Pepparkaksdeg

När den första julmusten rulla förbi i kassan där jag satt, kunde jag inte motstå frestelsen av jul! Det låg ju nämligen pepparkaksdeg i mejerikylen som bara väntade på mig. Och med tanken på att jag inte ätit sådan pepparkaksdeg på två år. så kunde jag ju inte låta bli. Jomensan, blev ingen riktig pepparkasdeg förra året, då det inte finns i butikshyllorna i USA. Eller jo visst finns det, bakmix med pepparkakspulver, som värkligen smaka blä! Det var nog den vidrigaste degen jag smakat!  Men trots det smakade dom som riktiga pepparkakor efter besöket i ugnen.

Men är det inte tjusningen med att baka pepparkakor att äta av degen! Det är ju det som är själva grejen.

Fast jag tycker ju att julesakerna borde förbjudas att säljas före december. Vad är tjusningen med att köpa glögg, pepparkakor och julmust nu? Nej, nog allt kan man börja i December lagom till advent. Och inte som IKEA där julsakerna snart är dränkta av damm innan dem blir köpta.



Hjärtat mitt bakar med ungarna. Och Alexandra förstod snabbt vitsen med att smaka degen, så se inte så sur ut älskling, det är ju det som är hela tjusningen=)

Arbetsintervju

Telefonintervjuven igår bestod mestadels av "Godkänner du att Arbetsförmedlingen får handligarna du skickat oss, så kommer dem att kalla dig till en första intervju?"

Så idag begav jag mig till AMS i Gimo där Birgitta väntade mig. Var inte så nervös då jag visste att AMS skulle sköta intervjun, och inte G4s, företaget som söker skyddsvakter. Återigen hade det varit många sökande så därför fick Arbetsförmedlingen rycka in för att sköta 12 intervjuer, med frågor från G4s.

Intervjun gick bra, hon var så trevlig så! Fick göra ett test först på 13 minuter som mest likna
Magnus och Brasses barnprogram med tävlingen "Vad ska bort?"  Och i bokhyllan står en elefant, giraff, tiger och en boll, och när Brasse gissar helt tokigt utbrister Magnus"Fel, Fel,Fel!"  Ja, sådana fråger var det just och lite talföljder man skulle räkna ut.

Men vissa frågor som ställdes fick man ju tänka lite på och de var kanske inte bästa svaren man fick ur sig ibland. Men men, första arbetsintervjun avklarad, och de är ett steg längre. Om jag nu går vidare efter det här så blir jag kallad till en andra intervju i Gävle hos företaget.

Ringde och kollade upp lite om hästtjejen som sökte personlig assistent. När jag läste den annonsen lät det bra, vikariat tills maj på 80% och hon ägde själv en häst och bodde utanför Uppsala. Men hon sökte dock efter någon i älder 23-30, och när jag frågade om hennes ålder, vilket var 19, så förstod jag att hon nog inte ville ha någon jämngammal. Så chansen minskade där radikalt.


Jobbnytt!

Vad har hänt på jobbfronten på den senaste tiden? Jo en hel del kan jag säga=)

* Har blivit anställd på företaget Caliptus som Butiksdemostratör!=D
* Var på skyddsvaktsmöte i fredags
* Ansökt till personlig assisten för en ung hästtjej (vill ha, vill ha)
* Ansökt till skyddsvakt, fick svar 1,5 timme senare!
* Imorgon ska jag ha telefonintervju angående skyddsvakt i Forsmark.

För övrigt har jag nog fått i hop 30-40 timmar dem senaste veckorna, och glad överraskad blev jag när lönebeskedet kom från kommunen där lönen är högre för vikarie än på ICA, plus semesterersättning! MUMMA!

And I miss you Sweetie!

Kolla vad jag fick i posten för en ca vecka sedan! Den yngsta tjejen som jag tog hand om i USA skickade mig ett brev=)Hon är ju bara världens sötaste! åhh, vad jag saknar henne och systern. Även om de kunde vara grinungar ibland var de ju bara världens gullungar ändå.




Sött va?

På baksidan hade mamman hjälp till och skriva;
"Dear Mikaela,
We hope you are well. Alexandra wanted to write you a letter. She miss you veeery much.
All of a sudden she told me that one night.
Love Anita and Alexandra"


Frukt och Grönt är superskönt!

                                          

Ja, hela dagen har gått, har jobbat på favorithörnan i ICA butike, tränat skivstång och pysslat och snyggat till i lägenheten och väntar på att älsklingen ska komma hem nu. Börjar känna mig riktigt trött nu, vet inte om det är lördag, måndag eller söndag!

Kändisnytt!



Idag var Roger Nordin från Rix FM  MorgonZoo in på ICA med sin pojkvän och handlade. Började titta lite mer på dem innan jag var säker på att det var dem, Rogers jacka avslöja nämligen det hela då han hade Radiologgan på den. 
 
För två somrar sedan handlade  dem av mig i kassan, men inte denna gång. Istället fick jag hjälpa dem att få rätt på bilnyklarna efter att ha glömt dem framme i kassan hos min kollega. Jag kommer fram och frågar om det inte var dem som just handla av henne, å jo visst var det de! Å sen frågar jag undrande vems nyklar det var som låg där, och visst stog det två män som fån på parkeringen och letade i jackfickorna. Man kunde nästan se hur den ena tänke högt "MEN VAD FAN!" Som tur kom jag till deras räddning=) hihi

Himmel vilken pannkaka!

Vilken vecka det var förra veckan! Var tvungen att hämta lite luft denna vecka för att komma ner i varv igen.

Förra lördagen blev det fullt upp med pesonalfest. Ojoj oj säger jag! Om jag nämner att vi spelade fotboll inomhus, brottning, grädde, sopkvast och ett par trasiga glasögon kan man bara säga att det var en fest i sig. Kul var det! Själv var jag som en papparazzi, men spar nog bilderna för mig själv=P

Söndagen var tung att gå upp och jobba klockan 8. Tur är nog att butiken inte öppnar förrens 10 på söndagar. Men jag klarade mig fram hela dagen på Frukt&Grönt och tränade skivstång på kvällen.

Måndag, och åter tillbaka på Frukt&Grönt på ICA. Skulle ha slutat 2 denna dag och hade planerat att åka in till stan för att söka lite jobb, men fick dagen utdragen ända till 6, så blev bara CV och personligt brev-skrivande som avslut för dagen.

Tisdag blev jag uppringd från dagis, var bara upp, äta frukost och göra mig klar på 15 min innan jag var tvungen att gå till bussen. Blev inge stan denna dag heller som jag tänkt. Klockan 2 sedan jobbade jag kvällen ut på ICA.

Onsdag blev en heldag på ICA 9-18. Kvällen ägna jag mig åt jobbansökan.

Tordag, min egentliga lediga dag, gick åt till att söka jobb. Var till Arlanda där de hade en rekryteringsmässa. Inget vidare utbud men gick runt där och delade ut Cv och brev till dem företag som inte krävde att man måste vara 21 eller 23 år.  Väl tillbaka i Uppsala blev det mera jobbsök hos butiker jag visste sökte tjjänster.

Fredag blev jag vikariefrökan för åk 1 på Olandssolan. Höll i idrottslektion, rastvakt, fruktstund, bokläsning, mattesaga och lunch tillsammans med dem innan sista timmen som blev fritt.
Därefter var det bara att gå ner till ICA och jobba de resisterande timmarna till dem stängde. Denna dag blev det jobb från 8-20.

Lördag var jag tillbaka på ICA mellan 8-14. Därefter blev bara hem och byta om på 10 min, blev upphämtad av Lizas mamma och in till stan för att kolla på när Liza spela innebandy match. var kul att se=) därefter blev det hem till Gimo, en timmes avstigning för att äta mat, på bussen igen mot Öregrund då vi skulle till Jespers lya, Jockes kompis. Blev något glas vin, prat och musik innan vi var tvugna att ta den sista bussen hem vid 10.

Söndag och både jag och älsklingen var lediga. Riktigt, riktigt skönt! Låg och morna oss lite, hyrde en film och bara tog det lugnt. Sedan började vi sätta igång med lite projekt, vägghylleuppsättning och Schablonblommor på väggen. Men det gick inge bra för oss, hållen i väggen blev inge bra och blommorna bara ramlade ner då väggen inte var slät. Så vi kom ingenstans med vardagsrummet denna dag, bara surare miner. Så begav oss till Gimo marknad iställe och kikade lite på vad som fanns.

Denna vecka har varit betydligt lugnare'
Måndag ledig
tisdag fritidsfröken
onsdag ICA
Torsdag ICA
Idag- verkar bli ledig. Men jobbar hela helgen på Frukt&Grönt, så då kan jag unna mig och vara ledig. Men man vet aldrig om det är någon som ringer.

Lördag

Idag var jag och syster till Thun´s och shoppade lite. Hittade en vinterjacka på rean, som även syster hittade. Eller det var hon som hittade den först rättare sagt. Var länge sedan vi hade likadana jackor, fast min är grå och hennes svart  så vi har tänkt att variera oss lite=) Bra där att ha samma storlek, i klädesväg i alla fall. Men skorna får jag ha för mig själv!=)



Ikväll blir det knyt med jobbet, eller den yngre generationen skulle man kunna säga. Jag tog på mig att göra paj och så här blev resultatet. Får se senare om den smakar gott.


Äppelpaj

Jockes mormor och morfar var över på fika igår innan jag skulle till jobbet. Bakade en god knäckäppelpaj och bjöd på. Den var god=)




Ikea-besök

Perfekt väder för shopping var det i går. Regn och grått! Så Jocke och jag tog bilen till Uppsala för att skaffa lite mer saker till lägenheten.

Sist vi var på Ikea var det stålande sol och varmt och skönt, och jag blev sur för att det var så fint ute. Men denna gång kunde vi inte åka hem med sängborden vi ville ha, platsen dem låg på ta-själv-lagret var nämligen tomt.

Denna förödelse mötte även oss denna gång, vägghyllorna i svartbrunt var slut! Det är sååå typiskt att leveransen skulle komma dagen efter. Så vi fick nöja oss med ett vitrinskåp, taklampa till sovrummet, badrumsmatta och andra småssaker som man lyckas plocka på sig.


Jag lyckades även hitta ett par ridbyxor som jag köpte på Stadium på rean. 799 kr kostade dem från början, medan den röda prislappen visade 199 kr. Helskodda var dem med så blev ett riktigt kalaspris. Har inte ägt ett par ridbyxor på år! Sist jag hade sådana på mig var nog på dressyrtävlingarna för 5 år sedan. Dom vita ridbyxorna ligger nerpackade i någon låda numera. Får väl ta ridningen mer seriöst nu när jag sattsat på ett par ridbyxor =)



Vitrinskåpet som älsklingen byggt ihop.
                                           

Hjärtat mitt<3



Ru

AVSLAG

Att vara arbetssökande är ibland inte det lättaste. Inte när man går in på den mer privata mailen med tre nya mail i inkorgen. Det är inte så de ska vara, ett svar i brevlådan, för det bådar inte gott.

"...tyvärr har vi valt att gå vidare med några andra i antagningsprocessen"  Likadant står det i varje mailen jag får tillbaka.

*Avlag Hööks
*Avlsag Stadium
*Avslag Citymail (fått dubbla avslag bara för de skulle vara på den säkra sidan, första för 1½ månad sedan)

...
och så åter avslag från Rackartyg som sökte 4-5 medarbetare i deras butik och fick runt 300 sökande. Hur i #/&%¤  ska man då ha en chans om de hittar 10 bra kandidater i de hundra första!?


Neäj, Funderar verkligen på om det är dags att bege sig till arbetsförmedligen, slänga upp listan på alla jobb jag sökt och fråga vad jag ska göra för att få jobb!

Fast kan ju erkänna att jag gjort ett avslag av mig själv, blev kallad till intervju som jag först tacka ja till, men sa sedan nej. Jobbet i sig var väl helt ok, men arbetsområdet är ett av de värsta i Uppsala. Så tack men nej tack!


Tempoboll

Jajjamen, idrottslärare idag igen!

Dagen började med den godaste frukosten på länge! Nybakta, varma frallor som jag och Jocke hade förberett kvällen innan så det var bara att sätta på ugnen och in med dem, och vips så var frukosten klar. Men det allra bästa var att vakna upp och jag hade fortfarande sällskap kvar i sängen, som annars stiger upp 5 på morgonen och lämnar mig i min ensamhet. Så det var en underbar känsla att ha morgonen tillsammans med nybakat bröd.

Sedan var det bara dags att ge sig iväg mot Olandsskolan för en timmes idrottslektion. Körde även doppboll där som uppvärmning, blivit som standard nu=) Därefter fick de välja på pingis, fotboll och badminton.

Fick ju även ett telefonsamtal innan den goda frukosten, då även Tunaskolan var i behov av idrottsvikarie. Så när jag var klar med första lektionen var det bara att ta bilen till nästa och där hade jag två till lektioner med 8or och 6-7er. Där körde vi tempoboll, min favorit!

Fick höra av lärarna att det var en av eleverna som hade sagt att jag såg fräsch ut. Haha, då började de andra lärarna att undra hur de såg ut... Själv tycker jag inte att jag var så särskilt fräsch, gick runt i mjukisbyxor och tröja, omålad och bara lite fondation för att dölja lite skönhetsfläckar, håret enkelt uppsatt och en lugg som jag inte hann göra nått med som delade sig på två och var allmänt jobbig.

När jag var klar i tuna var jag åter i bilden igen mot nästa destination: ICA. Så blev tre jobbställen idag och en trött Mikaela. Efter jobbet var det ingen rast och ingen vila, var bara hem och byta om och bege sig på farbrors 50 års kalas.

Jag är nog som mamman min, gillar att vara på många ställen och ha många bollar i luften=)
                                                                                                                                

Kloning

Om det skulle gå att klona sig för en dag så skulle jag ha gjort det idag.

Hann inte mer än att gå upp imorse innan telefonen ringde. Vallonskolan behövde mattelärare, men eftersom jag hade idrott på Olandsskolan på schemat så krockade det lite.

Och mitt under idrottlektionen ringde dem från Tunaskolan och frågade om jag inte kunde komma och ha lite idrott där, blev åter en krock.

Gick bra idag i alla fall, körde lite doppboll och "busungarna" med 4er och 5er. Samt lite pingis och höjdhopp med för dem som ville.



Saknar...

Om jag saknar detta jobb är bra sant!



Inte ett ansträngande jobb precis...



Fick vara med och se Alexandra utvecklas till en fisk i vattnet...



Älskar, älskar, älskar denna bild... (Liza som tagit den, thank you raring)

Visst gör dessa bildet en deprimerad när man inte vet när man får jobb igen. Man visste hur dagarna såg ut där borta och man behövde inte bekymra sig alls för jobb, snarare om man blev ledig till helgen. Men nu ni, mitt i skrivandets stund ringde Bettan från ICA som ville att jag kom och jobba 15-20 idag=) Känns som man kan dra ut en djup suck och känna att dagen är räddad.

På tisdag blir det idrottslektioner igen som gäller och ons,fre,sön blir det ICA. Veckan ser bra ut för tillfället=) Hoppas jag inte blir sjuk bara, känner mig halvdann idag...


Köttbulle

I tisdags när jag var klar med alla idrottlektioner för dagen och var på väg hem från skolan gick jag förbi ett par småkillar vid en liknande gungställning av något slag. Tre killar sitter på ställningen medans en annan sitter vid sandlådans kant  med pinne i handen och hojtar ;

"Du kallar inte mig det där!"

"Köttbulle! Köttbulle! Köttbulle!"
retas en av de andra killarna..

"Men killar, ni är väl snälla mot varandra?" kommer jag in i bilden med.
"Ni kallar väl inte varndra något den andre inte tycker om?"

"Jo han säger köttbulle till honom och då säger han att han ska peta ur ögat på han och döda honom så att vi får lite kött och potatis till mat"
säger då en annan kille.

Ungarna var inte mer än 4-5 år och säger något sådan. usch... det är läskigt!
Vad svarar man på det?

HÖST

Hösten är bra underbar! Fast känns som den fina lysande hösten är på väg förbi, allt fler löv börjar falla
och träden blir bara naknare och naknare.

Har fångat hösten lite med min halvt fungerande kamera. Displayen har fått sitt och lagt av, bara så där.
Fast anar att hundarna och regn har hjälp till lite.
Så nu är det som i gamla dagar, när man får se hur det blev efteråt. Woila!




    



















































































Vem kan göra sådant med tungan?

Torsdag

Började dagen med en ridtur på Boyen tillsammans med Liza och Dante. Ute och prasslade i lövens alla färger och med kylan lätt bitande om kinderna. Rightigt härligt och kunde inte bli bättre start på den lediga dagen. Gissar på att någon kommer ha ömma sittben i morgon...



Därefter cyklade jag hem och åt lite lunch och bakade bullar med mamma efter det. Försökte även få lite ordning på mitt rum som jag inte spenderat allt för mycket tid i på det senaste. Efter det kändes allt bara segt och jag försökte få mer gjort, men blev som trött.

Åkte med bussen senare till älskling som hade maten klar. Bäst för han det, för har annars stått två dagar i rad med maten färdig, annars hade jag nog gått i strejk. =)

Har ägnat kvällen här åt att måla spegeln som hänger i sovrummet. Tagit en kvällspromenad med och nu återstår en kopp te med bulle så klart och filmtittande skulle jag gissa.


Vikariefröken

Vakna upp måndagsmorgon, gick upp och åt frukost, klädde på mig, borsta ut mitt toviga hår, tog mig ut i det underbara fina höstvädret och tog en promenad upp mot Vallonskolan.

Knacka på expedition, frågade om behov av vikarie, sa vem jag var, blev uppskriven och så kom hon på att det fanns ju ingen som skulle hålla i idrotten för 5an på Hammarskolan, så den fick jag ta på eftermiddagen=)

Klockan 2 hade jag plockat fram alla redskap, doppboll och brännboll skulle de bli. Att ha femmor visade sig att det inte skulle bli det lättaste. Vid uppropet stod alla tjejer tätt tätt omkring mig för att säga vilka som var där o inte. Killarna klättra på målen, några lekte med brännbollracketerna och lyssna inte så värst mycket. Men hade ju blivit uppmanad att använda rösten, vilket jag med gjorde en del.

Alltid svårast första gången att ha nya elever, blir ändå en massa gnäll vad man än säger eller gör.

Så får även rycka in tisdagen och ha idrott med 3a och 4a. Vilken fröjd säger jag, inge klag och alla positiva. Spelade även brännboll och doppboll där med, och jag själv var med och gjorde lite frivarv=)
Åt lunch med 3orna och var rastvakt sedan. Därefter hade jag lite vila innan mattelektion med 5 personer i 5an. Rätt så slappt, gick runt lite o hjälpte om det behövdes. 

Sista lektionen för dagen var cirkusgympa och eleverna själva tog fram allt och höll sig sysselsatta, inte-nudda-golv-kull, jonglering och rockringstävling. 

Onsdag fick jag även rycka in som idrottslärare, dock för en 8a och 6a denna gången. Trodde det skulle bli tuffare med äldre, men gick smidigare än smidigast. Valfritt ute och majoriteten av klassen åkte skridskor, så var bara för mig att pricka av dem. 6orna skulle ut i skogen och springa orientering, så pricka av dem med och bara satt och vänta på att dem skulle komma tillbaka. 

Hade även en lektion i SO för nior, släppte in i klassrummet och skrev lite på tavlan, pricka av på lisan vilka som var där och så fick de "jobba" själva. Försökte få dem och göra några uppgiftre, vissa var duktiga medans andra var mera duktiga på att prata. Men det vet man ju själv, så orkade itne vara så hård på dem, de vet nog själva att de är bara dem som har något att förlora på det, inte jag. 

Inte det jobbigaste jag har gjort precis, varit riktigt kul att hålla i idrotten faktiskt. Men man får ju höra en hel del av skitungarna.
  
"Men du har ju ingen rumpa ens" ropar en kille till en av tjejerna. Sen när behövde en 11årig en rumpa!?
Även hörde jag av treorna att några inne i omklädningsrummet visste var rövknulla var. Sånt ska  inte småglin prata om.
Och sen har vi alla tjejer där med som är mest positiv för en tjejvikarie. "Vad heter du? Hur gammal är du? Har du barn? När ska du ha barn då? Min mamma heter också Mikaela" o.s.v   Så så kan det bli av en liten promenad=)

RSS 2.0