönsaksröra och Kalles prickiga var utbudet på fredagskalaset vi bjöd på.

Dem var bara för härliga. Blev uppdaterad om allt från händelserika demodagar till PRO. På fikarasten så utbrast en av dem tanterna till mig "Oj, vad du smsar. Är du kanske lite nykär? " När jag var i fullt skå med att uppdatera mig om kvällen. Haha, fick mig att skratta till lite, men tänk om man kunde få vara det.... äsch.. Jag hoppas i alla fall några kunder blev lite småförälskad i Kalles efter denna dag!



Visst blev det fina konstverk=) Fick in klämmen på detta efter en heldag med krumelurer hit och krumelurer dit!

Trötter


Haft två toppendagar där jag stött på nya människor och en massa intryck. Föreläsningarna idag har varit väldigt intressanta, och är glad att det blev mera teori än praktiskt denna dag med Friskis, då det har varit lärorikt och intressant. Fysikskt aktivitet tar jag igen mer av i morgon=)

Så har satt sina spår av häslorika dagar så som jag inte är riktigt van vid riktigt. Nej, läggdags och sedan mera uppdatering av dagarna imorgon.


Två heldagar att se fram emot

Idag ska jag ta på mig kockrocken igen (den jag nästan drunknar i), och bjuda på Kalles Prickiga som aldrig förr=) Men först blir det nog en springtur på morgonen att börja med, sen ligger jag nog utslagen på soffan efter 19, med kanske lite poppade popkorn i famnen.

Lördag blir det Heldag med Friskis&Svettis. Inspirationsdag bestående av träningspass och föreläsningar från 9-16.30. Tror att vi blir uppåt 500 st friskisar som ska vara med, så kommer bli superskoj.
Beroende på vad man valt för aktivitet kommer dagen se lite olika ut för alla,  för min del ser den ut som följande:

Stavcross ute
Föreläsning Från bruten rygg till Kebenikaises topp
Kettlebells
Föeläsning Väga Mera!
Föeläsning Sedd, förstådd och tagen i anspråk


NYA JOGGINGSKOR!

Efter skolan blev det ett sväng förbi Löplabbet och efter lite provspringningar på löpbandet och kollat på hur jag springer i slowmotion på tv skärmen blev det ett par Oasis i handen och nya vänner för fötterna mina.



Har aldrig varit på Löplabbet förut, så tyckte detta var väldigt farscinerande att se min fot, hur jag satt ned den och landa med all vikt och sedan när jag sprang med rätt anpassade skor, hur den stabilisera upp det hela. Grymt imponerad.

Onsdag

Ingen skoldag idag, men en dag fullt av andra saker. Har inte gjort så mycket annat än att få massa saker gjorda. Ändå finns det mer att göra, men överlämnar det till morgondagen istället!

* 8 km på löpbandet
* Tvättade 4 maskiner
* Broccoliesoppa till lunch
* Fiskgratäng - middag, matlådor
* Innebandy
* Läst 3 kapitel om folkhälsovetenskap
* Kollat lite OS


Trevligt värre...

Så här ser det ut när käraste rumskompis rapar en i örat på en tentafest! Josse! Fy fasen vad nöjd du ser ut....
Haha, så här kommer en liten bildserie på hur det såg ut..



Fast jag gillar dig ändå Charmtroll!!

I like banana



Gillar denna badrumsmatta skarpt!

Kille sökes!

Det saknas en pusselbit för att denna bild ska bli komplett på Avenyn!



På tentafesten i fredags var det en klasskompis som gjorde en jämförelse med Josse, Tess och mig som Rachel, Monica och Phoebe i Vänner. Haha, skratta åt det lite, men kanske stämmer rätt bra. Sedan har vi ju Simon och Dennis som hänger här med titt som tätt:) Det gillar vi!

Så... en kille till är det ju faktiskt i bilden som inte hänger här med oss på avenyn...



En uttagning inom kort kommer att ske... Mer information inom snar framtid!

Ny vecka

- Nya tag med nya krafter! En ny kurs måste jag även påpeka på denna ny-temat! Folkhälsovetenskap är det som gäller nu i fem veckor framöver. Få se hur det blir, inte lika mycket skola så som i fysiologin i alla fall, en sak som är säker. Alla böcker jag jag fixat med så det känns toppen- den billiga varianten Bibilioteket.

Har även skaffat mig lite nya jobbuppdrag! Heja, det var inte igår. Sara, min kontaktperson ringde mig innan föreläsningen i morse och skrev upp mig på flera uppdrag.  Nu ska jag ut och dema igen några fredagar framöver! Start fredag med Kalles prickiga, tror vi kommer bli utmärkta arbetskollegor Kalle och jag!

Slut på helgens festligheter

Ja då var denna helg förbi. Har vart en bra helg, med festligheter och bara ha det helg liksom.



På min härliga vinterpromenad idag så möttes jag av människor med systemkamera i handen på hela avenyn och nere vid hamnen med. Trodde först jag hade missat att det var systemkamerans dag eller något, men tror inte att fallet var så, utan bara att det var fint väder. Blev så grymt fotosugen, så nu har jag bestämt att jag ska gå med i fotoklubben som träffas varje söndagkväll. Så med start nästa söndag kommer jag vara i högsta hugg med min klumeduns=) Kan vara trevligt att träffa lite folk och bli inspirerad och tipsa varandra. Har tänkt på det länge det här med fotokurs, men hela hösten krockade det med min danslektion. Så nu ska jag bara få tummen ur och klicka!!


What to do



Har en hel del att göra på "att göra listan". Till att börja med har jag bakat bröd på förmiddagen och gjort en god fisksoppa och även sytt på dessa knappar på min nya kappa som har trillat av eller sitter lite löst. Så nu är de säkert på plats! Även en härlig promenad längs hamnen har fått sig en bock i kanten.

Denna kappa var den bästa rea varan jag hittade hemma i Uppsala när jag var hemma över jul, 99:- !! Annars kostadade den 599:- i ordinarie pris, var ju bara lycka att hitta en i ens egna storlek, sånt som annars aldrig händer. Så inte illa!!

Nu blir det till att återgå till listan...

En försmak av sommaren



Underbar känsla av barfota fötter i sanden i fredags. Riktigt riktigt roligt med beachvolleyboll med klasskompisarna. Känslan av lite sommar fanns där, åhh, men det är långt i från verkligheten.

Idag har lådorna jag köpte på IKEA kommit upp i bokhyllan och jag har småpysslat och haft mig lite med alla småkrimelkrams till saker jag har.

Annars snöar det som bara den i Göteborg. Riktigt svårt att ta sig fram i västtrafiken ikväll då vi skulle till Jenny på födelsedagsfest. Men vad gör det när man blir bjuden på härligt god mat, inte illa alls!



Josse och Ellinor i snökaoset på väg till Tentafest



Såg inte efterrätten sjukt god ut!? Paj med annanasyoghurtblandning med frukt. 

Lördag

Vaknade 9 på morgonen med rufs i håret efter gårdagens natthemvandring i snöstorm. Herregud vad det snöar här i göteborg!

Är pigg och glad, inge bakis här inte efter tentafesten! Josse kommer döda mig för att jag kommer att må så bra, för när hon vaknar, så tror jag inte denna fröken kommer må så bra, har det på känn :P

Nej ut och shoppa lite kläder jag har spanat in som jag inte hann med att göra igår med detta hektiska schema. Så tyder ju på att jag är pigg som en fisk! Ska även till Willys och handla lite senare och bröd behöver jag baka! Inte har jag tid att vara bakis här inte även om jag skulle ha vart det.

Skriver mer om gårdagen senare...


Kvällsro

Så härligt att kunna ta det lugnt, dricka en kopp te, äta varma smörgåsar, har trevligt, umgås med vänner, prata skit och kolla på OS. Så trevlig en torsdagskväll bara kan bli.




Imorgon är en busy day! Jag och pärlorna ska till IKEA, tänkt att vi ska hänga på låset denna gång istället för att kuta runt i sista minuten innan de släcker ner och tjatar i högtalarna om att de faktiskt vill gå hem för dagen, som sista gången vi var där! (Äntligen ska vi nog få orning på det sista välbehöviga i denna lägenhet!!)

Efter det blir det beachvolleyboll med klassen! Superkul! Efter det är det bara hem och svida om för en kväll att tränga sig hemma hos Kim där vi ska köra All IN för TENTAFEST! Ska bli spännande om vi blir lika många som förra gången, trångt och mysigt! Utgång på det, så är det pricken över i för denna fullspäckade dag.


Härliga fredag!

Så härligt att sova ut i morse, vakna när man vill liksom. Helt bort i vad det är för dag, men som jag nämde är det ju fredag hela veckan ut nu;) Men imorgon, fredag blir det tentafest! Så härligt att lägga undan dessa pluggpapper som jag ritat på så fint! OM man nu klara tentan så kan man ju sälja dessa mästerverk dyrt, haha. Mina pepparkaksgubbar till människokropp är ju ändå bäst!


Fredag hela veckan ut!!!

Så där ja.... nu ska vi se...! Jo, en avklarad tenta check!!! eller avklarad och avklarad vet man ju inte förrens om 3 veckor, men den är ur vägen i alla fall nu. Herre min gud vad härligt.

Jag hamnade på soffan efter dessa 4 energikrävande timmar i tentasalen, ja soffan för ovanlighetens skull. Runt skallen fanns bara en suddig atmosfär som hängde.

Lite vila, och disen klarnade upp redo för innebandy innan pubquiz och en kall öl!! Sedan blev det lite OS hemma med lite klassisar. Så, det var min kväll det ja!

NU SKA JAG HA FREDAG HELA VECKAN! Göra vad jag vill, och inte plugga!!

nattinatti...

Peppa!!

Sista timmarna idag med dessa fysiologipapper! Tror mig har skaplig koll, men frågan är om jag kommer lyckas få ned det på ett papper imorgon.

Äntligen har jag i alla fall kommit runt i alla anteckningar för att börja repitera. Ibland går det inte fort fram i inläsningen då nya saker dyker upp hela tiden och jag har nog lärt mig något nyctt varje dag, även om vi inte har haft något nytt ämne. Pusselbitarna börjar falla på plats så att säga.

Ikväll ska jag på informationsmöte på FriskisSvettis inför Steg 1 i utbildningfasen för Skivstångsinstruktör. Kommer vara andra deltagare med som också ska utbilda sig, så ska bli trevlig att få se lite nya ansikten man kanske kommer springa ihop med i framtiden.

Nej, snart är lunshpausen slut, så fram tills mötet: PLUGGA!!


Kräsen värre

Igår satt jag inte foten utanför dörren förrens 18.20, efter 7,5 timmes plugg. En sprängdfull hjärna må jag säga att det var! Som tur tog jag mitt förnuft till fånga och tog mig och min kropp bort till Friskis för träning.

Ett boxpass satt fint, dock har jag kommit fram till att jag är väldigt kräsen vad det gäller instruktörer, musik och rörelser, och som i box även träningspartner. Även har jag svårt att adaptera mig till ny träningsform, om den inte liknar den sorts träning jag brukar gå på/göra.

Det var inte samma instruktör som det brukar vara på måndagar där, hans musikstil gillade jag inte alls, blev inte alls så peppad som jag brukar bli!

Men ändå så skönt att klarna upp dimman runt huvudet! Helt klart värt det!



Wieselgrensplatsen, hisingen


Rivstart måndag morgon

Är nöjd med morgonen första insats!

Nu har jag anmält mig till högskoleprovet 10 april! Egentligen vet jag inte varför jag vill sätta mig i den sitsen att plåga mig själv med papper och penna under flera timmar, men det får gå ann! Är det till hjälp i framtiden blir det till tröst.

Lunchpaus i pluggandet, en och en halv dag återstår!!

Feb. 14, 2010



hjärta hit och hjärta dit! Slagvolym upp och blodtrycksföränding. Jo snart så, alla hjärtans dag är förbi. För en gång skull har denna dag varit lite annorlunda, sätt från tidigare år. Men ja, är väl ett sätt att få folk att gå på bio och äta bakelser och ge rosor till varandra för att få in lite pengar.



Nej själv blev det lite äppelpaj som Tess och jag gjorde med kärlek, hemlagat! Ett perfekt avbrott i pluggandet, och gott var det!

Frukost

Sov inte så bra i natt, drömde om samma dröm om och om igen. Vad jag drömde vet jag inte, men det var om något jag tyckte var jobbigt, kanske om tentan.

Så morgonhumöret var inte det bästa, vilket dåligt frukostsällskap jag måste ha varit på alla hjärtans dag! Therese med sin höga gällda röst som skriker ut om att vi borde göra god paj idag, och en överpepp Josse på andra sidan matbordet, som är så där pepp om att kroppen är så häftig.



 Yoghurten min var med slut med i morse upptäckte jag, vilket bättra på mitt morgonhumör direkt! Så fick bli musli och flingor med mjölk i stället, med en kopp te så klart!


I tv soffan

Mysmysmys!

 Efter en hårdag med plugg och springtur, så var det mer än välförtjänt av Melodifestivalen med de bästa. Märks dock att huvudet är alldeles för fullt med mycket saker så det påverkar talförmågan med uthoppande grodor ur munnen när man försöker säga något klyftigt.




Jag om Andreas Johnson- "Ser ni hur glaciärt han träder fram på dansgolvet?" när det i själva verket var menat att säga grasiöst.


Mitrokondier, Ribosomer... m.m



Gjorde sjukt goda pannkaker av dinkel som Therese och jag hade som matsäck på bussrean till Åre. Hittade recept på pannkakor.se och har nog aldrig gjort så tunna och fina pannkakor, de blev mer än godkända av Tess! =)

Mitt i allt pannkakkastning fick jag syn på dessa krumelurer på pannkakorna... Såg de inte lite ut som mitrokondire, ribosom, golgiapparat och lysosomer? Cell på hjärnan, jo tack!!!

Klockan 22!!

Det klockslaget på dygnet jag får för mig att göra alla konstiga saker. Baka bröd i måndags (numera uppätet- herregud så gott!), en kvällspromenad upp och ner Avenyn och runt Ullevi igår, och nu sitter jag på UR play och fösöker leta upp något bra klipp om Fysiologi.

Har inte pluggat något sedan jag kom hem från cirkelfys-> istället nostalgimusik med två brudar i soffan med varsin dator i knät. Fast tror det var välbehövlig med en lite paus har vart dukitg ändå idag. 8-15.30 intensiv pluggning med knapra timmens lunch och ihopackning träningsväskan, så är det rätt okej ändå!

Numera är springningen inledd! 25 min på löpbandet-> vågade inte springa längre då folk stod på kö, men skönt var det i alla fall! Heja Göteborgsvarvet!

TENTAPLUGG!!

  

Två sidor upp

Efter att ha läst igenom PowerPoints på 54 sidor om endokronologi vid fysisk aktivitet tyckte jag att det var lika bra att sätta igång alla dessa hormoner


Adrenalin
Noradrenalin
Adrenokortikotropt hormon (ACTH)
Kortisol
Betaendorfiner
Tillväxthormon
Renin
Testosteron
Sköldkörtelhormon
Gastrointestinala hormoner
Glukagon
Insulin



Så det blev att prova på ett nytt pass för mig, Core Bosu- som betyder both sides up! Har betsämt mig för att prova på lite nya saker detta år, så detta var första passet!

Det blev balans, bålstabilitet, hållning och styrka som fick sig en omgång i en timme. Otroligt jobbigt att hela tiden balansera samtidigt som man tränar styrka och jag kunde känna att det gav mera, men svårt var det. Även om jag kände mig trött i kroppen efteråt var det mera musklerna som var trötta, medan kroppen kändes något piggare då inte var så mycket konditionsträning.

Så får se om jag ger mig på det igen, eller om det blir något ytterligare nytt att prova=)


Det bästa från Åre!

Måste bjuda på det allra roligaste som var under åreveckan!

Här kommer en 10-i-topp lista!!



1. Så klart var det strålande väder första dagarna!! Dock var det en aning för kallt för nosen min som jag förfrös...



2. Första kvällen ute på Bygget och Simon bjuder mig på en alkoholfri-drink. ALKOHOLFRI!!! Med förklaringen att han inte tyckte att jag behövde något mer .... Det var min SKOR som var bambi på hal is, och därav kom fram 15 min senare än de andra! Fast den var ju rätt så god=)



3. Hörde jag en skål?!




3. Therese inne i värmestugan, och undra om hon inte hade fått värmeslag! "Nej vet ni, jag tror jag har haft sönder min pjäxa!" HAHA, det var ju bara skruven på bindningen som hade vridit sig! Ojoj vilket skrattanfall det blev!



4. Hittade min drömsoffa mitt där i backen!! Dock riktigt svår att komma upp i med pjäxor på, vadå knubbsäl!? Annat som var bra att de bjöd på pyttipanna och muffins där med! Mumma!! Gratis är gott!



5. Snowracertävling i backen på hög nivå! Pulkarace var dagen innan! Det roligaste var när jag frågade Dennis när vi var där nere i slutet av backen, om han klarade att gå själv upp för backen då jag hade pratat in mig hos skoterkillen som jag fick åka med upp!! hahah... Tog en anning längre tid för Dennis att ta sig upp med pjäxerna på=)



6. Afterski på hög nivå! Ojoj, vilken stämning och vad med folk! Kul nog var man ju inte den snyggaste på stället, men då hade det inte hetat after ski heller;)



7. Nattstjärtlappåkningen var ändå pricken över i:et när det var bara hemgång som stod kvar på kvällens/nattens schema!



8. Njöt av skidåkningen i fulla drag! tacka vet jag att jag valde skidor istället för snowboard, med en förskonad svanskota!




9. Det där med offpist var kanske inte våran grej. Eller vad säger du Dennis?





10. Sist men inte minst! Det härliga folket som var med och nya människor man lärde känna. Vad hade ÅRE vart utan er!? =D

En tio-i-topp lista utan inbördes ordning!!

Morotsoppa

Jag har blivit helt fäst i soppor nu på senaste, kollat igenom olika recept och bestämde mig för att göra något annat än den vanliga broccolisoppan eller fisksoppas som det brukar bli.

Så det blev en Apelsindoftande morotssoppa med ingefärs-cream frech till kvällsmat idag! Riktigt gott!



Blev även en välförtjänt paus i pluggandet då ingedienserna behövdes inhandlas plus en hel del andra saker. Hade även tänkt att baka bröd ikväll, men det får bli i morgon då jag behöver ut och få lite luft istället.

Snart drunknar jag i alla dessa hormoner, cytoplamsan, pleuralvätskan, magsyran, salivet!!

Full rulle!!

Jo visst känns det att vara tillbaka igen till verkligheten. Först upp och tvätta alla svettiga underställ och diverse kläder klockan 8 på morgonen i tre timmar, och sedan har det pluggats av!! Har kommit ikapp med 2½ föreläsning nu efter sex timmars intensivt pluggande. Respiration och endokronologin nästan avklarade.

Som avslutning denna lördag blev det födelsedagsfirande hemma hos Erica i klassen! Mycket trevlig, prat, glass och spel blev det. Alias nog det roligaste spel som finns, snarlik med andra ord. Har lärt mig i kväll att den största fisken i vattnet är valen=) hahaha...



Josse är såååå söt när hon pluggar=)

Tillbaka från Åre!!



Ojoj, vad bra Åre har vart!! Åkte lördags kväll och tillbaka nu fredags morgon 5.15 i Göteborg igen. Idag har det varit en tuff dag med föreläsning från 9.15-16, ögonlocken har aldrig känts tyngre. Har det riktigt svårt att sova på en buss. Jag har ändå gjorde mitt yttersta för att hänga med om cirkulation av salt och vatten i kroppen idag.

Mer om åre i morgon! Nu ska jag vara social med bästaste Josse!!! Hon är toppenglad att jag är hemma igen=)


RSS 2.0