Tisdag med en hängläpp

Ibland stöter man på motgångar, två stycken för mycket för min del idag. Fick först veta att jag inte kommer höja mig i Engelska B, så avbröt den prövningen. Har alltså betalat 500 kr för 4 bortkastade timmar. Wihu!

Den andra saken var att jag fick höra av min chef att det var en kund som hade ringt och klagat på att hon hade fått dåligt bemötande i kassan när hon var och handlade i söndags. Var inte mindre än lilla mig som satt där i kassan då. Det kunde jag inte tro! Men den där tanten var dum i huvudet, inte bara för mig, utan även för chefen med. Hon ville nämligen ha mera pengar tillbaka från kycklingen hon hade lämnat tillbaka, som kronfågeln har återkallat. Då påstår hon att hon betalat mer än det hon fick av mig, men streckkoden gick in på 24 kr så som priset var med. Snacka om en tant som inte ger sig!Fast det blev chefens problem, även om hon fick det förklarat flera gånger om att allt var rätt betalt. Satkärring!

Hur kan det vara så att kunden får vara hur otrevlig som helst, medan en själv bara måste bita ihop och fejka det där leendet och vara artig trots allt?

Tjejkvällen blev lyckad!

 Varmt i vattnet, åt en god ost och skinkrulle, och tände massa ljus och gjorde oss redo för utgång. Vi lyckades nästan helt med den svarta timmen, men att fixa till sig till fest utan musik är svårt, så några toner slank ur stereon. Och när vi kom till själva sminkningen så försökte vi först med bara tända ljus, men gav upp.

Tog bussen in mot stan, mot saluhallen mer korrekt. Hade trevlig fram tills jag kom på att min garderobsbiljett smitit ur min väska, och i förgäves stod jag i kö till jackorna två gånger och försökte på två galg bokstäver, men ingen jacka hittad. Så sluta med att jag gav upp, fick helt enkelt åka hem utan den. Som tur var la jag verkligen ut allt viktigt ur den, såsom nycklar och plånbok med busskort och allt. Var så nära att inte göra det, då jag som annars vill ha så lite på mig, men nu fick tjockisen till plånbok plats i lilla väskan, och nycklarna slank med av bara farten. Och med 2½ timmes sömn var det bara upp och jobba! Sliten var bara förnamnet.

Om det inte hade för att jag hade blivit fel smsad, då jag misstänker att den lilla gröna lappen fick sin flyktväg när jag öppna dragkedjan till väskan, eller vad tror du Oskar? Nej, lite mer skärpning där på alla Mikaelaor. Som tur var behövde jag inte vänta på att hämta ut den och missa bussen som Sabina brukar göra=) Kunde hämta ut den idag när jag ändå var i stan på Kina föreläsning.

Så som slutsats avslutar jag med ett litet tips, skriv ner nummret på galgbiljetten om man nu skulle tappa den, på mobil eller med penna på armen eller liknande, eller bara kolla på det och försöka memorisera om minnet är i funktion vill säga=). 

Jag och min bästa hjärtevän Liza med seta.


Och jag kvällen till ära körde på turkost, ögonskugga, leggins örhängen. Ja var väl det, till det hade jag då min rosa kjol. Nej, svart är inte så mycket för mig. I like färg!

Bada, levande ljus och massa mys

Sitter och väntar på att Liza och Malin ska komma hit och bada i min familjs vedeldade badtunna! Kom på att jag inte har hunnti med det i vinter ännu, snön ligger fortfarande kvar på baksidan så jag räknar det till vinter;)

Jobbade tidigare på ICA 8-14, helt slut på energi var jag då. Bättre nu när jag kom hem och fick ta det lugnt. Så längtar verkligen till brudarna kommer, att få krypa ner i det 40 grader varma vattnet och korka upp avkylt vin till det=)

Får se om det blir utgång efter det! Tänkte i alla fall äta gott under "the dark hour", då vi tänkte ljusa upp med levande ljus och mys. Låter som en lovande kväll tycker jag!

Nattligt samtal

Det var en nattuggla ute och vingla mitt i natten, nämligen min kille. Blev väckt 00.50 av att min telefon ringde. Som vanligt när jag blir väckt vid den tiden(händer inte så ofta), men när det händer så är de 4 förstasekunderna otäcka, hjärtat känns som det är på väg att hoppa ut. Värsta sortens hjärtklappning jag vet.

Jag svarar förvirrad och nyvaken...
-Hallå...
- Hej, kan du komma och låsa upp dörren?
- Låsa upp dörren!?
- Ja, jag kommer inte kunna komma in....
- Nähä... aja kommer då.. puss...

När jag springer ner där i nattlinne och barfota på det kalla stengolvet(grusigt var det med) så står det ingen utanför och väntar att bli insläppt. Öppnar och kollar ut, men varken ser eller hör någon. Telefonen hade jag slängt på sängen, så springer upp och ringer den där nattsuddaren.

- Jag är där om en minut...
Men fick inte syn på honom i alla räckhåll när jag kolla mig omkring.

Kallt och trött var jag, så ställde en sopkvast mellan dörren och tassa upp igen till varma sängen. Dörren till lägenheten ät jag med stå olåst.

hörde nå drummel komma tillslut i trapphuset, men svårigheter fick han med den olåsta dörren in, som han först låste och sedan tog det ett tag innan han fick in nyckeln i nyckelhålet igen hörde jag, men tillslut kom han in.

Här talar vi om bokstavligen stupande i säng, tror att någon fick i sig lite för mycket... Fick ligga där och dra in spritångerna.

Snacka om att man planerar att inte kunna låsa upp portdörren.

Glasögonorm


Nu har jag haft hem mina 6 bågar jag kryssade i på internet, och fick dem redan dagen därpå i brevlådan. Imponerande! Inte ser det väl allt för konstigt ut? Men det kommer inte vara allt för många som kommer se mig i glasögon, då jag ser bra på nära håll, så bli glasögon när jag kör bil och på föreläsningar och m.m.

Betalade 290 kr för synundersökningen och glasögonen får jag betala 425 kr för, men med 145 kronor i rabatt om man beställer paret inom 6 veckor efter  undersökningen. Så totalt slutar allt som allt på summan 570 kronor. Inte illa säger jag! Så tack vare favoptic.com behöver inte glasögon kosta skjortan!




Fick två favoriter jag fick svårt att välja mellan, en svart båge med rosa innanför och strass på utsidan. Andra paret var lila och lite mindre i formen. Detta blev dem jag tillslut valt [bild nedan].

Nu väntar jag bara på att dem ska göras i min styrka och snart kommer det nog dimpa ner ett paket med en utvald båge i som blir mina glasögon!

Utprovning avklarad


Dags att skicka tillbaka provbågarna jag fick hem från Favoptic nu när jag provat dem i lugn och ro. Har bestämt mig för ett par av de 6 jag valde ut från början, men skriver mer om det i morgon. Tänkte nämligen gå och vila ögonen nu ...Zzzzz...

Jag som trodde våren var på väg

Ibland blåser det kallt, speciellt när man är ute och springer. Tackade nej till jobb idag då jag tycker att jag förtjänar en ledig dag denna vecka, går inte att jobba 7 dagar i veckan, eller jo, men inte i två veckor i rad. Träningen kommer då i kläm, när jobb dyker upp, och så behöver jag sitta och kolla på utbildningar inför hösten, innan det är för sent att anmäla sig.

I alla fall blev det en springtur med killen, han är en bra puschning när det är tungt. Annars är musik ett bra knep, favoritlåten på hög volum som pulserar ut i kroppen.

Så nu har jag gjort egen pytt i panna, smarrigt! Hitta på persilja i frysen, och det blev en toppsmak. När jag stod där vid spisen och kasta en blick ut fick jag syn på snöflingor som blåste vågrätt förbi fönstret. Det toksnöa ute ju, för i andra stund avta och sedan snöa på igen.

Och jag som köpte mig en vårfin gul blomma i söndags för att få lite vårkänsla! Pyttsan heller!


Söndag igen

Lekar lektes, 10 kroners drinkar/cider/öl/vin dracks, gudomlig god lasagn åts, trevlig folk träffades, skojiga låtar sjöngs, ja må dem leva sjöngs x antal gånger, riktigt god efterrätt i tre former avnjöts och så vidare. En riktigt trevlig kväll blev det som jag gissat på. Riktigt vad de hade ordnat med saker, blev helt häpen av beundran.





Snälla Martina lät oss sova i hennes frigebod. När jag vaknade på morgonen fick jag en sådan där sommarkänsla, hörde fåglarna kvittra och solen höll på och gå upp. Men sedan när Jocke gick ut för gå på toaletten knastra det i snön utanför och tog mig tillbaka till verkligheten.

Fast har bra många sommarminnen från den stugan, midsommar, sommar men även luciavaka.

Nu ska jag gå och lata mig det sista av söndagen som är kvar!


On my way

Färdigklädd och klar, nu bär det mot festen i Öregrund. Eller först ska jag hem till Martina . Kommer bli drinkar, lekar, buffé och skoj. Tror det kommer bli riktigt trevlig=)


Tra lal la

"På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst..."

Stämmer in så bra, att jag suttit i soffan och nynnat på den i huvudet ikväll. Men inte blev det kyckling som blev kvällsmaten dagen till ära, utan hemgjord pizza! Även hemmagjord pizzasallad=) Förutom det så vart det faktiskt ärtsoppa igår och imorgon så står det fest på kalendern.


Vad är det som gör denna fredag så bra då? Jomen, att man klarat av 4 timmars engelska skrivande, dagen med stora P för prövning. Vilket inte var kul i sig, men så väldans skönt att ha avklarat. Eller rättare sagt en del (tyngsta) av tre. Kändes som det gick bra fram till skrivdelen då man skulle skriva en artikel om 3 betydelsefulla uppfinningar, inte det bästa ämnet hos mig.

Efter 4 timmars avklarat utan någon lunch var det bara hoppa i jobbkläderna och slänga i mig en risifrutti så magen inte skulle vara allt för tom, och för att klara av 3½ timmes kassatid. Var bra slut i huvudet, men skönt att vara tillbaka på ICA efter flera dagars uppehåll.

Klassisk Torsdag

Och vad innebär det!? Såklart ärtsoppa och pannkakor=D Blev till och med Soldastens ärtsoppa med extra mycket fläsk(och jag som inte ens äter ärtsoppa). Och inte blev det vilka pannkakor som helst, utan dinkelpannkakor, vilket betyder nyttigare, med nyttiga hallon och (mindre?) nyttig vanilj och jordgubbsglass.



Har även gjort en zuccini lasagn nu på eftermiddagen. Hyvlade (med osthyvel) zucciniskivor i stället för pasta. Fick tips från lillstrumpan som fick tips från Anna Skipper. Får bli till matlåder som åker in i frysen, så får vänta och se hur resultatet blev.

Core pass

Var på mitt första Friskis&Svettis Corepass igår kväll. Kul med lite variation, då annars skivstång är på onsdagar. Det var inte lika pulshöjade träning, vilket leder mig lätt till gäspningar mitt under träningpasset. Kan inte hjälpa det, har  haft ett uppehåll nu med icke gäspningar under ett pass, men nu dök dom upp igen.

Men var skönt att få jobba med styrka i bålen. Inte ofta man känner sig motiverad att göra situps hemma, när det är så enkelt egentligen.

Känns som det är mycket på gång idag, nu måste jag bara tillbaka till skolan och avsluta med den sista lektionen idrottslektion jag ska hålla, sen kan jag sätta lite fart med matlagning, pluggning, och utprovning av glasögon=)


Tjing tjing!


Ballar av stål


Satt igårkväll framför tv när Ballar av stål hade premiär. Humor i både min och min killes smak! Programmet går ut på att modiga komiker - eller personer med dåligt omdöme - gör knasiga saker för att imponera på studiopubliken och vinna den åtråvärda Ballar av stål-trofé.


Roligaste klippet var nog när en dvärg försöktes att bli incheckad i bagaget eller bli inlämnad på IKEAs lekrum. Bitterfittan var med rolig. Haha, fick oss ett bra skratt.


Hela programmet eller bara de roliga klippen går att se på Kanal 5.se


Måndagsbarn

Vaknade lite över 8 och trodde då att jag skulle få vara ledig då ingen hade ringt på telefon när jag klev upp vid halv 9. Men där hade jag fel, då jag kort därpå blev uppringd av Hammarskolan och fick rycka in (i vanliga fall ringer de 8.03). Var i klass 2A jag fick vara vikare i, där Sabinas lillasyster går=) Gick bra det, fast det ska jag alltid finnas en bråkstake i klassen, vilket inte var ett undantag i denna klass. Skulle man får binda fast barn skulle jag nog ha gjort det!

Kvällen ägna jag åt ett besök på Favoptic där jag gjorde en synundersökning. Med tanke på att jag vet att jag hade svårigheter att göra synprovet för det Kalifornska körkortet, då jag även hade svårt att säga vissa bokstäver på engelska, eller snarare komma på hur man säger dem. Min värdpappa hjälpte mig med uttalandet av Z, vilket senare dök upp någon rad ner igen, men denna gång såg jag den bara suddigt. Som b och p var lättare att se med pinnen som pekade upp eller ner, men lilla z blev bara en kletig gröt. Så fick jag hjälp av min värpappa som sa att de tidigare ju sagt hur jag uttala den, då jag stod och klura på vad jag skulle gissa på eller söga att jag inte såg, och då fick jag verkligen en "aha-upplevelse" då jag inte ens kunnat gissa var det var hur mycket jag än hade försökt. Finns ju ändå en del att gissa på, 28 om jag inte minns fel=P

Och på senare tid har jag stört mig på synen, märkt att jag inte ser klart på långt håll, inte mycket men ändå. Synundersökningen jag gjorde till svenska körkortet för 3 år sedan snart, hade jag en hafsig utläning till optiker som bara verka vilja få det understökat och dåliga förklaringar. Kunde inte vara mer missnöjd med bemötandet. "Det hjälper inte att du tuggar tuggumi"(med utlänsk brytning).

Så drog mig i kragen idag och jag är lite närsynt, så nu ska jag få glasögon, med mera styrka i vänster och mindre i högre, att använda på föreläsningar, bilkörning och vid andra tillfällen då det behövs. Låter lovade för alla kommande föreläsningar i höst.


Jobbhelg över

Har jobbat hela helgen på ICA, vilket har gått bra. I lördags skämta vi om att det måste ha varit någon senaste diet nyhet som stått på löpsedeln eller nått sånt, för alla verkligen strömma för att köpa chips, godis, choklad och läsk i alla dessa former. Var roligt att skämta med några kunder om det. Alla verkade bunka upp det med skålarna fulla där hemma framför tvn för att till förvåningen kolla på någon melodifesteval eller vad det nu var?

Själv satt jag där bakom kassan och visste inte vad jag själv skulle göra, men under kvällen fick jag 3 hembjudningar av vänner =)

När man själv fick sluta efter stängningen i lördags blev det till  Malin Söderberg jag gick till, till hennes nya lägenhet och där även Mathilda var med. Fick en trevlig lördag, satt och drack lite vin och öl i köket och snackade massa skit och vände ryggen mot tvn.

Söndag blev jobba och värd på skivstång och avslut med en smoothie och Beck.

Saturday pics




Photofunia

Hibiskusblomma


Love this flower! De här är den tatueringen jag då tänkt på. Var och kollade med två tatueringställen i Uppsala i början av veckan, varav den senaste jag besökte var väldigt hjälpsam. Fast en del justering skulle då göras för få den snyggare, lite mycket ploj runt om.
 
Vet inte riktigt vad det är i denna som gör att jag gillar den, blomman eller själva konstrasten av svart och rött. Börjar känna ett osäkerheten börjar krypa fram, beslutsångest är min värsta fiende! Men en framtida tatuering skulle kanske likna något sådant, om jag nu ändå kunde se hur tatueraren tänkte... Fast bra lät det.  Så får se hur det blir med den biten!

Supertorsdag

Hade en sådan där effektivitets torsdag igår! Dagen blev jobbfri, därav fick jag en massa gjort vilket kändes great!

Började morgonen med en motionsrunda innan frukosten, hade tänkt springa i en halvtimme, men fick sådant håll, så blev promenad blandat med springning i 40 min. Spelar ju ingen roll om man har ätit frukost eller inte, man får ju ändå håll hur man än verkar göra.

Springtur
Plugga en hel del engelska
Diska
Blogga
Tvätta
Gjorde broccolisoppa,
blev till 5 matlåder=)
Kalka av duschkabinen- vad ren den blev!
Diska igen
Träna Friskis och svettis
Välförtjänt avkoppling-
framför en film med hjärtat

Ibland måste man förstå fördelarna med att vara ledig, i alla fall jag som är lite jobberoende.

Your bank account is now closed!

Nu är det äntligen gjort! Efter en tids fördröjande (mer än ett halvår), så har jag tillslut lyckats avsluta mitt amerikanska bakkonto. Wiihu för mig!

Hade det inte varit för att jag räkna fel på 10 dollar som återstod på kontot, hade det varit nedlagt för länge sedan. Men men..

Fast jag gjorde ett tappert försök i december, men blev omkopplad på Wellsfargo då jag fortfarande hade a small amount kvar på kontot, nämligen 38 cent. Och när de fråga om mitt amerikanska personnummer, så hade jag inte det framför mig. Och där har de inga logiska siffror direkt, så kunde inte heller gissa.

Och jag som har gått och tänkt på tidsskillnaden hela tiden, och nu såg jag att de hade service 24/7, det var ju typiskt.  Men nu är det gjort! Mitt nyårslöfte att ta tag i saker håller i sig. Har en till sak på G som jag ska ta tag i på måndag, men mer om det senare!

Ett år som Au Pair

Min bästa souvenir från mitt år i San Fransisco är något som jag har skrivit själv, med allt från glädje, nya saker, sorg, hemlängtan, värme, nyfunna vänner, äventyr, smådetaljer, citat, nya saker jag lärt mig, allt jag gjort, allt jag varit med om, barnens personlighet, om familjen jag bodde med, regn och tråkstunder, alla dessa filmkvällar, nya platser som utforskats, situationer som man aldrig ens kunnat drömma om, festligheter och kalas, IKEA besök, 4th of July, au pair möten, vänner och familj som kommit på besök, amerikansk fotbollsmatch, shopping och m.m.



Allt detta fick bli en egen bok, med allt jag skrivit på resdagboken.se. Inte så illa pinkat kan man säga med 207 sidor. Bästa julklappen från hjärtat mitt=) Fast han fick väl lite nys om att jag hade planer på att göra det, men sen att själv ta i tu med det blev beskyllt på framtiden, uppskjutet hela tiden tills man får den där tiden man söker som aldrig dyker upp.

Chorizo med pasta



Detta blev kvällens middag. Hjärtat försökte skapa något fint konstnärligt med ketchupen, som jag inte riktigt vet vad det ska föreställa=)

Hittade receptet i ICA bladet för den här veckan.

280 g pasta t ex tagliatelle
3 chorizokorvar, 300 g
2
purjolökar 
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1/2-1 krm kajennpeppar


1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Skär korven i slantar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3. Fräs korv och purjo, utan extra matfett, några minuter.
4. Häll på tomatkross och grädde och låt puttra ca 5 minuter.
5. Smaka av med salt och kajennpeppar.

Kalla den Mr. Mörkhyad

Är det inte så att hemlagat är allra allra godast? Som tisdagskvällsfika bestämde jag mig för att göra Chokladsemla till mig och Joakim, i väntan på att han skulle komma hem. Jag som hade varit dukig med att dansa tyckte jag kunde få unna mig något gott.

Med Måns Selmerlövs schlagerhit på radion, rörde jag till en smet samtidigt jag gjorde lite dancemoves i köket, fick till en brun bulldeg, vispgrädde vispades och nötcream fick stå för mandelmassan. Inte varje dag man står och gör egna semlor heller, sämeldebut av högsta grad.
 


Åhh, Voilá! Så blev resultatet!

Fast måste erkänna... Blev både lyckat och mindre lyckat. Den såg ju bra ut, men smaken blev ett mja från min sida. Hade förväntan att överträffa mig själv med att lyckas få till ännu godare semlor än dem man kan köpa. Nej nej.. Fast hjärtat verkade tycka om den, eller om det är så att han har ett jäkla bra pokerface =P.

Barnsligt gott!

En sak som jag inte kan låta bli är att köpa en sådant där tuggummi från tuggummiställ som man passerar när man är på väg ut från matbutiken. Eller i alla fall när de skramlar småmynt i plånboken.

Även fast man vet att smaken bara räcker för en kort stund, är ändå själva grejen att stoppa i enkronan i facket, vrida om handtaget och se hur kulorna av tuggummina börjar röra på sig lite och ett kling hörs för det tuggummi som ramlat ner mot luckan. Med spänning lyfter man luckan för att se vilken färg man fått, och det är ju så att man aldrig kan bli riktigt besviken. Lika roligt varje gång, och barnsligt gott!


Film, mys och druvor

Tycker jag förtjänar lite söndagslyx efter min effektiva pluggareftermiddag. Har varit riktigt duktig faktiskt, hoppade till och med över träningen med för att få mera gjort. (Dryga söndagsträningen drygar ut på 3 timmar innan jag är hemma igen, pga bussen)

Så nu återstår sista tiden av söndagen med hjärtat, Beck film på tv och vindruvor till det. Börjar likna en slags söndagsrutin det där med Beck, inget mig emot så länge det inte är en film jag sett! =)

Söndagsplugg

Inte fick jag så mycket gjort igår, därför har jag mer att göra idag. Tränar lite engelsk grammatik, erkänner att det behövs då man märker att man är lite ringrostig.

Annars höll gårdagskvällen på att sluta i katastrof, om jag inte hade kommit på min locktång i sista sekund. Eller hann kliva på bussen för att därpå kliva av på nästa hållplats. Fick sedan skjuss av systers kompis, annars hade jag inte hunnit dit i tid.


Middag

Har smuttat lite på vin medan jag fixat mig för kvällen. Ska nämligen på årsfest, middag och dyl för Joakims fotboll.
Svart och glittrigt blev resultatet, med högklackade stövlar till.
Nej time to go, för att hinna med bussen.

Tatuering

Har hittat en tatuering av bara slumpen när jag googlade på något helt annat. Och jag vill bara ha den! Har funderat mellan 2 olika ställen på kroppen, men nu har jag nog bestämd mig, for sure. 

Nu är bara problemet- när, vart? =)

Göl Korv/Pölser vs. Frödinges Ostkaka

Stod och demade varmkorv, röd hot dog pölser och Wienerpölser på Coop i Östhammar igår. Brevid mig stod en annan demo som bjöd på ostkaka. Konkurrens av högsta grad skulle jag kalla det!
 
Mina korvar gillade verkligen inte ostkakan. För vem ville äta korv efter ha ätit ostkaka med sylt och grädde till!? Fick verkligen vara på hugget om först på kunderna. Men vissa ville inte smaka båda sakerna, då blev det ostkakan som föll de flesta i smaken.

Fick även stå vid kylboxarna längst ner i butiken, frös om mina små fossingar och resten av kroppen, och för det andra vek alla kunder av verkade det som, för inte många som passerade ibland.

Det stora positiva i det hela var att jag hade någon att prata med hela tiden=) Tiden har nog aldrig gått så snabbt på Coop förrut. Sedan kan man även prata om olika kunder som kommer, som en gubbe, som vill berätta historier. "Vill ni höra en gullig historia?" Så fick vi höra vad som var skillnaden mellan en arab och en tunna full av arsenik (svar: tunnan). Senare på kvällen var han åter tillbaka, men ingen av oss ville höra någon gullig sak då! Hahah...

Hade turen att lunchade med Linda (arbetskollega från ICA, också demare ibland). Blev god räcksoppa på Adas Café. Mycket trevlig, kunde beklaga oss lite på kunder och min konkurrens.
 

Män som hatar kvinnor

"Lisbeth Salanderär en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers.

Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag.

Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana."




Vilken bra bio! Var nu i kväll och såg den med mamma, pappa, syster och Joakim. Var bättre än vad jag hade väntat mig, riktigt bra faktiskt. Skådespelaren Noomi Rapace som hade rollen Lisbeth var rysligt bra. Mamma och pappa som har läst boken saknade ju en hel del händelser, men så är det ju med film. Var även så med Ps. I love you som jag först läste boken, och såg den senare på film. I den filmen hade de till och med gjort om en del saker. Så kan man ju inte göra.



Sist jag var på bio med la familia var nog för flera år sedan, Adam och Eva- tonårsvariation om jag inte minns fel! Första bion i uppsala minns jag i alla fall säkert, det var 101 dalematinerna .
 
Fast sedan har jag och syster vart på många bios i Alunda när vi var små,  då pappa var själva biomaskinisten där. Tummen upp för pappa! Inte alls så tokigt, vilken förtur man hade då egentligen. Minns att jag såg Lilla spöket Casper där, från vilken film jag lärde mig ett litet knep. Nämligen att knyta ihop skosnören. Pappa var den som var min försökskanin, då han satt på möte och jag hade tråkigt . Satt under bordet och pyssla och trixade! Stupfall stavades resultatet. Thihi... Fast det gick bra, han gjorde inte illa sig! 6 år var jag då.

Prestationsångest

De här med Engelska B tycker jag inte är nå vidare kul nu. Jag vet hur viktigt detta betyg är för mig, men vet inte riktigt om jag kommer klara av det. Vilket gör det hela svårare att plugga. Inge kul är det att plugga i alla fall. Fast så fort jag sitter på en buss så åker alltid en bok upp och ibland pluggar jag både morgon och kvällar.

Är väl bara kämpa och ser hur det går.

Busiga killar

Det finns inget härligare att komma hem till en dessa glada hundar. Även om man skulle vara på världens sämsta humör ändrar dem alltid det när man ska låsa upp dörren, och de börjar redan hoppa och skälla på dörrhantaget innan man ens fått in nyckeln.
 
Deras energi, bus och utstrålning verkligen syns och smittas av på en själv. På läpparna sitter ett leende när man ser hur mycket de tycker om att leka i snön, de är som små barn!







Nej nu är det dans som gäller för min del.

Want 2 have

Känns som bara tiden rinner iväg, och den räcker inte riktigt till allt som behövs att göra. Prioritering stavas väl lösningen tror jag...

Men hur skulle det vara att ha en klocka med attityd!? Och inte bry sig om att man inte hinner alltid. Har hittat en sådan cool klocka som jag bara vill ha! Såklart hittar man den i USA, frågan är då om det är värt att shippa den över, och att man får den i en del, inte flera. Ska filura lite på det och se...

Här är klockan och lite flera roliga=)


Kinas motsvarighet till Paris Hilton



Tänka sig att det finns en annan som Paris Hilton, känd från ingenting, men tjänar pengar som få. Vid namn Syster Hibiskus är hon Kinas Paris. Saknar utbildning gör hon, då betygen inte räckte till fortsatta studier. Hon är en produkt av extremt självförtroende som gjort till en riktig Kinakändis. Tänkt vad lite media kan hjälpa en!

Bloggar gör hon såklart med, här har ni hennes blogg: http://furongjiejie.bokee.com/


RSS 2.0